Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    FF SERIEUS: Belijdenis en de kerk

    Ik ben aan het nadenken over belijdeniscatechisatie. Maar ik ben er niet zeker van dat de kerk waar ik iedere zondag kom, de kerk is waar ik moet blijven. Moet ik wachten totdat ik weet welke kerk God mij wijst?

    Ik vind het fijn dat je al vroeg nadenkt over de belijdenis­catechisatie. Belangrijke vragen hebben tijd nodig.

    Begin in elk geval bij de belangrijkste vraag. Dat is niet de vraag over deze of gene kerk, maar de vraag of je het ware geloof hebt. Openbare belijdenis afleggen is veel meer dan een ”belijdenis van de waarheid”. Het is in elk geval een uiting van een hartelijke verbondenheid aan Gods Woord en de prediking ervan. Je belijdt er ook mee dat je van nature verloren ligt en alleen in Christus zalig kunt worden. Met een jawoord beloof je verder godvruchtig te leven. En dat alles geldt voor heel je leven. Op het werk heb je een proeftijd en een opzegtermijn, in de kerk niet (2 Tim. 3:14). Daarvoor is de zaak te ernstig.

    Denk ook veel na over Romeinen 10:9. Belijdenis doen maakt niet zalig, we hebben het ware geloof nodig. Dat alleen verbindt aan Christus.

    Maar bij welke kerk dan? Waarom hoor je bij je kerk? Tja, daar kozen mijn ouders voor. Denk even verder door. Is het niet de hand van de Heere, de leiding van Zijn voorzienigheid? Eenvoudig gezegd: je hoeft helemaal niet voor een kerk te kiezen, dat heeft de Heere allang voor je gedaan. De vraag is: Kun je het daarmee eens zijn, of houd je de keuze liever in eigen hand? Het kan wel een worsteling zijn als in deze kerk de zuivere prediking niet meer te horen is. Als dat niet verandert, komt er een moment dat je van kerk moet veranderen (NGB, art 29).

    Als jongeren voor keuzes komen te staan (studie, werk, woonplaats), denken ze wel eens dat daarbij ook de kerk hoort. Ze zoeken, zo heet het heel modern, een „kerk die bij hen past.” Het gebeurt best vaak dat jonge mensen (ook ouderen) hun eigen kerk verlaten en naar een kerk gaan waar alles wat gezelliger is, de preek wat gemakkelijker is, er veel vrijheid is rond de levenswandel. Dat is vaak verdrietig voor hun ouders. Maar die weg wil je vast niet op.

    Boven al deze vragen klinkt de stem van de Heere: Geef Mij uw hart (Spr. 23:26). Die stem klinkt al jaren tot je, los van belijdenis doen. Heb je die stem al gehoord?

    Reacties (86)

    «  1  2  3  4  5  6  »  
    maj
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:973

     

    Happy
    stagiair schreef op dinsdag 1 december 2009 - 19:54

     

    cokky
    correspondent schreef op dinsdag 1 december 2009 - 18:58

    Maj, buigen doe je vrijwillig. Anders heet het geen buigen.


     

    Je hoeft ook niet te buigen, je moet breken!

    Beter kon ik het niet zeggen!
     

     Willetje I love you 4 ever!! The best friends ooit!
    maj
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:973

     

    cokky
    correspondent schreef op dinsdag 1 december 2009 - 16:02

     

    maj
    verslaggever schreef op dinsdag 1 december 2009 - 13:53

     

    Je moet door hebben dat hij voor jouw zonden overleden is?? Moet je zoiets doorhebben? Dan is het echt heel triest met je gesteld. Ik geloof op grond van Bijbelse waarheid dat je zoiets niet doorhebt maar dat God dat in je hart werkt!


    Maj, hoe vaak kom jij op deze pagina mensen tegen die de noodzaak van bekering en genade ontkennen? Misschien zijn ze er soms maar in deze discussie ben ik ze nog niet tegengekomen. En zeker moet je het doorhebben. En als God het in je werkt heb je het ook echt door. En nee, dan is het niet triest met je gesteld. En nog wat, Paulus had de wil het goede te doen. Het wilde dan niet lukken, maar hij wilde het in ieder geval. Ik neem aan dat je Paulus geen leugenaar gaat noemen. Dus hou nu alsjeblieft eens op met je eigen vage overtuigingen over de wil van een ander. Hooguit kan je voor jezelf spreken.

    Ik verwacht ook nog steeds antwoord op mijn vraag welke kerk het is waar je zomaar naar Jezus kunt lopen en vervolgens op de oude voet kunt verder gaan. Welke kerk is dat? Ik neem aan dat je je kennis met mij kunt delen als je het zo goed weet.


     

    Toen Paulus dat zei, was Paulus al bekeerd. Jij haalt dingen door elkaar heen. Paulus was op de weg van Damascus getroffen door God. Anders was Paulus doorgegaan met Christenen vervolgen. Hij was nooit Gods kind geworden. Ik ontken zeer zeker niet dat er mensen zijn die de noodzaak van bekering en genade ontkennen. Ik ben ze in deze discussie ook niet tegengekomen. Alleen weet je wat mij dan treft.. Die genade wordt zo uitgevlakt. Jij ontkent eigenlijk dat God almachtig is. Want je moet Hem meehelpen met jouw bekering. Je moet zelf naar Hem toegaan... is dat niet tegenstrijdig?

     

    Sorry, ik heb het verkeerd gezegt dat je met je oude leventje door kunt gaan. Maar hoe wereldgelijkvormig blijven wij als Christenen? Dan hoef ik alleen maar naar mezelf te kijken. En nog geen eens naar een ander te wijzen.

    Vind jij de Bijbel vaag?! Let op voordat je zoiets zegt... Alles wat ik hier neer typ zet ik niet zomaar neer maar baseer ik op de Bijbel.


    waar heb ik nu toch gezegd dat ik de Bijbel vaag vind, en waar heb ik nu toch ontkend dat God almachtig is? Wat ben je nu toch allemaal aan het schrijven hier? Waarom zit je op deze site zo wanhopig te schreeuwen over ons niet-goed-willen-doen, terwijl je na bekering wel goed wilt doen? Je zegt tenslotte zelf dat Paulus dat wel kon. Ga je er van uit dat er hier alleen onbekeerde mensen zijn?  En nee, het is niet tegenstrijdig dat we zelf naar God toe moeten gaan. Ik zou niet weten waarom dat tegenstrijdig zou zijn: God roept en wij geven antwoord. Ook als we weg blijven is dat een antwoord

    Je kunt in die kerken dus niet met je oude leventje doorgaan maar ze zijn wel wereldgelijkvormig als ik je goed begrijp? Als ik het niet goed begrijp: wat doet "wereldgelijkvormig" hier, in deze zin? Ik krijg zomaar de indruk dat je je van de ene moeilijke bocht in de andere aan het wringen bent.


     

    ik wring mij niet in van de ene moeilijke bocht in de andere! En je mag ook een rustige toon aanslaan! Sorry als je boos wordt maar dat is dan wel jouw fout!

     

    Wat ik neertyp.. vind jij vaag! Alleen het probleem is dan het volgende: al het vage dat ik neertyp haal ik letterlijk uit de Bijbel! Dus.. ik concludeer daar dan weer het volgende uit.. dat jij de Bijbel vaag vind!

     

    Ten tweede: Als je bekeerd bent, wil je nog steeds geen goed doen! Dat moet God in je werken. want anders ben je nooit op de goede plaats. De goede plaats is overigens wel in het stof! Ik ga er overigens niet vanuit dat hier alleen onbekeerde mensen zijn alleen bij de mensen die voor bekeerd 'doorgaan' trek ik soms wel mijn twijfels. Maar daar hoef jij je tenminste niet aan te storen voor het geval dat je weer boze reacties op deze site gaat plaatsen en wanhopig loopt te schreeuwen over die-heeft-dat-gezegd terwijl het helemal niet zo is of dat het niet over jou gaat.

     

    Als jij naar God toegaat.. Dan is het geen volkomen Godswerk meer. God wil de hoogste eer hebben want hij is een jaloers God. (zie Bijbel) als wij naar Hem toegaan.. Krijgt Hij dan de hoogste eer? Nee want die komt dan tendele ons toe. Want wij zijn uit vrije wil (onmogelijk) naar Hem toegegaan. Dan nog over die almachtigheid.. Kan God jou niet bekeren? Heeft hij daar hulp bij nodig? Nee toch zeker? Alles wat God doet.. heeft Hij toch zeker geen zondig persoon nodig? We zijn het nog geen eens waard om een hond te zijn. Zo zondig. In het paradijs hebben we gekozen. Nu hebben we alleen nog maar een verdorven wil.

     

    Ten laatste wereldgelijkvormig: Iedereen mag tv hebben, iedereen mag in een lange broek lopen, kort haar en noem nog maar meer dingen op waar we niet meer te onderscheiden zijn van de 'heidenen'. We kunnen en 'mogen' alles nietwaar? In eenvoud gekleed gaan hoeft niet meer... dit bedoel ik met wereldgelijkvormig! En schreeuw niet gelijk dat ik wanhopig aan het schreeuwen ben, maar lees gerust eerst mijn reactie nog 2 of 3x door en ga dan pas reageren!

     

    Bij voorbaat dank!!

     Willetje I love you 4 ever!! The best friends ooit!
    anne92
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:106

     

    snotterbel
    stagiair schreef op maandag 30 november 2009 - 17:21

     

    Trijntje
    redacteur schreef op maandag 30 november 2009 - 14:14

     

    hoihoi
    journalist schreef op maandag 30 november 2009 - 13:41

     

    Music68
    journalist schreef op maandag 30 november 2009 - 09:29

    Waar ik moeite mee heb, is dat er belijdenis wordt gedaan in de kerk, maar dat je die mensen niet terug ziet aan het Heilig Avondmaal. Dan ben je toch niet eerlijk geweest tijdens je belijdenis?

     

    Verder weet ik zeker dat jongeren naast een baan en een studie ook naar een kerk moeten zoeken die 'bij hen past.' Dat kan de kerk zijn waar je je hele leven al inkomt, maar ook een kerk zijn waar je ouders misschien wel niet blij mee zijn.

    Als je dan kiest voor een kerk 'waar alles wat makkelijker gaat' ben je denk ik niet zo goed bezig. Je kiest voor een kerk omdat de boodschap en liturgie je aanspreekt, omdat je daar wilt groeien in je geloof. Niet omdat je daar op zondag WEL naar de winkels mag, of omdat ze daar over de TV niets zeggen. Dat heeft niets met de kerk te maken, dat is gewoon een keuze die je in overleg met God maakt.

     

    Er wordt vaak veel te licht gedacht over de Belijdenis (of in evnagelische kringen over de doop). Dat doe je niet zomaar, lees de vragen maar waar je 'JA' op moet zeggen. Dat zijn vragen van levens belang en zijn geen dingetjes die staan op een boodschappenlijst van de ALDI.


     

    - belijdenis doen van je geloof in de kerk, doe je in de eerste instantie, omdat je gelooft dat er in die/jou kerk het ware geloof word verkondigd.

    - ook dat je beloofd dat je bij die kerk blijft (tuurlijk zijn er uitzonderingen)

    - ook voel je (als het goed is) de noodzaak van je bekering! dat betekend dus niet dat je bkeerd moet zijn voordat je belijdenis doet, of dat door je belijdenis je bekeerd bent! dit is een heel belangrijk punt! hier bestaan veel misverstanden over! en ik denk dat dit dus ook past bij jou stukje:

     

    je zegt dus eigenlijk bij je belijdenis, dat je voelt dat je idd en zondaar voor God bent, dat je naar Zijn wetten wil leven enz. Dat houd wel in dat je dit biddende moet doen, want vanuit je eigen kan je dit niet. Het houd dus niet in, dat je persé bekeerd moet zijn voor je belijdenis doet.

    sowieso als je nog naar cath gaat, kan je die vraag daar ook stellen. er leven nog veel meer va dit soort vragen onder jongeren! dan kan de ds. of ouderling er antwoord op geven.

     

    Volgens mij doe je belijdenis van je geloof in eerste instantie omdat je gelooft... en komt de kerkkeuze 'pas' op de tweede plaats. Zo zie ik het althans.


    @trijntje. Ik ben het niet met je eens. Ik kijk eerst naar de ker en daarna of ik daar belijdenis kan en ga doen! Tuurlijk doe je belijdenis omda je geloof. Maar je doet ook belijdenis omdat je geloofd dat daar de waarheid gepredikt word! En dus is een kerkkeus heel belangrijk!


     

    zeker is het erg belangrijk dat je bekeerd bent

    maar om belijdenis af te leggen hoef je naar mijn weten niet bekeerd te zijn.

    wel is het goed om erg veel over de bekering na te denken.

    over het bekeerd zijn als je je kind laat dopen vind ik ook erg ver gaan

    het is zeker van belang dat je bekeerd bent omdat je elk moment God moet kunnen ontmoeten.

    maar naar mijn weten staat dat verder los van de bekering en de doop en is dat een proces op zich zelf.

    anne92
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:106

     

    maj
    verslaggever schreef op dinsdag 1 december 2009 - 21:18

     

    cokky
    correspondent schreef op dinsdag 1 december 2009 - 16:02

     

    maj
    verslaggever schreef op dinsdag 1 december 2009 - 13:53

     

    Je moet door hebben dat hij voor jouw zonden overleden is?? Moet je zoiets doorhebben? Dan is het echt heel triest met je gesteld. Ik geloof op grond van Bijbelse waarheid dat je zoiets niet doorhebt maar dat God dat in je hart werkt!


    Maj, hoe vaak kom jij op deze pagina mensen tegen die de noodzaak van bekering en genade ontkennen? Misschien zijn ze er soms maar in deze discussie ben ik ze nog niet tegengekomen. En zeker moet je het doorhebben. En als God het in je werkt heb je het ook echt door. En nee, dan is het niet triest met je gesteld. En nog wat, Paulus had de wil het goede te doen. Het wilde dan niet lukken, maar hij wilde het in ieder geval. Ik neem aan dat je Paulus geen leugenaar gaat noemen. Dus hou nu alsjeblieft eens op met je eigen vage overtuigingen over de wil van een ander. Hooguit kan je voor jezelf spreken.

    Ik verwacht ook nog steeds antwoord op mijn vraag welke kerk het is waar je zomaar naar Jezus kunt lopen en vervolgens op de oude voet kunt verder gaan. Welke kerk is dat? Ik neem aan dat je je kennis met mij kunt delen als je het zo goed weet.


     

    Toen Paulus dat zei, was Paulus al bekeerd. Jij haalt dingen door elkaar heen. Paulus was op de weg van Damascus getroffen door God. Anders was Paulus doorgegaan met Christenen vervolgen. Hij was nooit Gods kind geworden. Ik ontken zeer zeker niet dat er mensen zijn die de noodzaak van bekering en genade ontkennen. Ik ben ze in deze discussie ook niet tegengekomen. Alleen weet je wat mij dan treft.. Die genade wordt zo uitgevlakt. Jij ontkent eigenlijk dat God almachtig is. Want je moet Hem meehelpen met jouw bekering. Je moet zelf naar Hem toegaan... is dat niet tegenstrijdig?

     

    Sorry, ik heb het verkeerd gezegt dat je met je oude leventje door kunt gaan. Maar hoe wereldgelijkvormig blijven wij als Christenen? Dan hoef ik alleen maar naar mezelf te kijken. En nog geen eens naar een ander te wijzen.

    Vind jij de Bijbel vaag?! Let op voordat je zoiets zegt... Alles wat ik hier neer typ zet ik niet zomaar neer maar baseer ik op de Bijbel.


    waar heb ik nu toch gezegd dat ik de Bijbel vaag vind, en waar heb ik nu toch ontkend dat God almachtig is? Wat ben je nu toch allemaal aan het schrijven hier? Waarom zit je op deze site zo wanhopig te schreeuwen over ons niet-goed-willen-doen, terwijl je na bekering wel goed wilt doen? Je zegt tenslotte zelf dat Paulus dat wel kon. Ga je er van uit dat er hier alleen onbekeerde mensen zijn?  En nee, het is niet tegenstrijdig dat we zelf naar God toe moeten gaan. Ik zou niet weten waarom dat tegenstrijdig zou zijn: God roept en wij geven antwoord. Ook als we weg blijven is dat een antwoord

    Je kunt in die kerken dus niet met je oude leventje doorgaan maar ze zijn wel wereldgelijkvormig als ik je goed begrijp? Als ik het niet goed begrijp: wat doet "wereldgelijkvormig" hier, in deze zin? Ik krijg zomaar de indruk dat je je van de ene moeilijke bocht in de andere aan het wringen bent.


     

    ik wring mij niet in van de ene moeilijke bocht in de andere! En je mag ook een rustige toon aanslaan! Sorry als je boos wordt maar dat is dan wel jouw fout!

     

    Wat ik neertyp.. vind jij vaag! Alleen het probleem is dan het volgende: al het vage dat ik neertyp haal ik letterlijk uit de Bijbel! Dus.. ik concludeer daar dan weer het volgende uit.. dat jij de Bijbel vaag vind!

     

    Ten tweede: Als je bekeerd bent, wil je nog steeds geen goed doen! Dat moet God in je werken. want anders ben je nooit op de goede plaats. De goede plaats is overigens wel in het stof! Ik ga er overigens niet vanuit dat hier alleen onbekeerde mensen zijn alleen bij de mensen die voor bekeerd 'doorgaan' trek ik soms wel mijn twijfels. Maar daar hoef jij je tenminste niet aan te storen voor het geval dat je weer boze reacties op deze site gaat plaatsen en wanhopig loopt te schreeuwen over die-heeft-dat-gezegd terwijl het helemal niet zo is of dat het niet over jou gaat.

     

    Als jij naar God toegaat.. Dan is het geen volkomen Godswerk meer. God wil de hoogste eer hebben want hij is een jaloers God. (zie Bijbel) als wij naar Hem toegaan.. Krijgt Hij dan de hoogste eer? Nee want die komt dan tendele ons toe. Want wij zijn uit vrije wil (onmogelijk) naar Hem toegegaan. Dan nog over die almachtigheid.. Kan God jou niet bekeren? Heeft hij daar hulp bij nodig? Nee toch zeker? Alles wat God doet.. heeft Hij toch zeker geen zondig persoon nodig? We zijn het nog geen eens waard om een hond te zijn. Zo zondig. In het paradijs hebben we gekozen. Nu hebben we alleen nog maar een verdorven wil.

     

    Ten laatste wereldgelijkvormig: Iedereen mag tv hebben, iedereen mag in een lange broek lopen, kort haar en noem nog maar meer dingen op waar we niet meer te onderscheiden zijn van de 'heidenen'. We kunnen en 'mogen' alles nietwaar? In eenvoud gekleed gaan hoeft niet meer... dit bedoel ik met wereldgelijkvormig! En schreeuw niet gelijk dat ik wanhopig aan het schreeuwen ben, maar lees gerust eerst mijn reactie nog 2 of 3x door en ga dan pas reageren!

     

    Bij voorbaat dank!!

    sorry dat ik er even tussenkom jij hebt het overhet dragen vankort haar. ik heb het zelf ook omdat ik er graag verzorgt uit wil zien. dit is ook een opdracht van de Heere. ik heb haar waar je weinig mee kan en wat erg dun is. dit komt omdat ik op jonge leeftijd ziek ben geweest. toch wil ik jullie wel even zeggen dat je er soms verzorgder uitziet met kort haar dan met lang haar. ik wil hierbij niemand afschepen maar toch zou ik het fijn vinden als hier ook naar word gekeken
     

    bedankt.

    Jantine
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:332

    De doop is net als het avondmaal een sacrament.

    Het valt dus onder het zelfde! En voor avondmaal zijn we overeens moet je bekeerd zijn.

    Ik denk dat wij de doop als iets gewoons zien. Het is traditie geworden, en men weet niet meer precies waar het omgaat! in de Bijbel lees je alleen maar dat mensen gedoopt werden, als ze tot bekering waren gekomen! Denken wij uberhaupt nog na over de kerkregels, of nemen we alles als normaal aan?

    Ik ervaar in mijn eigen leven, dat als je de kerkregels niet gelijk voorwaar neemt, maar er soms vraagtekens bij zet en het gaat onderzoeken. Dat je dan bijna verbannen wordt uit de gemeente/gezin. Dit is natuurlijk sterk overdreven, maar geeft wel weer wat ik bedoel

    Music68
    journalist
    Quote bericht
    aantal posts:2078

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 22:40

     

    joppytjuhh
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 20:09

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 16:33

     

    cokky
    correspondent schreef op maandag 30 november 2009 - 15:55

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 14:16

    Liever een kerk waar je niet bedrogen wordt voor de eeuwigheid!!

     

    De waarheid is nooit zo fijn om te horen!


     

    Liever dan wat? En waarom is de genadeprediking niet fijn om te horen? Dat is toch de waarheid?


    Liever dan een kerk waar alles er gemoedelijk aan toe gaat. Waar je zo naar Jezus kan lopen. Waar je een vrije en goede wil heb en dat je alleen maar halleluja hoort! Geen zondekennis geen berouw, je kunt met je oude leventje verder!

     

    @Music68..

     

    Iedereen loopt weg voor de waarheid. De waarheid is dat je jezelf niet wil bekeren. Die onwil is zo groot.. Niet te bevatten. In ons dorp heeft er wel eens een dominee gestaan en weet je wat die man zei: 'Al zou je boven de spranken van de hel worden gehouden, dan zou je je nog niet willen bekeren'. Het is de waarheid. Dat we daar toch nog eens achter mogen komen dat er geen nagelschrap van ons bij kan en moet.

     

    En dat mis ik in veel kerkverbanden!!


     

     Je mag altijd naar Jezus lopen natuurlijk moet je wel door hebben dat hij ook voor jou zonden is gestorven maar dan is de weg ook echt open!

    En hoe zou volgens jou waarheid iemand zich ooit bekeren dan?


     

    Volgens mijn waarheid? Dat is Bijbelse waarheid! God bekeerd de zondaar tot Hem en niet de zondaar tot God. Als er van ons 1 nagelschrap bij moet is het voor eeuwig verloren. Dan zou het geen volkomen Godswerk zijn. God wil er om gebeden worden. Dat als eerste maar zelfs dat moet van God komen. Van je zelf wil je niet bekeerd worden. Hoe kan nou iemand die dood ligt een wil hebben om het goede te doen?

    Nee het is genade. God begint het volkomen werk in Zijn uitverkorenen en hij voleind het ook! Er is niks van ons bij!

     

    Je moet door hebben dat hij voor jouw zonden overleden is?? Moet je zoiets doorhebben? Dan is het echt heel triest met je gesteld. Ik geloof op grond van Bijbelse waarheid dat je zoiets niet doorhebt maar dat God dat in je hart werkt!

    Wat ik heel erg gevaarlijk is de zinsnede dat 'God je moet Bekeren." Hij heeft zijn Zoon gegeven die een verschrikkelijke dood is gestorven voor ons....moet God er dan nog een kwartje bijleggen, soms?

    Hoe durven wij dit te zeggen, zeker in het licht van wat johannes de Doper zei: Bkeert U, want het koninkrijk van God is dichtbij gekomen..!!! Hij zei niet: "God moet jullie bekeren."

     

    Maj, het lijkt me eens handig dat je de Bijbel eens gaat lezen en alles wat er staat letterlijk te nemen. Ik ben nogal wat kerken tegengekomen waar van het kruiswoord een raadsel wordt gemaakt, de God heid van Jezus wordt ontkend en zo.....in feite ben jij nu op precies dezelfde manier bezig.

    maj
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:973

     

    Music68
    journalist schreef op woensdag 2 december 2009 - 01:08

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 22:40

     

    joppytjuhh
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 20:09

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 16:33

     

    cokky
    correspondent schreef op maandag 30 november 2009 - 15:55

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 14:16

    Liever een kerk waar je niet bedrogen wordt voor de eeuwigheid!!

     

    De waarheid is nooit zo fijn om te horen!


     

    Liever dan wat? En waarom is de genadeprediking niet fijn om te horen? Dat is toch de waarheid?


    Liever dan een kerk waar alles er gemoedelijk aan toe gaat. Waar je zo naar Jezus kan lopen. Waar je een vrije en goede wil heb en dat je alleen maar halleluja hoort! Geen zondekennis geen berouw, je kunt met je oude leventje verder!

     

    @Music68..

     

    Iedereen loopt weg voor de waarheid. De waarheid is dat je jezelf niet wil bekeren. Die onwil is zo groot.. Niet te bevatten. In ons dorp heeft er wel eens een dominee gestaan en weet je wat die man zei: 'Al zou je boven de spranken van de hel worden gehouden, dan zou je je nog niet willen bekeren'. Het is de waarheid. Dat we daar toch nog eens achter mogen komen dat er geen nagelschrap van ons bij kan en moet.

     

    En dat mis ik in veel kerkverbanden!!


     

     Je mag altijd naar Jezus lopen natuurlijk moet je wel door hebben dat hij ook voor jou zonden is gestorven maar dan is de weg ook echt open!

    En hoe zou volgens jou waarheid iemand zich ooit bekeren dan?


     

    Volgens mijn waarheid? Dat is Bijbelse waarheid! God bekeerd de zondaar tot Hem en niet de zondaar tot God. Als er van ons 1 nagelschrap bij moet is het voor eeuwig verloren. Dan zou het geen volkomen Godswerk zijn. God wil er om gebeden worden. Dat als eerste maar zelfs dat moet van God komen. Van je zelf wil je niet bekeerd worden. Hoe kan nou iemand die dood ligt een wil hebben om het goede te doen?

    Nee het is genade. God begint het volkomen werk in Zijn uitverkorenen en hij voleind het ook! Er is niks van ons bij!

     

    Je moet door hebben dat hij voor jouw zonden overleden is?? Moet je zoiets doorhebben? Dan is het echt heel triest met je gesteld. Ik geloof op grond van Bijbelse waarheid dat je zoiets niet doorhebt maar dat God dat in je hart werkt!

    Wat ik heel erg gevaarlijk is de zinsnede dat 'God je moet Bekeren." Hij heeft zijn Zoon gegeven die een verschrikkelijke dood is gestorven voor ons....moet God er dan nog een kwartje bijleggen, soms?

    Hoe durven wij dit te zeggen, zeker in het licht van wat johannes de Doper zei: Bkeert U, want het koninkrijk van God is dichtbij gekomen..!!! Hij zei niet: "God moet jullie bekeren."

     

    Maj, het lijkt me eens handig dat je de Bijbel eens gaat lezen en alles wat er staat letterlijk te nemen. Ik ben nogal wat kerken tegengekomen waar van het kruiswoord een raadsel wordt gemaakt, de God heid van Jezus wordt ontkend en zo.....in feite ben jij nu op precies dezelfde manier bezig.


     

    Nee God hoeft er geen kwartje bij te leggen. En nee de Godheid van Jezus ontken ik zeer zeker niet. Ik zou wel een van de laaste zijn die dat ontkent. Ik ontken zeer zeker niet dat Jezus uit liefde naar de aarde gekomen is. En ik heb nog nooit de Bijbel zo letterlijk genomen als nu. Maar er staat in Efeze dat het alleen maar Gods gave is dat jij je kunt bekeren. God werkt het als eerste in je. Hoe kan ik als dood zwijn weer levend worden?

     

    Als iemand is overleden dan kan hij/zij niet uit zichzelf opstaan. Want hij is dood. Hij ruikt/voelt/ziet/hoort niks meer. Wij liggen dood in misdaad en zonde. En wij ruiken/voelen/zien/horen ook niks meer. Dan is er toch maar 1 die jou en mij kan opwekken uit die geestelijke doodstaat?

     Willetje I love you 4 ever!! The best friends ooit!
    Music68
    journalist
    Quote bericht
    aantal posts:2078

     

    maj
    verslaggever schreef op woensdag 2 december 2009 - 08:18

     

    Music68
    journalist schreef op woensdag 2 december 2009 - 01:08

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 22:40

     

    joppytjuhh
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 20:09

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 16:33

     

    cokky
    correspondent schreef op maandag 30 november 2009 - 15:55

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 14:16

    Liever een kerk waar je niet bedrogen wordt voor de eeuwigheid!!

     

    De waarheid is nooit zo fijn om te horen!


     

    Liever dan wat? En waarom is de genadeprediking niet fijn om te horen? Dat is toch de waarheid?


    Liever dan een kerk waar alles er gemoedelijk aan toe gaat. Waar je zo naar Jezus kan lopen. Waar je een vrije en goede wil heb en dat je alleen maar halleluja hoort! Geen zondekennis geen berouw, je kunt met je oude leventje verder!

     

    @Music68..

     

    Iedereen loopt weg voor de waarheid. De waarheid is dat je jezelf niet wil bekeren. Die onwil is zo groot.. Niet te bevatten. In ons dorp heeft er wel eens een dominee gestaan en weet je wat die man zei: 'Al zou je boven de spranken van de hel worden gehouden, dan zou je je nog niet willen bekeren'. Het is de waarheid. Dat we daar toch nog eens achter mogen komen dat er geen nagelschrap van ons bij kan en moet.

     

    En dat mis ik in veel kerkverbanden!!


     

     Je mag altijd naar Jezus lopen natuurlijk moet je wel door hebben dat hij ook voor jou zonden is gestorven maar dan is de weg ook echt open!

    En hoe zou volgens jou waarheid iemand zich ooit bekeren dan?


     

    Volgens mijn waarheid? Dat is Bijbelse waarheid! God bekeerd de zondaar tot Hem en niet de zondaar tot God. Als er van ons 1 nagelschrap bij moet is het voor eeuwig verloren. Dan zou het geen volkomen Godswerk zijn. God wil er om gebeden worden. Dat als eerste maar zelfs dat moet van God komen. Van je zelf wil je niet bekeerd worden. Hoe kan nou iemand die dood ligt een wil hebben om het goede te doen?

    Nee het is genade. God begint het volkomen werk in Zijn uitverkorenen en hij voleind het ook! Er is niks van ons bij!

     

    Je moet door hebben dat hij voor jouw zonden overleden is?? Moet je zoiets doorhebben? Dan is het echt heel triest met je gesteld. Ik geloof op grond van Bijbelse waarheid dat je zoiets niet doorhebt maar dat God dat in je hart werkt!

    Wat ik heel erg gevaarlijk is de zinsnede dat 'God je moet Bekeren." Hij heeft zijn Zoon gegeven die een verschrikkelijke dood is gestorven voor ons....moet God er dan nog een kwartje bijleggen, soms?

    Hoe durven wij dit te zeggen, zeker in het licht van wat johannes de Doper zei: Bkeert U, want het koninkrijk van God is dichtbij gekomen..!!! Hij zei niet: "God moet jullie bekeren."

     

    Maj, het lijkt me eens handig dat je de Bijbel eens gaat lezen en alles wat er staat letterlijk te nemen. Ik ben nogal wat kerken tegengekomen waar van het kruiswoord een raadsel wordt gemaakt, de God heid van Jezus wordt ontkend en zo.....in feite ben jij nu op precies dezelfde manier bezig.


     

    Nee God hoeft er geen kwartje bij te leggen. En nee de Godheid van Jezus ontken ik zeer zeker niet. Ik zou wel een van de laaste zijn die dat ontkent. Ik ontken zeer zeker niet dat Jezus uit liefde naar de aarde gekomen is. En ik heb nog nooit de Bijbel zo letterlijk genomen als nu. Maar er staat in Efeze dat het alleen maar Gods gave is dat jij je kunt bekeren. God werkt het als eerste in je. Hoe kan ik als dood zwijn weer levend worden?

     

    Als iemand is overleden dan kan hij/zij niet uit zichzelf opstaan. Want hij is dood. Hij ruikt/voelt/ziet/hoort niks meer. Wij liggen dood in misdaad en zonde. En wij ruiken/voelen/zien/horen ook niks meer. Dan is er toch maar 1 die jou en mij kan opwekken uit die geestelijke doodstaat?

    Dat is de handreiking die God aan ons geeft. Nu hoef jij alleen ook nog maar je hand uit te steken.....maar in plaats daarvan zeg je dat je te zondig bent.....en dat terwijl 'het bloed van Jezus Christus on reinigt van alle zonden.

    Dan is het toch vrij hoogmoedig dat je zegt dat je te zondig bent en dat God het maar moet doen?

    OranjeBarret
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:950

     

    Music68
    journalist schreef op woensdag 2 december 2009 - 09:25

     

    maj
    verslaggever schreef op woensdag 2 december 2009 - 08:18

     

    Music68
    journalist schreef op woensdag 2 december 2009 - 01:08

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 22:40

     

    joppytjuhh
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 20:09

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 16:33

     

    cokky
    correspondent schreef op maandag 30 november 2009 - 15:55

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 14:16

    Liever een kerk waar je niet bedrogen wordt voor de eeuwigheid!!

     

    De waarheid is nooit zo fijn om te horen!


     

    Liever dan wat? En waarom is de genadeprediking niet fijn om te horen? Dat is toch de waarheid?


    Liever dan een kerk waar alles er gemoedelijk aan toe gaat. Waar je zo naar Jezus kan lopen. Waar je een vrije en goede wil heb en dat je alleen maar halleluja hoort! Geen zondekennis geen berouw, je kunt met je oude leventje verder!

     

    @Music68..

     

    Iedereen loopt weg voor de waarheid. De waarheid is dat je jezelf niet wil bekeren. Die onwil is zo groot.. Niet te bevatten. In ons dorp heeft er wel eens een dominee gestaan en weet je wat die man zei: 'Al zou je boven de spranken van de hel worden gehouden, dan zou je je nog niet willen bekeren'. Het is de waarheid. Dat we daar toch nog eens achter mogen komen dat er geen nagelschrap van ons bij kan en moet.

     

    En dat mis ik in veel kerkverbanden!!


     

     Je mag altijd naar Jezus lopen natuurlijk moet je wel door hebben dat hij ook voor jou zonden is gestorven maar dan is de weg ook echt open!

    En hoe zou volgens jou waarheid iemand zich ooit bekeren dan?


     

    Volgens mijn waarheid? Dat is Bijbelse waarheid! God bekeerd de zondaar tot Hem en niet de zondaar tot God. Als er van ons 1 nagelschrap bij moet is het voor eeuwig verloren. Dan zou het geen volkomen Godswerk zijn. God wil er om gebeden worden. Dat als eerste maar zelfs dat moet van God komen. Van je zelf wil je niet bekeerd worden. Hoe kan nou iemand die dood ligt een wil hebben om het goede te doen?

    Nee het is genade. God begint het volkomen werk in Zijn uitverkorenen en hij voleind het ook! Er is niks van ons bij!

     

    Je moet door hebben dat hij voor jouw zonden overleden is?? Moet je zoiets doorhebben? Dan is het echt heel triest met je gesteld. Ik geloof op grond van Bijbelse waarheid dat je zoiets niet doorhebt maar dat God dat in je hart werkt!

    Wat ik heel erg gevaarlijk is de zinsnede dat 'God je moet Bekeren." Hij heeft zijn Zoon gegeven die een verschrikkelijke dood is gestorven voor ons....moet God er dan nog een kwartje bijleggen, soms?

    Hoe durven wij dit te zeggen, zeker in het licht van wat johannes de Doper zei: Bkeert U, want het koninkrijk van God is dichtbij gekomen..!!! Hij zei niet: "God moet jullie bekeren."

     

    Maj, het lijkt me eens handig dat je de Bijbel eens gaat lezen en alles wat er staat letterlijk te nemen. Ik ben nogal wat kerken tegengekomen waar van het kruiswoord een raadsel wordt gemaakt, de God heid van Jezus wordt ontkend en zo.....in feite ben jij nu op precies dezelfde manier bezig.


     

    Nee God hoeft er geen kwartje bij te leggen. En nee de Godheid van Jezus ontken ik zeer zeker niet. Ik zou wel een van de laaste zijn die dat ontkent. Ik ontken zeer zeker niet dat Jezus uit liefde naar de aarde gekomen is. En ik heb nog nooit de Bijbel zo letterlijk genomen als nu. Maar er staat in Efeze dat het alleen maar Gods gave is dat jij je kunt bekeren. God werkt het als eerste in je. Hoe kan ik als dood zwijn weer levend worden?

     

    Als iemand is overleden dan kan hij/zij niet uit zichzelf opstaan. Want hij is dood. Hij ruikt/voelt/ziet/hoort niks meer. Wij liggen dood in misdaad en zonde. En wij ruiken/voelen/zien/horen ook niks meer. Dan is er toch maar 1 die jou en mij kan opwekken uit die geestelijke doodstaat?

    Dat is de handreiking die God aan ons geeft. Nu hoef jij alleen ook nog maar je hand uit te steken.....maar in plaats daarvan zeg je dat je te zondig bent.....en dat terwijl 'het bloed van Jezus Christus on reinigt van alle zonden.

    Dan is het toch vrij hoogmoedig dat je zegt dat je te zondig bent en dat God het maar moet doen?


     

    Dus jij zegt dat de mens zelf God moet zoeken? En dan zelf de laatste handreiking moet doen?

    OranjeBarret
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:950

     

    maj
    verslaggever schreef op dinsdag 1 december 2009 - 21:18

     

    cokky
    correspondent schreef op dinsdag 1 december 2009 - 16:02

     

    maj
    verslaggever schreef op dinsdag 1 december 2009 - 13:53

     

    Je moet door hebben dat hij voor jouw zonden overleden is?? Moet je zoiets doorhebben? Dan is het echt heel triest met je gesteld. Ik geloof op grond van Bijbelse waarheid dat je zoiets niet doorhebt maar dat God dat in je hart werkt!


    Maj, hoe vaak kom jij op deze pagina mensen tegen die de noodzaak van bekering en genade ontkennen? Misschien zijn ze er soms maar in deze discussie ben ik ze nog niet tegengekomen. En zeker moet je het doorhebben. En als God het in je werkt heb je het ook echt door. En nee, dan is het niet triest met je gesteld. En nog wat, Paulus had de wil het goede te doen. Het wilde dan niet lukken, maar hij wilde het in ieder geval. Ik neem aan dat je Paulus geen leugenaar gaat noemen. Dus hou nu alsjeblieft eens op met je eigen vage overtuigingen over de wil van een ander. Hooguit kan je voor jezelf spreken.

    Ik verwacht ook nog steeds antwoord op mijn vraag welke kerk het is waar je zomaar naar Jezus kunt lopen en vervolgens op de oude voet kunt verder gaan. Welke kerk is dat? Ik neem aan dat je je kennis met mij kunt delen als je het zo goed weet.


     

    Toen Paulus dat zei, was Paulus al bekeerd. Jij haalt dingen door elkaar heen. Paulus was op de weg van Damascus getroffen door God. Anders was Paulus doorgegaan met Christenen vervolgen. Hij was nooit Gods kind geworden. Ik ontken zeer zeker niet dat er mensen zijn die de noodzaak van bekering en genade ontkennen. Ik ben ze in deze discussie ook niet tegengekomen. Alleen weet je wat mij dan treft.. Die genade wordt zo uitgevlakt. Jij ontkent eigenlijk dat God almachtig is. Want je moet Hem meehelpen met jouw bekering. Je moet zelf naar Hem toegaan... is dat niet tegenstrijdig?

     

    Sorry, ik heb het verkeerd gezegt dat je met je oude leventje door kunt gaan. Maar hoe wereldgelijkvormig blijven wij als Christenen? Dan hoef ik alleen maar naar mezelf te kijken. En nog geen eens naar een ander te wijzen.

    Vind jij de Bijbel vaag?! Let op voordat je zoiets zegt... Alles wat ik hier neer typ zet ik niet zomaar neer maar baseer ik op de Bijbel.


    waar heb ik nu toch gezegd dat ik de Bijbel vaag vind, en waar heb ik nu toch ontkend dat God almachtig is? Wat ben je nu toch allemaal aan het schrijven hier? Waarom zit je op deze site zo wanhopig te schreeuwen over ons niet-goed-willen-doen, terwijl je na bekering wel goed wilt doen? Je zegt tenslotte zelf dat Paulus dat wel kon. Ga je er van uit dat er hier alleen onbekeerde mensen zijn?  En nee, het is niet tegenstrijdig dat we zelf naar God toe moeten gaan. Ik zou niet weten waarom dat tegenstrijdig zou zijn: God roept en wij geven antwoord. Ook als we weg blijven is dat een antwoord

    Je kunt in die kerken dus niet met je oude leventje doorgaan maar ze zijn wel wereldgelijkvormig als ik je goed begrijp? Als ik het niet goed begrijp: wat doet "wereldgelijkvormig" hier, in deze zin? Ik krijg zomaar de indruk dat je je van de ene moeilijke bocht in de andere aan het wringen bent.


     

    ik wring mij niet in van de ene moeilijke bocht in de andere! En je mag ook een rustige toon aanslaan! Sorry als je boos wordt maar dat is dan wel jouw fout!

     

    Wat ik neertyp.. vind jij vaag! Alleen het probleem is dan het volgende: al het vage dat ik neertyp haal ik letterlijk uit de Bijbel! Dus.. ik concludeer daar dan weer het volgende uit.. dat jij de Bijbel vaag vind!

     

    Ten tweede: Als je bekeerd bent, wil je nog steeds geen goed doen! Dat moet God in je werken. want anders ben je nooit op de goede plaats. De goede plaats is overigens wel in het stof! Ik ga er overigens niet vanuit dat hier alleen onbekeerde mensen zijn alleen bij de mensen die voor bekeerd 'doorgaan' trek ik soms wel mijn twijfels. Maar daar hoef jij je tenminste niet aan te storen voor het geval dat je weer boze reacties op deze site gaat plaatsen en wanhopig loopt te schreeuwen over die-heeft-dat-gezegd terwijl het helemal niet zo is of dat het niet over jou gaat.

     

    Als jij naar God toegaat.. Dan is het geen volkomen Godswerk meer. God wil de hoogste eer hebben want hij is een jaloers God. (zie Bijbel) als wij naar Hem toegaan.. Krijgt Hij dan de hoogste eer? Nee want die komt dan tendele ons toe. Want wij zijn uit vrije wil (onmogelijk) naar Hem toegegaan. Dan nog over die almachtigheid.. Kan God jou niet bekeren? Heeft hij daar hulp bij nodig? Nee toch zeker? Alles wat God doet.. heeft Hij toch zeker geen zondig persoon nodig? We zijn het nog geen eens waard om een hond te zijn. Zo zondig. In het paradijs hebben we gekozen. Nu hebben we alleen nog maar een verdorven wil.

     

    Ten laatste wereldgelijkvormig: Iedereen mag tv hebben, iedereen mag in een lange broek lopen, kort haar en noem nog maar meer dingen op waar we niet meer te onderscheiden zijn van de 'heidenen'. We kunnen en 'mogen' alles nietwaar? In eenvoud gekleed gaan hoeft niet meer... dit bedoel ik met wereldgelijkvormig! En schreeuw niet gelijk dat ik wanhopig aan het schreeuwen ben, maar lees gerust eerst mijn reactie nog 2 of 3x door en ga dan pas reageren!

     

    Bij voorbaat dank!!


    hier sluit ik me volledig bij aan!

    OranjeBarret
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:950

     

    cokky
    correspondent schreef op dinsdag 1 december 2009 - 13:11

     

    OranjeBarret
    verslaggever schreef op dinsdag 1 december 2009 - 11:17

     

    cokky
    correspondent schreef op maandag 30 november 2009 - 16:33

    ik wil nog even kwijt dat ik inmiddels erg moet zuchten van de term "bedrogen worden voor de eeuwigheid". Is er iemand die mij eindelijk eens wil uitleggen hoe dat bedrog er uitziet? ik kan er echt niets van maken.


    ik wil het proberen, wat is het nou als je iemand bedriegt? Dan lieg je dus tegen iemand, je spreekt de waarheid niet, als iemand jou bedriegt krijg je de waarheid dus niet te horen. Als je dus bedrogen wordt voor de eeuwigheid krijg je de waarheid niet te horen om bekeerd te worden, en ga je dus voor eeuwig verloren.

    Wat is dan een leugen waarmee je bedrogen wordt voor de eeuwigheid? lees dan eens de reacties van maj waarin hij zegt dat een mens zomaar tot God kan gaan enz. Er zijn (helaas) nog veel meer dingen die niet op Gods Woord gegrond zijn, allemaal leugens waarmee je bedrogen wordt voor de eeuwigheid. Ben ik zo duidelijk genoeg geweest

    Het blijft vaag. Eigenlijk begrijp ik wel wat je bedoelt, maar meer ook weer niet. Als ik lees dat een mens zichzelf niet kan bekeren heb ik echter ernstig de indruk dat ik voor de eeuwigheid bedrogen wordt. Bekering is een Bijbelse opdracht en God geeft ons geen opdrachten die we niet kunnen uitvoeren. Door de dood en opstanding van Christus heeft God het mogelijk gemaakt. Als ik dan lees van niet-kunnen en niet-willen vraag ik me altijd weer af wie nou wie bedriegt. Ons niet-kunnen en niet-willen mag en hoeft nu eenmaal geen koning (te) kraaien. Juist in de reformatorische kring wordt toch geleerd dat we hebben te buigen voor de wil en almacht van God? En ons kunnen en willen is zo totaal onbelangrijk. En dat wil ik horen, anders geloof ik echt dat ik bedrogen wordt voor de eeuwigheid.


     

    De Heere geeft ons inderdaad geen opdrachten die we niet uit kunnen voeren. Maar in het paradijs was alles nog volmaakt, toen konden en wilden wij de wil van God doen, maar toen de zondeval..... de mens is vrijwillig en moedwillig weloverwogen van God afgevallen, en toen en nog steeds doen wij de wil van de satan.....Zou de Heere onrecht doen als Hij van ons bekering eist terwijl wij dat niet in onszelf kunnen? Terwijl wij in het paradijs alles konden wat de Heere van ons vraagde? Wij zijn toch van God afgevallen en God niet van ons? In gods Woord staat er ook dat de Heere gezocht heeft op de aarde of er nog iemand was die Hem zocht, maar de Heere heeft er geen gevonden.

    OranjeBarret
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:950

    Jantine
    redacteur schreef op dinsdag 1 december 2009 - 13:50

     

    OranjeBarret
    verslaggever schreef op dinsdag 1 december 2009 - 11:26

     

    Aaltjuh
    journalist schreef op maandag 30 november 2009 - 20:03

     

    maj
    verslaggever schreef op maandag 30 november 2009 - 14:16

    Liever een kerk waar je niet bedrogen wordt voor de eeuwigheid!!

     

    De waarheid is nooit zo fijn om te horen!

     

     

    Nee, inderdaad!

     

    Die goede kant, ja, die wil iedereen horen!

    Maar die andere kant.....


    Inderdaad, ik ken ook voorbeelden dat er mensen waren die weggingen uit onze gemeente omdat de preken hen niet aanstonden...... de waarheid wilde men niet horen.....

    Pijnlijk.. vind ik jouw reactie.
     

    Als mensen naar ander kerk gaan, willen ze de waarheid niet horen? Wordt alleen de waarheid bij jullie verkondigt dan?

    Ik heb deze vraag ingestuurd, en ik was al bang dat zulke reacties kwamen. Daar ben ik ook bang voor als ik me bij een kerk aansluit, en daar later misschien zou weggaan: Zie je wel, ze gaat 'lichter'omdat ze het makkelijk wil.

    Maar daar gaat het juist helemaal niet om! Ik denk dat het bij die andere mensen ook zo is! Wij willen God dienen in ons leven, en ieder doet dat op zijn eigen manier. De een doet dat met z'n handen omhoog, de ander doet het gevouwen.. Dat moet niet uitmaken, we moeten elkaar daar vrij inlaten. Het is namelijk allebei Bijbels!

    Niet iedereen dient God op dezelfde manier.. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet dezelfde God dienen!

    Ik hoop dat je het begrijpt.

     

    ik begrijp je wel, maar het moet wel op een Bijbelse manier, en zeker in veel kerkverbanden wordt Gods Woord nog volgens de Bijbel verkondigt, maar zodra de wereldgelijkvormigheid gaat toeslaan en daar niet voor gewaarschuwd wordt dan is er toch iets mis?
     

    OranjeBarret
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:950

    cokky
    correspondent schreef op dinsdag 1 december 2009 - 18:58

    Maj, buigen doe je vrijwillig. Anders heet het geen buigen.


     

    Daar heb je wel gelijk in, maar de mens zal nooit nooit uit zichzelf buigen, God maakt ons wel gewillig om voor Hem te buigen. Maar nooit uit onszelf!

    maj
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:973

     

    Nee God hoeft er geen kwartje bij te leggen. En nee de Godheid van Jezus ontken ik zeer zeker niet. Ik zou wel een van de laaste zijn die dat ontkent. Ik ontken zeer zeker niet dat Jezus uit liefde naar de aarde gekomen is. En ik heb nog nooit de Bijbel zo letterlijk genomen als nu. Maar er staat in Efeze dat het alleen maar Gods gave is dat jij je kunt bekeren. God werkt het als eerste in je. Hoe kan ik als dood zwijn weer levend worden?

     

    Als iemand is overleden dan kan hij/zij niet uit zichzelf opstaan. Want hij is dood. Hij ruikt/voelt/ziet/hoort niks meer. Wij liggen dood in misdaad en zonde. En wij ruiken/voelen/zien/horen ook niks meer. Dan is er toch maar 1 die jou en mij kan opwekken uit die geestelijke doodstaat?

    Dat is de handreiking die God aan ons geeft. Nu hoef jij alleen ook nog maar je hand uit te steken.....maar in plaats daarvan zeg je dat je te zondig bent.....en dat terwijl 'het bloed van Jezus Christus on reinigt van alle zonden.

    Dan is het toch vrij hoogmoedig dat je zegt dat je te zondig bent en dat God het maar moet doen?

    Het is niet dat God 'het maar moet doen'! Jij maakt er iets minderwaardigs van! En het is zeer zeker niet hoogmoedig. God wil de hoogste eer krijgen. Die krijgt Hij alleen door het werk te voleinden wat hij begonnen is. Als jij mee moet werken.. een hand uit moet steken.. een nagelschrap eraan toe moet doen.. dan krijgt God niet de hoogste eer. Dan krijg jij ook nog een klein beetje. En God moet op het hoogste verhoogd en de mens op het diepste vernederd worden!
     

     Willetje I love you 4 ever!! The best friends ooit!
    cokky
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:116

    Maj, wie is Christus voor jou? Wil je me alsjeblieft een persoonlijk antwoord geven, niet een soort van Bijbels correct antwoord, maar gewoon een persoonlijk antwoord. Leef jij van de genade van Christus, kan jij nu, op dit moment God ontmoeten?

     

    «  1  2  3  4  5  6  »