Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Scholieren meest bang voor examen wiskunde

    AMSTERDAM (ANP) – Scholieren die de nu examen doen, zien het meest op tegen het examen wiskunde. Ruim 24 procent van de kandidaten ervaart het vak als het grootste struikelblok en 11 procent denkt zelfs te zullen zakken voor wiskunde.

    Dat blijkt maandag uit een enquête van de website Examen.nl onder zeshonderd examenkandidaten.

    15 Procent ziet het meest op tegen economie en 14 procent heeft het minste vertrouwen in een goed cijfer voor Engels. Van de ondervraagden denkt 7 procent te zakken voor economie en eveneens 7 procent voor Engels. Tegen de vakken handvaardigheid en maatschappijleer zien de scholieren het minst op.

    Opvallend is dat wiskunde en Engels ook hoog in het rijtje vakken staan waarop examenkandidaten denken goed te scoren. Bijna een kwart van de kandidaten denkt het beste cijfer te halen voor Engels. Op de tweede plaats staat wiskunde, waarvan 13 procent denkt het best de scoren. Voor het examen Nederlands denkt 11 procent het beste resultaat te behalen.

    Lees meer in het dossier Examens 2007.

    Reacties (13)

    flowergirl
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:294

    t duurt nog weh een poosje as ik examen moe doen
    loesje
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:170

    Nou, ik zie het meeste op tegen BIOLOGIE en WISKUNDE!!!!!!!! ;-(((
     The only way to have a friend, is to be one.
    grutto
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:48

    ik moet volgend jaar examen doen ik hoop dat ie van mij niet zo moelijk is:-(
    nety
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:1

    ik heb volgende week m'n examen wiskunde!! Brr en ik ben dur ook echt zenuwachtig voor!! Het is onwijs moeilijk!!!
    spriet
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:76

    wiskunde moet je snappen ik sta er met een 7,1 voor ik vind de ergste vakken nederlands en engels ik ben meer exact aangelegt denk ik, k vind de vakke scheikunde, natuurkunde en wiskunde juist makkelijk! onbegrijpelijk voor sommige maar het is egt so! maar ja ik ga weer verder lere k heb morge scheikunde examen!!
    PrInSes-M
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:60

    Yep... dat zei meneer Jonas &nd Sanders ;-) Maar die kletsen ook dat dat het mooiste vak is :-(
    muisj
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:42

    ja dat snap ik datje wiskunde ut moelukst vind! egt zo'n vak waar je inzicht ofzo voor moet hebben ik snapter ook niet zo vil van! gelukkg heb ik nog lang g1 examens!
    puntje
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:54

    xag wel un btje tgen wiskunde op, maar tis glukkig heel erg meegevalle... Ik vind alleen natuurkunde tog iets lastiger dan wiskunde... en van de talen moet je nederlands maar net ff goed doen... maar dat heb ik ook al gehad glukkig....
    juutjuh
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:107

    nog 6 jaar w8en v00r mijn exam&
    broerneef
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:7

    mensen maak je niet al te drukt en ga niet lopen denken dat je het niet haalt. want dan wordt je alleen maar senuwachtiger. examens vallen echt hartstike mee. zo heb ik het vorig jaar ervaren. gewoon je best doen. meer kan je niet doen. succes allemaal. laterzz
    Maarten-Versteeg
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:47

    het rotste is natuurkunde, 12 hoofdstukken uit je hoofd kennen, en dan al die formules met ohm, spanning en volt, dat gaat nog wel, maar dan zetten ze P=UxI, ik weet echt niet wat al die letters betekenen hoor, in plaats dat ze dat gewoon in het nederlands doen.... :(
    cvr
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:106

    het lijkt wel dat ik altijd anders ben... ik vond wiskunde altijd heel makkelijk, je moet het snappen denk ik... k had volgens mij een 8,8 voor mn wiskunde examen. iedereen die er moeite mee heeft, veel succes!!!!
     ...Veel van onze tekortkomingen vloeien voort uit ongebruikte capaciteiten...
    marye
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:46

    hee allemaal, k heb er nu drie examens van de zes opzitten.. gisteren nederlands, die ging nog wel, vandaag duits en bio.. duits ging ook wel, maar bio vondt k best lastig hoor! naja dat zal voor iedereen wel weer anders liggen.. voor iedereen die examens doet: Zet m op.. Ga ervoor! succes ! lfs