Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Ff serieus: Werken op zondag

    Ik ben een meisje en ik wil graag politieagent worden. Als je politieagent wordt, dan moet je ook op zondag werken en een broek dragen. Ik zelf zou het op zich niet zo erg vinden, maar mijn ouders vinden het niet zo leuk. Mag je voor de politie op zondag gaan werken en een broek dragen?

    Je stelt drie onderwerpen aan de orde. Op zondag werken, een broek dragen en de relatie met je ouders.

    De zondag is er voor de mens. De Heere gaf de zondag tot ons welzijn, zodat er één dag in de week is waarop we ons ongestoord mogen bezighouden met de dingen van Gods Koninkrijk. Vind je dat fijn? Ben je er verwonderd over dat de Heere zo goed voor ons zorgt? Dan is het natuurlijk niet fijn om juist op zondag te werken. Soms moet het. Bijvoorbeeld als je bij de politie gaat werken. Ook op zondag moet de orde bewaard worden. Het is noodzakelijk. Op zondag werken is dan niet in strijd met het vierde gebod.

    Dan de broek. God heeft man en vrouw geschapen. Als je van de Heere houdt, wil je dat Hij geëerd wordt, ook in de heerlijke manier waarop Hij, tot ons welzijn, verschil gemaakt heeft in mannelijk en vrouwelijk. Bovendien zeggen je kleren iets over de vraag bij welke groep je wilt horen. Wil je bij de wereld horen, of bij de kerk? Als je als meisje dus een broek draagt voor de uitstraling naar je vriendengroep of je collega’s, dan zit je verkeerd.

    De eerbied die je hebt voor God, hoe Hij ons heeft geschapen, en het feit dat je niets ziet in de wereld en alles in de gemeente van Christus, bepalen ook de keuze van je kleding. Maar als je een uniform moet dragen, waarbij ook om praktische redenen een broek hoort, is dat geen reden om dat beroep niet te kiezen. Uiteindelijk lijkt me het dragen van een broek voor een meisje te behoren tot de middelmatige zaken. De vraag waarom je het doet, is belangrijk.

    Ten slotte de relatie met je ouders. Heb je ouders hartelijk lief. Bid veel voor elkaar. Heb ook iets voor elkaar over. Maar als je op een leeftijd komt dat je een beroep gaat kiezen, ben je bijna volwassen. Het is een leeftijd waarop je je eigen keuzes mag maken. Ouders zullen hun kinderen daarin ook wat ruimte geven.

    S. D. Post

    Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

    Reacties (37)

    flipenik
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:145

    helemaal mee eens broeken dragen is gewoon verkeerd
    lie
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:387

    Slaat nergens op......!!!! Als politie mag je zo ie zo op zondag werken dat is noodzakelijk werk... en een broek hoort bij politie. En verder staat er ook nergens in de bijbel dat een vrouw geen broek mag dragen. De politie heeft een uniform... en dat hoort er gwoon bij.... En vrdr gwoon in het dagelijks leven... is het ook ni verkeerd om een broek te dragen. Je heb ook vrouwenbroeken....en die trekken jongens heus niet aan.... En verder moet je altijd zelf weten welk beroep je kiest.... tis belangrijk dat je een beroep kiest dat jij graag wilt! Ook al hebben je ouders liever wat anders. Je ouders kunnen niet voor jouw kiezen wat dit betreft, dit is je eigen keuze...!
    lie
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:387

    flipenik
    stagiair schreef op dinsdag 27 november 2007 - 19:58

    helemaal mee eens broeken dragen is gewoon verkeerd

    En hoezo is broeken dragen dan verkeerd??? Staat nergens in de bijbel dat een vrouw geen broek mag dragen....!!!
    Sophie
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:24

    Mr. Post,

    Ik wil u hartelijk bedanken voor dit duidelijke antwoord, ik ben blij dat u het broekdragen niet gelijk afkraakt, maar er ook goed over nadenkt.

    Ik ben het helemaal met u eens dat het licht aan de overweging die erg mee telt over het feit waarom je een broek zou dragen.

    VRAGESTELSTER, ik hoop voor jou dat het duidelijk mag worden, en dat je een helder beeld zult krijgen! 1 kleine tip, doe wat je hart je ingeeft!

    Sophie

    macht
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:1

    Hoi meisje,
    Ik zit ongeveer met het zelfde 'probleem'. Ik zou ook graag bij de politie gaan werken. Ik lijkt me echt heel gaaf werk. Zou je met mij willen mailen ??
    Ik zou dat echt heel leuk vinden. Als jij dat ook vind stuur dan een mail naar magdab@yord.nl
    -Marleen-
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:156

    Willemine
    bezorger schreef op dinsdag 27 november 2007 - 09:39

    apie
    correspondent schreef op maandag 26 november 2007 - 21:15

    Jez
    bezorger schreef op maandag 26 november 2007 - 14:08

    WAt een onzin! Of het nou een uniformbroek of een gewone broek is, dat maakt geen verschil! De HEere ziet ons ALTIJD! En Hij vindt het ALTIJD een gruwel voor Zijn Aangezicht!

     

    een pyama gymbroek of regenbroek draag je toch ook gewoon???!!!

    Jez, ik ben het helemaal met je eens. Het staat gewoon duidelijk in de bijbel dat het een gruwel is. Ergens in Deuteronomium! Ik vind het egt knap dat je dit durfde te zeggen.

    Een pyama broek draag ik wel en ook een gymbroek omdat het niet in het openbaar is. Maar een regenbroek draag ik ook absoluut niet. Dit is wel in het openbaar en je bent geneigd om expres een regenbroek aan te doen om niet op te vallen. (Als ik van mezelf uitga... Toen ik nog jonger was.)

    Typisch, dat je dan wel een pyamabroek en een gymbroek draagt. Ik zou dat dan helemaal neit doen, als je vindt dat je geen broek mag dragen. Maar goed..

    [Dat vrouwen werken is een gevolg van de emancipatie, dat ze als de man wilden zijn. (is een uitleg) En als je bij sommige beroepen een broek nodig hebt, zou je dus kunnen zeggen dat je die beroepen als vrouwe gewoon niet mag uitoefenen. Dat dat beroepen voor mannen zijn... ]

    plompie
    journalist
    Quote bericht
    aantal posts:2239

    Het kan wel, maar soms gaat het wel wat te ver. Ik bedoel het beroep opzich. De broek heb ik niets op tegen, daar kan je gewoon niets aan doen en het is niet handig om in een rok te lopen.

     

    xmy

    «  1  2  3