Fijn dat u belangstelling
hebt voor RD.nl

Vandaag is het zondag. Een wekelijkse rustdag, die wij houden op de zondag, is een opdracht en een geschenk van God. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Daarbij is de zondag voor christenen ook een wekelijkse echo van de Paaszondag, waarop Jezus Christus opstond uit de dood. Redenen voor ons om vandaag onze site niet te actualiseren.

Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opiniërende artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad

Woord op zondag

Stilte

„En zijt stil…”

Psalm 4:5b

Een avondlied, wordt Psalm 4 wel genoemd. Een lied dat gespeeld moest worden bij snarenspel, bij rustige muziek dus. Want als je naar bed gaat en wilt slapen, moet je geen drukte aan je hoofd hebben. Dan moet het stil zijn. Anders kunnen de meeste mensen de slaap niet vatten.

Maar juist als je in bed ligt, kun je gaan malen over wat er allemaal gebeurd is. Over het onrecht dat deze of gene je heeft aangedaan. „En ik had ze eens goed de waarheid moeten zeggen”, denk je dan.

Niet doen, zegt David. Want de zonde ligt op de loer. Wees stil. En zoek in die stilte God. Hij geeft vrede. Én slaap.

Kerkdiensten bij u in de buurt, in Nederland of op uw vakantieadres

Kerkelijke en theologische publicaties