Buitenland
Doden door schietpartij op Amerikaanse universiteit

Een schutter heeft woensdag op een universiteitscampus in de Amerikaanse stad Las Vegas drie mensen doodgeschoten en een iemand zwaar verwond. De vermoedelijke dader is door de politie doodgeschoten, meldt de politie op X. Drie agenten liepen lichte verwondingen op en vier mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis omdat ze een paniekaanval kregen.

ANP
Mensen zoeken steun bij elkaar na de schietpartij. beeld AFP, Ronda Churchill
Mensen zoeken steun bij elkaar na de schietpartij. beeld AFP, Ronda Churchill

De schietpartij was aan het begin van de middag (lokale tijd) op de campus van de Universiteit van Nevada. Er zou op zeker twee plekken op de campus zijn geschoten. Agenten die naar de universiteit gingen, raakten verwikkeld in een schotenwisseling met de vermoedelijke dader en doodden hem. Na de schietpartij was de politie urenlang bezig om alle gebouwen op de campus te doorzoeken.

De universiteitscampus ligt niet ver van The Strip, het stuk van de boulevard waaraan de beroemdste casino’s van Las Vegas liggen. Ook het internationale vliegveld van Las Vegas is in de buurt. Daar werd tijdelijk het vliegverkeer stilgelegd. Andere universiteiten in de stad hebben voor de rest van de dag hun deuren gesloten.

In 2017 kwamen in Las Vegas zestig mensen om het leven, toen een man het vuur opende op het publiek van een muziekfestival. Het was een van de dodelijkste schietpartijen uit de Amerikaanse geschiedenis.

President Joe Biden riep na de schietpartij Republikeinse leden van het congres op om zijn plannen te steunen om vuurwapenbezit aan banden te leggen. „Alleen al dit jaar heeft ons land meer dan zeshonderd massaschietpartijen gezien en bij benadering 40.000 doden door vuurwapengeweld”, zei Biden. „Dit is niet normaal en we mogen het nooit normaal laten worden.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer