Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
Hovenier: Geen spijt van overstap naar Leertouwer

Vijftien jaar was hij hovenier, Dirk-Jan Methorst (35) uit Scherpenzeel. Tot het moment dat het echt niet meer ging. „Ik lag na thuiskomst van mijn zware werk soms krimpend van de rugpijn op de grond.”

EMG Mediaproducties
beeld Leertouwer
beeld Leertouwer

Van de huisarts moest hij zich vier jaar geleden gaan oriënteren op een andere functie. Dirk-Jan: „Uit interessetests bleek dat ik contact met klanten zocht en voor hen iets met mijn handen wilde doen. Monteur leek me daarom wel wat. Maar ja: welk bedrijf was er gek genoeg om iemand van 30 jaar een opleiding aan te bieden? Volgens veel ondernemingen was ik te oud én te duur.”

Een vriend raadde hem aan om eens bij Leertouwer te informeren. Dat bedrijf had personeel nodig en zou wel in goede mensen willen investeren. „Na één telefoontje en een gesprek was het rond: het klikte. Binnen twee weken was ik ingeschreven bij een spoedcursus elektro en al snel daarna liep ik met een chef-monteur mee die het als zijn persoonlijke uitdaging zag om mij van tuinman tot monteur om te scholen.”

Die mentor zag zoveel in Dirk-Jan dat hij zei: „Je moet hier blijven, uitgroeien tot chef-monteur en zelf projecten leiden.”

Nadat Dirk-Jan zijn niveau 2- én niveau 3-opleiding had afgerond, was het zover: in december 2020 kreeg hij een eigen project in de utiliteitsbouw. „Als je me dat vijf jaar terug had gezegd, had ik het niet geloofd: in die tijd wist ik amper hoe een stopcontact in elkaar zat!”

De kersverse chef-monteur zat bij aanvang van het project nog in de schoolbanken van zijn niveau 4-opleiding en zag de klus als „een enorme uitdaging.” Dankzij de uitstekende begeleiding en de goede inzet van het hele team is alles heel goed verlopen, vertelt hij. „De directeur kwam op een gegeven zelf kijken hoe het ging. Hij vond het heel gaaf dat ik deze uitdaging aanging.”

Achteromkijkend heeft Dirk-Jan „geen seconde spijt” van zijn overstap. „De sfeer hier is heel positief, de begeleiding prima en het werk erg leuk en uitdagend. Ik ga elke dag blij de deur uit en dat was eerder wel anders.”

Voor mensen die ook een carrièreswitch overwegen, heeft hij een simpel advies: „Bel Leertouwer gewoon op. Kijk waar je kansen liggen. Leertouwer ziet mensen als uitdaging en niet als last.”

Contact

Leertouwer
Albert Plesmanstraat 38
3772 MN Barneveld
0342-425151
info@leertouwer.nl
www.werkenbijleertouwer.nl

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer