Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
Duurzaam bouwen met hout

Houtskeletbouwelementen produceren op een duurzame manier, dat is de missie van VKP. Het bedrijf richt zich op het inventief en innovatief toepassen van hout en produceert onder andere minerale steenstrips, houten gevelbekledingen, plaatbekledingen, kozijnen, ramen en deuren. Deze bouwelementen worden door werknemers van VKP in de fabriek gemonteerd en desgewenst volledig afgewerkt. „Op de bouwplaats voeren wij, vanuit onze passie voor hout, timmerwerken uit om alle facetten van de bouw op elkaar aan te laten sluiten”, vertelt algemeen directeur Artjan van Kooten.

EMG Mediaproducties
beeld VKP Bouw
beeld VKP Bouw

VKP onderscheidt zich van andere houtskeletbouwproducenten onder andere door compleet afgewerkte HSB-gevelelementen met kozijnen, steenstrips en gevelbekledingen aan te bieden. „Naast de productie van de onderdelen kunnen we binnen ons werkgebied ook de levering en de montage verzorgen”, aldus Van Kooten. „Wij produceren en monteren zelf, zo houden we controle over de planning en communicatie. Door dit allemaal in de fabriek te doen, onder de ideale omstandigheden, reduceren we faalkosten en behalen we de hoogst mogelijke kwaliteit.”

VKP zet zich in voor een schoner klimaat. Door geïndustrialiseerd te bouwen met hout voorkomt het bedrijf onnodige uitstoot van CO2, stikstof en chemische stoffen die de PFAS-problematiek verergeren. Van Kooten: „Iedere boom die je gebruikt, kun je opnieuw aanplanten. Zo behouden we genoeg groen. Door onze werkzaamheden naar de fabriek te verplaatsen, beperken we onnodige transportbewegingen van en naar de bouwplaats. Wij geloven dat je het beste resultaat behaalt als je met plezier werkt. In 2003 zijn mijn broer Niels en ik met zijn tweeën met VKP gestart en inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met cira 120 fte. VKP is een stabiel, mooi en ambitieus bedrijf geworden. Onze opdrachtgevers zijn hoofdaannemers. Wij werken dus niet Business2Business of rechtstreeks voor de particuliere markt. Zo kunnen we ons volledig focussen op dat wij graag goed willen doen: de verdere verindustrialisering van bouwen met hout.”

Contact

VKP
Kloosterpoort 1
4421 SN Kapelle
+31 (0)113 – 33 08 55
info@vkpbouw.com
vkpbouw.com

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer