Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Bestaat God echt?

  Hoe weten we zeker dat de Heere God bestaat? Ik geloof daar niet echt in. Ik heb al heel lang niet meer gebeden. Als ik ga slapen en weer wakker word, leef ik nog en zegt er iemand: Zie je wel dat je zonder te bidden ook nog gewoon leeft! Ik weet dat het heel erg slecht is, maar als ik nou wil bidden, dan lukt het niet meer. Wil de Heere God mij dan niet meer horen? Zou Hij dan nooit meer met mij te maken willen hebben?

  Niet zo gek, dat je twijfelt of God bestaat. Je bent bovendien niet de enige. Ook als je bij de Bijbel bent opgegroeid, kun je daar dus erg aan twijfelen. Je kunt God niet zien, niet voelen en niet horen. Zou daar boven achter de wolken, achter dat oneindig grote heelal, een ruimte zijn, de hemel, waar de troon van God staat? Waar engelen zingen en waar de Heere woont? Onvoorstelbaar! Je kunt zelfs bewijzen dat Hij niet bestaat. Je bidt niet en toch sta je iedere morgen weer gezond op! Als er echt een God zou bestaan, dan…

  Stop even. Besef je welke gedachte hierachter schuilgaat? Je gaat ervan uit dat als God bestond en Hij zou zien dat je niet bidt, Hij je wel zou straffen. Ik denk dat je daarom liever niet wilt dat God bestaat. Als je alleen aan God kunt denken als Iemand Die gereedstaat om je op elke zonde onmiddellijk te straffen, dan wil je zo’n God graag wegdenken. Wie zou dat beeld van God eigenlijk bij je binnenbrengen?

  Als God wel bestaat, is Hij blijkbaar een God Die geduldig naar je kijkt. Die merkt dat je niet naar Hem vraagt, maar (nog) niet veel nare dingen in je leven laat gebeuren. Die er geen lust in heeft je onmiddellijk te straffen, maar daarnaar verlangt dat je je bekeert. Een God Die wacht totdat Hij je genadig kan zijn. (Jes. 30:18) Die zegt: Geef Mij je hart.

  Die God bestaat! Ik kan het niet bewijzen. Je kunt het wel ervaren. Als je Hem door genade mag vinden. Als de Heilige Geest je ogen en oren opent. Ga Hem met ingespannen krachten zoeken.

  Want je bent supergevaarlijk bezig. Niet bidden. De Bijbel dichtlaten. God niet zoeken. Je zult Hem eens, misschien wel binnenkort, ontmoeten. Wat zeg je dan? Hoe zal het zijn?

  S. D. Post

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

  Reacties (24)

  nella
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:34

  Het is inderdaad niet te bewíjzen dat de Heere bestaat. Alhoewel....Wie laat de bomen groeien, de bloemen bloeien? Wie zorgt er elke dag voor ons? En dat alleen uit genade! Alles onverdiend! Bid toch tot de Heere en Hij zal,op Zijn tijd , naar je horen! Je weet nooit of je er morgen nog zal zijn!
  F-4ever
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:15

  wat een mega interesante vraag... het antwoord heb ik nog niet gelezen maar dat komt nog wel, ik zag deze vraag en herkende mezelf er in... ik kan je een voorbeeldje noemen waardoor ik weet dat God er echt is en dat bidden belangrijk is... opeen keer voelde ik me echt misselijk, al 2 maanden last van alles wat in mijn lijf zat, maag darmen gal en wat al niet meer. was weereens naar een arts geweest en moets een afspraakmaken in het ziekenhuis om wat dingentjes uit te laten sluiten. ik wat een paaravonde later met mijn vriend en was doods bang dat er wat erg was en dat ik het niet zal overleven. het was opdat moment zo sterk dat iker niet aan twijfelde of er zou echt iets heel erg zijn, ik had zo veel pijn en voelde me zo ontzettend misselijk dat ik dit ook tegen mijn vriend zei(dat ik bang was dat ik er niet doorheen zal komen). hij heeft voor mij gebeden(dat had ik aan hem gevraagt) en daarna is de pijn en het gevoel dat ik er niet doorheen zal komen afgezakt!! word vervolgd;-)
  F-4ever
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:15

  en aangezien ik niet in toeval geloof kan het niet anders of hier zat echt Gods hand in! ik hoop dat ik je een beetje heb geholpen en anders, probeer ut zelf eens uit. je denkt er wel nogsteeds over na en dat is opzich toch ook al iets waaraan je kan zien dat het je toch niet helemaal koud laat? echt een leven zonder God is een leven met pijn, ook al kan het nog zo mooi lijken en een leven met God kan je ook pijn hebben maar hij neemt de pijn weg, ja mag op hem steunen, hij is geen mens die je in een hoekje trapt of bedondert...
  niempje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:11

  'Niet zo gek, dat je twijfelt of God bestaat' ?? Iedereen heeft in zichzelf een ingeschapen Godskennis. Zelfs 'ongelovigen' hebben iets in zich wat vertelt dat er een God bestaat. Deze voelen, net als de vraagstell(st)er, dat het niet goed als je Hem niet aanbidt. Wat denk je? Waarom zijn er zoveel andere godsdiensten? Die mensen hadden ook een gemis van een God. Bestaat God echt, bestaat er een God die mensen waarschuwt door ingeschapen Godskennis? Dat lijkt me duidelijk..
  Veravputten
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:11

  God bestaat echt en dat kun je zien aan alle wonderen die gebeuren en ook het onweer. dus God bestaat wel kijk maar naar de zon en naar de regen dat bestuurt Hij!
  2288
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  GOD bestaad wel !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  diekeje
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:64

  ik weet het niet zo heel zeker
  imthebest2
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:1

  ik weet ut nie so ckr
  diannuh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  Als God wel bestaat... waarom antwoordt Hij dan niet al ik bid? Als ik vraag om bekeerd te worden?
  hvjOuuww
  verslaggever
  Quote bericht
  aantal posts:1059

  De Heere God bestaat! kusjs
   ....love....
  03maart
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:26

  ik weet zeker dat God bestaat dat zach je nu ook bij het onweer wie moet dat anders geven en aan alle wonderen die gebeuren en degen die zijden als je bid waarom andwoord hij niet de Heere wil dat je geduldig blijft vragen hoe vaak moet de Heere wel niet geduld met ons hebben maar het is en blijft moeilijk
  diannuh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  Hoe heb jij God dan in het onweer gemerkt? Maar... God zegt: 'bid en u zal gegeven worden'. Waarom bekeerd Hij mij dan niet? Ik denk wel dat God bestaat, alleen... ik denk dat het meer 'standaardgeloof' is, het is geen levend geloof.
  riannetje
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:59

  hoi dianne & im the best 2 ik wil even reageren op jou reactie in mattheus 7:8 staat BID EN U ZAL GEGEVEN WORDEN! ik snap dat het moeilijk is en toch geloof ik dat god er is! wie heeft de werleld adam en eva gemaakt bid maar of je dat mag begrijpen! trouwens goed zo'n vraag!
  okheej
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:10

  Lieve allemaal, kzou jullie wel in willen prenten dat God echt bestaat. voor mij zijn er ook donkere momenten, maar k heb van de week onze ouderling horen spreken en dan twijfel ik echt niet. Hij is zo vast, over zijn geloof in God, om jaloers op te worden, en als ke dat ammel hoort twijfel je egt niet meer, moet je ook een doen, en bidden om te geloven dan krijg je het grootste en beste geloof, Sterkte en k wens je dat ej mag gaan geloven dat God egt bestat , xx
  diannuh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  kvind het fijn dat jullie allemaal zo reageren!! Alleen... het is zo jammr dat ik het zelf niet ervaar!
  1  2  »