Buitenland
Dodental Grieks noodweer naar zeker tien, vier vermisten

Het aantal mensen dat door het noodweer van deze week in Griekenland is omgekomen is inmiddels tien. Volgens de laatste meldingen van de Griekse autoriteiten worden nog vier mensen vermist. De slachtoffers zijn in de regio Thessalië gevallen, waar door hevige regenval in een grote vlakte zware overstromingen zijn. Het weer is eind deze week beter geworden.

ANP

Gevreesd wordt dat tijdens de opruim- en bergingswerkzaamheden nog veel meer slachtoffers worden gevonden dan de vier vermisten. De grootste overstromingen en schade door modderverschuivingen zijn in de streek tussen Larisa en Volos. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft er vrijdag ook op gewezen dat daar wegen en bruggen onbegaanbaar zijn. De snelweg van Athene naar Thessaloniki is heropend, nadat die woensdagavond vanwege de waterstromen was gesloten.

Het noodweer kwam met de storm Daniel die recordhoeveelheden regenval veroorzaakte. Ook andere Zuidoost-Europese landen zijn getroffen. In Bulgarije vielen vier doden, in Turkije zeker acht.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer