Buitenland
Polen detecteert object in luchtruim uit richting Oekraïne

Polen meldt dat vrijdagochtend uit de richting van Oekraïne een „ongeïdentificeerd vliegend voorwerp” het eigen luchtruim is binnengevlogen. De Poolse luchtverdediging heeft het object op de radar gevolgd tot het signaal verdween, zeggen de strijdkrachten van het NAVO-land. Het is tijdens de oorlog al eerder voorkomen dat drones en projectielen in de EU belanden.

ANP

Oekraïne was vrijdagochtend vroeg het doelwit van een grootschalige Russische luchtaanval met drones en raketten. Die zou ook de regio Lviv hebben getroffen, aan de grens met Polen. Daar is volgens Oekraïne belangrijke infrastructuur onder vuur genomen. Het is nog onduidelijk of er een verband is met de waarneming van de Poolse strijdkrachten.

Poolse media berichten dat in de buurt van de plaats Hrubieszów wordt gezocht naar het object. De autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd. Hrubieszów ligt in de buurt van de grens met Oekraïne. Het zou niet de eerste keer zijn dat Polen in de vuurlinie belandt sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne. Er kwam vorig jaar een raket neer in het Poolse dorp Przewodów, met doden tot gevolg.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer