Margriet en Akishino dineren in de Ridderzaal

beeld ANP
6

Prinses Margriet en de Japanse prinses Akishino hebben dinsdagavond gedineerd in de Ridderzaal in Den Haag. De prinsessen waren te gast bij The Union President's Centennial Dinner, dat plaatsvond aan de vooravond van het 49e Union World Conference on Lung Health.

Prinses Margriet, beschermvrouwe van KNCV Tuberculosefonds, opent woensdag de conferentie die tot en met zaterdag duurt. Ook daarbij is prinses Akishino aanwezig. Zij is beschermvrouwe van het Japanse Tuberculosefonds.

Zo'n 3000 professionals uit meer dan 125 landen komen naar Den Haag voor het congres van The International Union Against Tuberculosis and Lung Disease. Zij spreken over hoe tuberculose uit de wereld te bannen. KNVC Tuberculosefonds is een van de oprichters van The Union.

Prinses Margriet zet zich sinds 2010 in voor tbc-bestrijding. Als beschermvrouwe van het Nederlandse KNCV Tuberculosefonds trad zij destijds in de voetsporen van haar overgrootmoeder, koningin Emma. Ook koningin Wilhelmina en koningin Juliana verbonden zich als beschermvrouwe aan het fonds, dat dit jaar 115 jaar bestaat.