Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Verliefd op een getrouwde man

  Ik heb een groot probleem dat mijn leven beheerst. Eigenlijk schaam ik me ervoor, maar ik moet het kwijt. Ik ben verliefd geworden op een getrouwde man en ik besef dat dit niet kan en mag. Ik heb mijn gevoelens op papier gezet en stuur dit mee op.

  Het mooie gedicht dat je stuurde, geeft je gevoelens goed weer. Je bent verliefd, maar je weet dat het een onmogelijke liefde is. Je kunt er met niemand over praten. Iemand vertellen dat je verliefd bent op een getrouwde man, dat is toch onvoorstelbaar.

  Laat ik eerst zeggen dat het niet zo vreemd is dat je verliefd bent geworden. Je bent zeventien jaar. Op die leeftijd zijn meisjes over het algemeen meer volwassen dan jongens. Dat maakt het zo aantrekkelijk aandacht van een oudere man te krijgen. Hij weet wat een meisje prettig vindt, vaak veel beter dan jongens van jouw eigen leeftijd. Zo gaf die man jou het gevoel volwassen te zijn. Zijn aandacht en hartelijkheid hebben je diep geraakt.

  Ik vind trouwens dat die man zich niet zo volwassen heeft gedragen. Hij had kunnen weten wat zijn knipoogjes voor jou zouden betekenen. In het hele gebeuren heeft hij zeker ook schuld. Jouw schuld is dat je je hart gezet hebt op een man die al van een ander is. Gelukkig weet je zelf dat dat niet kan en niet mag. Maar hoe ga je daar nu mee om?

  Het belangrijkste is eigenlijk dat het weer goed komt tussen jou en de Heere. De geschiedenis van David en Bathseba kan je daarbij helpen, ondanks alle verschillen. David beleed zijn zonden toen God hem liet zien wat hij gedaan had. Indrukwekkend is het als je dat in Psalm 51 leest. Dat is ook voor jou de eerste stap: vergeving vragen voor de gedachten en gevoelens waarin je te ver bent gegaan. De volgende stap is dat je iemand in vertrouwen neemt aan wie je alles vertelt. Iemand van wie je weet dat hij of zij gelovig is en ook voor je zal bidden.

  Ten slotte is het belangrijk dat je weer gewoon gezellig met vriendinnen optrekt en dat je je richt op jongens van je eigen leeftijd. Wees blij dat de Heere je liet merken dat je op de verkeerde weg was. Hij wil jou ook verder de weg wijzen naar een echt christelijk huwelijk. Verkeerde ’liefde’ geeft alleen maar verdriet. Liefde naar Gods hart is onvergelijkbaar mooi.

  J. Stolk

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl of schrijf een brief naar Reformatorisch Dagblad t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

  Reacties (34)

  beautiful_flower
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:239

  soow! dat lijkt me echt erg! Je weet jezelf echt geen raad. Ik zou wel bij mn vriendin terecht kunnen denk ik, maar dat kan ook niet iedereen!! Sterkte owr!! groetjes
   ~ I want to make you happy, because seeing you smiling makes me happy! ~
  puckie
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:67

  hEEj ik wEns jE hEEl vEEL stErktE toE... groEtjes puckiE
  Elientjuhhh
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:180

  Hoi...! Dit moet echt super moeilijk voor je zijn!!! Ik wens je heel veel sterkte...! En ik bid voor je! Liefs
  humor
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:48

  gewoon nie aan toe geven... of ga op zoek na un andre man doe kun je heus wel vinde hoor..!!!!!! :p
  snoozie
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:142

  @humor: tja, wat jij zegt lijkt me in ut gval van d vraagstelster wat moeilijker! vlgns mij zit het bij haar dieper. overstappe op n ander is als je echt verliefd ben moeilijker gzegd dan gdaan!
  CC-rtje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:30

  Hooii!! Ik geloof dat je het echt moeilijk hebt, anders had je die brief echt niet gestuurd. Ik wens je echt heel veel sterkte...
  diekeje
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:64

  sterkte
  Anet
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:13

  Heyy,, Kwens je supr veel sterkte toe
  hhvvj
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:92

  sterkte hoor!
  sjien
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:135

  Heejj sterkte! en ook ik bid voor ju! Vertrouw op God! Hij weet wat het beste voor ju is!! kusjes
  hilda
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:1565

  Ik merk dat je het heel erg moeilijk hebt. Ik zal bidden of de Heere je sterkte wil geven. -xxxjes-
   sgat ik hou van je voor altijd!!!
  syrinx
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:37

  heel veel sterkte!!!
  xjzmij
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:11

  heej, egt hll veel sterkt!! grjzz..
  estherb
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:10

  heel veel sterkte
  sannuh
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:87

  meid!!vertrouw op God!hij alleen kan jouw maar helpen!!!!!
  1  2  3  »