Leden vakbonden akkoord met eindbod directie IHC

Werf van IHC in Kinderdijk. beeld Cees van der Wal

Scheepsbouwconcern Royal IHC en de vak­organisaties zijn het eens over het sociaal plan voor de jongste reorganisatie.

Tijdens een bijeenkomst in Alblas­serdam stemden de leden van FNV, CNV, RMU en De Unie dinsdagavond in met het eindbod van de directie.

IHC kondigde in oktober aan nog eens 425 arbeidsplaatsen te schrappen. Samen met de reorganisatie van 2015 verdwijnen er hierdoor 1800 banen bij de scheepsbouwer. Reden voor de inkrimping is dat het concern minder orders binnen­haalt dan gepland. Door de lage olieprijs stellen bedrijven in de offshore de aanschaf van nieuwe schepen uit. Bovendien neemt de concurrentie in de scheepsbouw toe, aldus IHC.

Heikel punt bij de onderhandelingen over het sociaal plan was de afgelopen weken de versobering ten opzichte van de regeling die vorig jaar werd overeengekomen. Uitkomst is dat de afvloeiingsregeling wordt gebaseerd op de zogenoemde kantonrechtersformule met als c-factor 1,15 in plaats van 1,3. Bovendien geldt een aftopping voor werknemers in de hoogste schalen. Verder vervalt de ouderen­regeling. Wel mogen de vakorganisaties toezien op de afspraak dat het bedrijf geen mensen ontslaat in functies waarin tegelijk uitzendkrachten werkzaam zijn.

„Gelet op de omstandigheden was dit het hoogst haalbare”, zei Chris Baggerman, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid bij de RMU, vanmorgen.

Kritische vragen waren er gisteravond wel. „Onder meer over het feit dat er bij IHC nog steeds honderden uitzendkrachten aan het werk zijn”, zei FNV-bestuurder Marry van der Stel.