Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Janet doet opnieuw examen na verlies antwoordenblad

    ASSENDELFT - De examens zijn voorbij. Maar niet voor Janet A-Tjak (16) uit Assendelft. Het antwoordenblad van de vmbo-scholiere voor het examen aardrijkskunde raakte op haar school, het Trias College in Krommenie, zoek.


    Hoe kan zoiets gebeuren?
    „Ik heb geen idee. Op dinsdag heb ik het examen gemaakt. Toen ik klaar was, heb ik het antwoordenpapier en mijn kladblaadje laten liggen, zoals het moest. Met een paar vriendinnen heb ik voor de school gewacht om na het examen het kladpapier op te halen. Daarop had ik een deel van de antwoorden overgeschreven. Die zou ik vergelijken met de antwoorden op internet. Na een halfuur wachten, kwam er een docent naar buiten die me vertelde dat het antwoordenvel verdwenen was.”

    Wat was je reactie?
    „Ik kon het eerst niet geloven, ik dacht dat het een grap was, maar dan niet zo’n leuke. Toen men zei dat mijn kladpapier zou worden nagekeken om zo toch een cijfer te kunnen geven, móést ik het wel geloven. Ik heb onmiddellijk gezegd dat ik er niet mee akkoord ging dat het kladpapier zou worden nagekeken. Thuisgekomen heb ik het LAKS ingeschakeld. Zij hebben contact opgenomen met de school en de onderwijsinspectie. Uiteindelijk heeft de laatste mijn examen ongeldig verklaard. Ik mag het examen overdoen en krijg daarna, als ik dat wil, nog een herkansing.”

    Boos op school?
    „Niet echt, ik was eerder verbijsterd. Ik had nog nooit gehoord dat een examen is kwijtgeraakt. Ik verwachtte niet dat zoiets gebeurde. En al helemaal niet bij mijzelf. De hele situatie is gewoon balen, ik was vooraf best zenuwachtig en had erop gerekend dat ik na dinsdag geen examens meer had hoeven maken.”

    Dus je duikt nu weer in de boeken?
    „Absoluut, aardrijkskunde was altijd een moeilijk vak. Gelukkig worden er geen vakantieplannen door in de war gestuurd. Ik moet alleen wel vrij vragen van mijn werk. Ik heb een vakantiebaantje. En, ik krijg een extra kans. Na het examen had ik niet zo’n goed gevoel, kijken wat voor cijfer ik er nu van kan maken. Ik verwacht wel dat ik geslaagd ben, ik stond er goed voor.”

    Zie ook:
    Dossier Examens 2007
    Examens verliepen probleemloos voor blinde Abke (18)

    Reacties (2)

    Suzanna
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:55

    Dan baal je als de beste!!!
    Manon
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:46

    vreselijk!