Binnenland
Opnieuw hekken vernield bij De Hoge Veluwe

In de nacht van zaterdag op zondag is ongeveer 50 meter hekwerk van Het Nationale Park De Hoge Veluwe vernield. Er is aangifte gedaan bij de politie, laat de parkdirectie zondag weten.

ANP

Het puntdraad aan de bovenkant van het hek is doorgeknipt. Dat is gevaarlijk, stelt de directie, want herten kunnen dan over het hek springen en terechtkomen op een weg waar 60 kilometer per uur wordt gereden. Bovendien hebben de vandalen het kapotte draad achtergelaten op de grond. Dieren kunnen hierin verstrikt raken en zich zo verwonden.

Het park heeft al enige tijd te maken met actiegroepen die tegen de afsluiting van ecoducten rond het park zijn. Deze ecoducten zijn in 2019 gesloten om de te grote toeloop van edelherten naar het park te voorkomen. De actiegroepen maken volgens de parkdirectie „met vernielingen kenbaar” dat ze het niet eens zijn met dit beleid. „Iedereen mag een mening hebben in Nederland. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar je blijft van andermans eigendommen af”, aldus hoofd bedrijfsvoering Jakob Leidekker.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer