Prinses Christina overleden

Prinses Christina arriveert met haar zoon Bernardo Guillermo bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander. beeld ANP

Prinses Christina is vrijdagmorgen op het complex van Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd is overleden. Zij leed al enige jaren aan botkanker.

ANP-15734346Prinses Christina heeft botkanker

Het lichaam van Prinses Christina wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend.

Prinses Christina Concours

„Met groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina. Als naamgeefster en uitgesproken ambassadeur van ons concours hebben wij de Prinses in de afgelopen 30 jaar leren kennen als een warm en betrokken liefhebber van klassieke muziek”, zegt het Prinses Christina Concours in een reactie.

Maria Christina Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren. Zij was de vierde dochter van Koningin Juliana en Prins Bernhard, de jongste zus van Prinses Beatrix. Prinses Christina trouwde in 1975 met Jorge Guillermo, met wie zij drie kinderen kreeg: Bernardo, Nicolás en Juliana. Sinds haar huwelijk, dat in 1996 door echtscheiding werd ontbonden, kwam Prinses Christina niet meer in aanmerking voor troonopvolging. Zij woonde onder meer in New York en in Italië.

Zie ook:

Prinses Christina verloofd

Prinses Christina doet afstand van recht op troon

Huwelijksbevestiging prinses Christina

Prinses Christina nu mevrouw Guillermo

Prinses Christina 65 jaar

Prinses Christina: Ik ben altijd erg kritisch