Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Ff serieus: Werken op zondag

    Ik ben een meisje en ik wil graag politieagent worden. Als je politieagent wordt, dan moet je ook op zondag werken en een broek dragen. Ik zelf zou het op zich niet zo erg vinden, maar mijn ouders vinden het niet zo leuk. Mag je voor de politie op zondag gaan werken en een broek dragen?

    Je stelt drie onderwerpen aan de orde. Op zondag werken, een broek dragen en de relatie met je ouders.

    De zondag is er voor de mens. De Heere gaf de zondag tot ons welzijn, zodat er één dag in de week is waarop we ons ongestoord mogen bezighouden met de dingen van Gods Koninkrijk. Vind je dat fijn? Ben je er verwonderd over dat de Heere zo goed voor ons zorgt? Dan is het natuurlijk niet fijn om juist op zondag te werken. Soms moet het. Bijvoorbeeld als je bij de politie gaat werken. Ook op zondag moet de orde bewaard worden. Het is noodzakelijk. Op zondag werken is dan niet in strijd met het vierde gebod.

    Dan de broek. God heeft man en vrouw geschapen. Als je van de Heere houdt, wil je dat Hij geëerd wordt, ook in de heerlijke manier waarop Hij, tot ons welzijn, verschil gemaakt heeft in mannelijk en vrouwelijk. Bovendien zeggen je kleren iets over de vraag bij welke groep je wilt horen. Wil je bij de wereld horen, of bij de kerk? Als je als meisje dus een broek draagt voor de uitstraling naar je vriendengroep of je collega’s, dan zit je verkeerd.

    De eerbied die je hebt voor God, hoe Hij ons heeft geschapen, en het feit dat je niets ziet in de wereld en alles in de gemeente van Christus, bepalen ook de keuze van je kleding. Maar als je een uniform moet dragen, waarbij ook om praktische redenen een broek hoort, is dat geen reden om dat beroep niet te kiezen. Uiteindelijk lijkt me het dragen van een broek voor een meisje te behoren tot de middelmatige zaken. De vraag waarom je het doet, is belangrijk.

    Ten slotte de relatie met je ouders. Heb je ouders hartelijk lief. Bid veel voor elkaar. Heb ook iets voor elkaar over. Maar als je op een leeftijd komt dat je een beroep gaat kiezen, ben je bijna volwassen. Het is een leeftijd waarop je je eigen keuzes mag maken. Ouders zullen hun kinderen daarin ook wat ruimte geven.

    S. D. Post

    Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

    Reacties (37)

    x-willy-x
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:248

    tfk
    stagiair schreef op maandag 26 november 2007 - 19:31

    vechtertje
    correspondent schreef op maandag 26 november 2007 - 16:59

    wat van conclusies kun je hier nou uit trekken>>????

    Inderdaad, ik vind dit artikel ontwijkend.
     
    Ja... Kweniey of de vragenstellester er een duidelijk antwoord aan heeft...
     Na regen komt zonneschijn... (maar gelukkig ook andersom)
    LovedbyGod
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:205

    emm

    is een broek dragen helemaal niet toegestaan?

    Jelle_Verburg
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:3

    Een broek maakt echt niet uit, hoor! Ook mét een broek kun je God eren. Bovendien is die broek er (inderdaad) alleen maar om praktische redenen.
    kikkertjuh
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:4

    Dhr Post is heel duidelijk!!

    Als je het niet helemaal snapt lees het artikel dan nog eens.

    En houd er erg in dat het God er niet om gaat wat jou buitenkant is maar hoe jij wilt leven voor Zijn ogen.

    Tot eer van God of tot oneer.

    Je zult zeker geen voorang in de hemel krijgen als je je hele leven een rok draagt!

     

    apie
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:236

    Jez
    bezorger schreef op maandag 26 november 2007 - 14:08

    WAt een onzin! Of het nou een uniformbroek of een gewone broek is, dat maakt geen verschil! De HEere ziet ons ALTIJD! En Hij vindt het ALTIJD een gruwel voor Zijn Aangezicht!

     

    een pyama gymbroek of regenbroek draag je toch ook gewoon???!!!
     ikkuuh love die ene!!
    Rody
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:71

    Kunnen jullie niet met wat meer respect voor elkaar reageren? Als iemand tegen het dragen van een broek is, en daar geen uitzonderingen voor wilt maken i.v.m. een bepaald beroep verdient hij of zij net zoveel respect als iemand die een andere keuze gemaakt heeft. Waar het om gaat is dit: leg je vragen voor de Heere neer. Iemand anders kan misschien raad geven maar de uiteindelijke keuze moet jij maken, en luister daarbij naar de stem van je geweten. Dat heb je niet voor niets gekregen. De Bijbel zegt daarover dat eenieder in zijn eigen geweten tenvolle verzekerd moet wezen. Dan kunnen wij hier op aarde het niet met elkaar eens wezen over bepaalde dingen ( het zal hier nooit volmaakt worden, denk daar aan!) maar kraak elkaar dan niet af in de geest van: van een grote en/of verschrikkelijke onzin!
    IS
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:93

    nanda14
    redacteur schreef op maandag 26 november 2007 - 16:32

    het komt er op neer dat meisjes geen politieagent mag worden omdat je geen broek mag dragen! WAT EEN VERSCHRIKKELIJKE ONZIN!!!!! het hooort toch tog gwoon bij je uniform!


    Het komt daar helemaal niet op neer.
    Ik zou eerst het artikel maar is goed gaan doorlezen..

    en dan reageren.

     WWW.MINIFOTOGRAAF.WEB-LOG.NL
    WIL JE REAGEREN!!
    IS
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:93

    josie
    bezorger schreef op maandag 26 november 2007 - 18:45

    Wat een grote onzin allemaal.  God kijkt echt niet naar de buitenkant, of je nu wel of geen broek draagt. Het gaat niet om de buitenkant van een christen. Zelfs de grootste heiden kan bekeerd worden. dus waarom mag een christen geen broek dragen? omdat het in de bijbel staat?   Een broek dragen op je werk is juist netjes. bijv ckr in de zorgberoepen en  politie. 


    Oh, maar dan is het christenzijn makkelijk hoor!!
    Je mag alles! Het gaat toch niet om de buitenkant!!

    Deze conclusies trek ik uit jou reactie..
    Het is wel waar, ten diepste gaat het om de binnekant maar daarom moet je er nogwel normaal en verzorgd en volgens de bijbel uitzien

     WWW.MINIFOTOGRAAF.WEB-LOG.NL
    WIL JE REAGEREN!!
    tja
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:32

    Rody
    bezorger schreef op maandag 26 november 2007 - 21:21

    Kunnen jullie niet met wat meer respect voor elkaar reageren? Als iemand tegen het dragen van een broek is, en daar geen uitzonderingen voor wilt maken i.v.m. een bepaald beroep verdient hij of zij net zoveel respect als iemand die een andere keuze gemaakt heeft. Waar het om gaat is dit: leg je vragen voor de Heere neer. Iemand anders kan misschien raad geven maar de uiteindelijke keuze moet jij maken, en luister daarbij naar de stem van je geweten. Dat heb je niet voor niets gekregen. De Bijbel zegt daarover dat een ieder in zijn eigen geweten tenvolle verzekerd moet wezen. Dan kunnen wij hier op aarde het niet met elkaar eens wezen over bepaalde dingen ( het zal hier nooit volmaakt worden, denk daar aan!) maar kraak elkaar dan niet af in de geest van: van een grote en/of verschrikkelijke onzin!

    Helemaal mee eens!
    leen
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:635

    paffero
    bezorger schreef op maandag 26 november 2007 - 18:50

    Over het broek dragen als politievrouw.

    Natuurlijk moet er onderscheid zijn tussen een man en vrouw, maar een broek dragen als een agente is het meest praktische.


    Als je bij de politie aan het werk bent kom je bij sommige situatie's dat een rok gewoon niet praktisch is en dat het je tegenwerkt, vandaar dat een broek wel is toegestaan in zulk soort situatie's (evenals in de zorg, en soortgelijke beroepen)


    Ik denk dat meneer Post dit overigens ook vind.

    jah,dat vint ik ook wel zo
    tantetruusz
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:63

    S.D. Post concludeert dat een broek dragen om praktische redenen toegestaan is. Dan is er wel veel meer te noemen dan het beroep van politie. Een broek is toch altijd praktisch, op de fiets, in een speeltuin, op het ijs. Ik ben er van overtuigd dat S.D. Post een broek dragen in deze laatste gevallen zeker niet toe zou staan. Nu hebben we gelukkig niet de goedkeuring van S.D. Post nodig voor alles wat we doen of laten! Maar ik moet zeggen dat hij te snel conclusies trekt en die heel misleidend zijn!

    Zoals iemand anders ook al zei: de vraagstelster heeft m.i. echt geen antwoord op haar vraag gekregen! 

    Willemine
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:36

    apie
    correspondent schreef op maandag 26 november 2007 - 21:15

    Jez
    bezorger schreef op maandag 26 november 2007 - 14:08

    WAt een onzin! Of het nou een uniformbroek of een gewone broek is, dat maakt geen verschil! De HEere ziet ons ALTIJD! En Hij vindt het ALTIJD een gruwel voor Zijn Aangezicht!

     

    een pyama gymbroek of regenbroek draag je toch ook gewoon???!!!

    Jez, ik ben het helemaal met je eens. Het staat gewoon duidelijk in de bijbel dat het een gruwel is. Ergens in Deuteronomium! Ik vind het egt knap dat je dit durfde te zeggen.

    Een pyama broek draag ik wel en ook een gymbroek omdat het niet in het openbaar is. Maar een regenbroek draag ik ook absoluut niet. Dit is wel in het openbaar en je bent geneigd om expres een regenbroek aan te doen om niet op te vallen. (Als ik van mezelf uitga... Toen ik nog jonger was.)

    geboren_in_1992
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:71

    ja dat is het gewoon ik vind ook onzin dat je als meisje geen broek aan mag en al helemaaal met een functie waar het als vele zeggen dat het practisch is...

    ma jij zegt ik trek geen regenbroek aan want dat is in het hopenbaar (dus iedereen ziet het) en dat is hem het juist bij veel (niet allemaal) is het zo als andere het maar niet zien, geen tv in de huiskamer maar wel uitzending gemist op de computer... is toch krom? geen broek(naar school) ma wel pyama broek (want dat zien andere niet)  k vin da krom.

    lenniepennie
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:16

    Jez
    bezorger schreef op maandag 26 november 2007 - 14:08

    WAt een onzin! Of het nou een uniformbroek of een gewone broek is, dat maakt geen verschil! De HEere ziet ons ALTIJD! En Hij vindt het ALTIJD een gruwel voor Zijn Aangezicht!

     

    Ik denk niet dat je dit mag zeggen. De tekst in de Bijbel in Deutr. die meestal wordt gebruikt tegen het broek-dragen van meisjes, staat er omdat er bij dat bijbelgedeelte, vrouwen zich als man gingen kleden, om zo bij mannen binnen te komen o.i.d. En daar los van staand: De Heere ziet ons inderdaad altijd, daar heb je gelijk in. Soms móet je echter wel een broek aan, als je bijv. ergens werkt. Er zijn beroepen/baantjes waarbij je geen rok kunt dragen. Nu ja, je kan natuurlijk overal een rok dragen, maar wil het er nog zedelijk uitzien, kan je bij sommige beroepen geen rok dragen. Ik denk ook dat wij niet het recht hebben om te beslissen dat we zeggen dat het een gruwel voor Zijn aangezicht is. Jij zegt hier dus mee dat alle mensen die een broek dragen, een gruwel voor Zijn aangezicht zijn, in ieder geval hun broek. Je veroordeelt mensen, met een niet goed doordachte zin. Wij kunnen niet in zoverre oordelen over wat God een gruwel vindt.
     ''Geloof in je dromen''
    abdul4live
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:14

    wat n onzin man!!! kd&k dat God het belangrijker vind of je wel in hem glooft dan dat je een broek draagt ofnie

    «  1  2  3  »