Muziek
Winnaars 20e editie Feike Asma Concours Ede bekend

De twintigste editie van het Feike Asma Concours heeft zaterdagmiddag in Ede vijf winnaars opgeleverd.

Redactie muziek
De winnaars (v.l.n.r.): Lennart van der Ham, Joas van Marle, Lucas van den Bergh, Harm-Jan van der Sluis en Herman Coster. beeld Jonathan Vierbergen
De winnaars (v.l.n.r.): Lennart van der Ham, Joas van Marle, Lucas van den Bergh, Harm-Jan van der Sluis en Herman Coster. beeld Jonathan Vierbergen

In categorie A (12-15 jaar) won Joas van Marle met zijn uitvoering van Psalm 48 van Klaas Jan Mulder. In categorie B (16-19 jaar) werd Lucas van den Bergh de winnaar met zijn vertolking van ”For all the Saints” van Dick Sanderman. In categorie C (20-24 jaar) werd Harm-Jan van der Sluis eerste met de bewerking van Psalm 150 van Adriaan C. Schuurman. In categorie D (25 jaar en ouder) won Herman Coster met zijn uitvoering van Psalm 24 van Jan Bonefaas.

Dit jaar deden achttien deelnemers aan het concours mee door een video in te sturen. Van hen gingen er tien door naar de finale in de concertzaal van Johannus Orgelbouw in Ede, waar ze het nieuwe Monarke-concertorgel bespeelden. Ze werden beoordeeld door een jury bestaande uit Martin van Heerde (voorzitter), Wybe Kooijmans, Harm Hoeve en Everhard Zwart.

Het publiek kon stemmen op de video’s die in de eerste ronde online werden gezet. De meeste stemmen gingen naar Lennart van der Ham met zijn vertolking van Sonate VI van Mendelssohn, die daarmee de ”Zilveren Looky” won.

De winnaars mogen op zaterdag 18 november gezamenlijk een orgelconcert verzorgen in de evangelisch-lutherse kerk in Den Haag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Feike Asma

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer