Binnenland
13 kilo illegaal vuurwerk straffeloos ingeleverd in Den Haag

Een speciale inleveractie voor illegaal vuurwerk in Den Haag heeft woensdag 13 kilo aan vuurwerk opgeleverd. Mensen konden de hele dag terecht bij het stadion van ADO Den Haag om daar, zonder boete of vervolging, afstand te doen van het vuurwerk.

ANP

Vorig jaar leverde de inleveractie 25 kilo vuurwerk op, het jaar ervoor 20 kilo. De gemeente heeft geen verklaring waarom er nu minder vuurwerk is ingeleverd. „We vinden het belangrijk dat we de mogelijkheid kunnen bieden. Het is een van de stappen om de stad meer vuurwerkvrij te krijgen. Je hoopt natuurlijk op meer, maar het gaat ook om het signaal dat we ermee afgeven: voor illegaal vuurwerk is geen plaats in onze samenleving”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Niet alleen mensen uit Den Haag konden naar het inleverpunt. Buurgemeenten Zoetermeer, Westland, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp hebben hun inwoners ook naar het punt verwezen.

In 2020, toen er eenmalig een landelijk vuurwerkverbod was vanwege het coronavirus, was het Haagse inleverpunt twee dagen open. Toen leverden mensen in totaal meer dan 600 kilo vuurwerk in.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer