Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Ff serieus: Bestaat God echt?

    Hoe weten we zeker dat de Heere God bestaat? Ik geloof daar niet echt in. Ik heb al heel lang niet meer gebeden. Als ik ga slapen en weer wakker word, leef ik nog en zegt er iemand: Zie je wel dat je zonder te bidden ook nog gewoon leeft! Ik weet dat het heel erg slecht is, maar als ik nou wil bidden, dan lukt het niet meer. Wil de Heere God mij dan niet meer horen? Zou Hij dan nooit meer met mij te maken willen hebben?

    Niet zo gek, dat je twijfelt of God bestaat. Je bent bovendien niet de enige. Ook als je bij de Bijbel bent opgegroeid, kun je daar dus erg aan twijfelen. Je kunt God niet zien, niet voelen en niet horen. Zou daar boven achter de wolken, achter dat oneindig grote heelal, een ruimte zijn, de hemel, waar de troon van God staat? Waar engelen zingen en waar de Heere woont? Onvoorstelbaar! Je kunt zelfs bewijzen dat Hij niet bestaat. Je bidt niet en toch sta je iedere morgen weer gezond op! Als er echt een God zou bestaan, dan…

    Stop even. Besef je welke gedachte hierachter schuilgaat? Je gaat ervan uit dat als God bestond en Hij zou zien dat je niet bidt, Hij je wel zou straffen. Ik denk dat je daarom liever niet wilt dat God bestaat. Als je alleen aan God kunt denken als Iemand Die gereedstaat om je op elke zonde onmiddellijk te straffen, dan wil je zo’n God graag wegdenken. Wie zou dat beeld van God eigenlijk bij je binnenbrengen?

    Als God wel bestaat, is Hij blijkbaar een God Die geduldig naar je kijkt. Die merkt dat je niet naar Hem vraagt, maar (nog) niet veel nare dingen in je leven laat gebeuren. Die er geen lust in heeft je onmiddellijk te straffen, maar daarnaar verlangt dat je je bekeert. Een God Die wacht totdat Hij je genadig kan zijn. (Jes. 30:18) Die zegt: Geef Mij je hart.

    Die God bestaat! Ik kan het niet bewijzen. Je kunt het wel ervaren. Als je Hem door genade mag vinden. Als de Heilige Geest je ogen en oren opent. Ga Hem met ingespannen krachten zoeken.

    Want je bent supergevaarlijk bezig. Niet bidden. De Bijbel dichtlaten. God niet zoeken. Je zult Hem eens, misschien wel binnenkort, ontmoeten. Wat zeg je dan? Hoe zal het zijn?

    S. D. Post

    Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

    Reacties (24)

    tijssen
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:27

    God bestaat echt!!! wie laat alles groeien??en alles bloeien??wie zorgt iedere dag voor ons???wie laat het regenen dat doet de HEERE je moet het geloven dat God bestaat daarom lees de Bijbel en bidt elke dag!! dat is het belangrijkste in je leven!! groeten van gerjanne
    eeffloor
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:10

    Waarom twijfel iemand nou of God wel of niet bestaat, Je twijfelt er tog ook niet aan of Napolion en andere grote machten hebben bestaan....waarom dan uitgerekend bij God wel, alleen maar omdat je liever niet aan God wil denken, maar veel liever je eigen gang wil gaan met eigen behoeften en wensen! (herken ik be me zelf ook) Maar God is het juist zo waard om alle Eer te krijgen!
    jac15
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:52

    Ik val soms wel eens onder het bidden in slaap. Dat komt omdat ik om van alles en nog wat bid, en daar moet ik echt over na kunnen denken, dat kan ik niet op m'n knieen voor mijn stoel, maar dan ben ik gewoon in mezelf aan het denken. Maar toch vind ik het vervelend dat ik steeds in slaap val. Oneerbiedig!
     Een vriend is iemand die alles van je weet en toch van je houdt...
    Jantine
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:332

    Er staat Bid en u zal gegeven worden. er staat niet Bid en u zal HET gegeven worden. Vaak geeft God niet precies daar waarom wij vragen. Daarom staat er ook geen HET. God antwoord wel, maar op een andere manier dan wij denken. Daarom zien we het vaak ook niet gelijk, maar zal het later duidelijk worden hoe God toch geantwoord heeft.
    -Caroos-
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:183

    Ja onder het bidden dan denk ik zo erg na dat ik vergeet dat ik aan het bidden ben. Dan vind ik erg oneerbiedig van mezelf.
    riannetje
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:59

    halloa jantine, ik ben het met jou eens!eens zal het waar worden dat god bestaat!! lxxfs rianne
    Jantine
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:332

    Ik denk persoonlijk dat het niet erg is als je onder het bidden nadenkt. Vaak denk je na over wat er die dag gebeurt is en wat je gedaan hebt. Ik vind dat eigenlijk ook een soort van praten met God. Je verteld God als het ware wat je die dag allemaal gedaan hebt. Ik heb zelf ook dat als ik aan het bidden ben me gedachten 'afdwalen' en ik ga denken. Maar bidden is praten met God, dus je kan ook je gewone dagelijkse dinge met God bespreken. Ik vind het niet oneerbiedig ofzo. God kan je overal bij betrekken! Het is juist goed om dit ook bij de dagelijkse dingen te doen!
    jaap-kaashoek
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:104

    nella
    bezorger schreef op maandag 11 juni 2007 - 11:19

    Het is inderdaad niet te bewíjzen dat de Heere bestaat. Alhoewel....Wie laat de bomen groeien, de bloemen bloeien? Wie zorgt er elke dag voor ons? En dat alleen uit genade! Alles onverdiend! Bid toch tot de Heere en Hij zal,op Zijn tijd , naar je horen! Je weet nooit of je er morgen nog zal zijn!


    ik zie zeker wel bewijzen om me heen dat god bestaat. de natuur maar ok iets als de gedachten van een mens gedachten kan geloof ik niet door een efolutietheorie ontstaan zijn zo ook dieren en mensen hoe het allemaal in elkaar zit de difersiteit prachtig toch daar moet wel iets anders achter zitten dan een harde knal bijvoorbeeld (er was niets en dat ontplofte toen ook nog een keer) die difersiteit en schoonheid van de natuur is voor mijeen bewijs dat god bestaat. ik geloof ook dat het op aarde zonder god een grote puinhoop zal zijn oorlog haat zelfzucht ens ens. Maar ik heb een colega die niet gelooft en zecht gewoon niet te kunnen geloven wat er staat in de bijbel. ja ik geloof het en voor veel verhalen zijn er zelf wetenschappelijke bewijzen bijoorbeeld de rocky mountains zijn gevormd door water voor mj een bewijs van een wereldwijde zondvloed de maten van de ark de verhoudingen worden in de moderne scheepvaart nog steeds gebruikt omdat dat zo goed bestand is tegen storm op zee enzo. en ik vind het ook gewoon mooi om te bedenken dat er iemand is die alles ziet en nog van mij houd ook. zonder dat zou ik niet kunnen leven. de bijbel vid ik ook een prachtig boek om te lezen. en  denk eraan wie zoekt zal vinden en als je klopt zal de deur voor je opengaan.

    groeten Jaap Kaashoek.

     Wie heb ik in de hemel behalve U? Behalve U Verlang ik ook niets op aarde. psalm 73 vers 25
    jaap-kaashoek
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:104

    diannuh
    bezorger schreef op maandag 11 juni 2007 - 19:15

    Als God wel bestaat... waarom antwoordt Hij dan niet al ik bid? Als ik vraag om bekeerd te worden?


    miss beantwoord hij je gebeden op een manier die jij nu nog niet begrijpt heb ik ook maar dat ik bijvoorbeel zochtens waker werd en dat ik innens iets zag van wat ik zocht of moeite mee had. En dat zie ik als een antwoord. je moet niet een stem verwachten dat dee ik eerst ook maar ik zie dat god me op een andere manier beantwoord en rustig maakt.

    groeten: Jaap Kaashoek 

     

     Wie heb ik in de hemel behalve U? Behalve U Verlang ik ook niets op aarde. psalm 73 vers 25
    «  1  2