Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Ff serieus: Verliefd op een getrouwde man

    Ik heb een groot probleem dat mijn leven beheerst. Eigenlijk schaam ik me ervoor, maar ik moet het kwijt. Ik ben verliefd geworden op een getrouwde man en ik besef dat dit niet kan en mag. Ik heb mijn gevoelens op papier gezet en stuur dit mee op.

    Het mooie gedicht dat je stuurde, geeft je gevoelens goed weer. Je bent verliefd, maar je weet dat het een onmogelijke liefde is. Je kunt er met niemand over praten. Iemand vertellen dat je verliefd bent op een getrouwde man, dat is toch onvoorstelbaar.

    Laat ik eerst zeggen dat het niet zo vreemd is dat je verliefd bent geworden. Je bent zeventien jaar. Op die leeftijd zijn meisjes over het algemeen meer volwassen dan jongens. Dat maakt het zo aantrekkelijk aandacht van een oudere man te krijgen. Hij weet wat een meisje prettig vindt, vaak veel beter dan jongens van jouw eigen leeftijd. Zo gaf die man jou het gevoel volwassen te zijn. Zijn aandacht en hartelijkheid hebben je diep geraakt.

    Ik vind trouwens dat die man zich niet zo volwassen heeft gedragen. Hij had kunnen weten wat zijn knipoogjes voor jou zouden betekenen. In het hele gebeuren heeft hij zeker ook schuld. Jouw schuld is dat je je hart gezet hebt op een man die al van een ander is. Gelukkig weet je zelf dat dat niet kan en niet mag. Maar hoe ga je daar nu mee om?

    Het belangrijkste is eigenlijk dat het weer goed komt tussen jou en de Heere. De geschiedenis van David en Bathseba kan je daarbij helpen, ondanks alle verschillen. David beleed zijn zonden toen God hem liet zien wat hij gedaan had. Indrukwekkend is het als je dat in Psalm 51 leest. Dat is ook voor jou de eerste stap: vergeving vragen voor de gedachten en gevoelens waarin je te ver bent gegaan. De volgende stap is dat je iemand in vertrouwen neemt aan wie je alles vertelt. Iemand van wie je weet dat hij of zij gelovig is en ook voor je zal bidden.

    Ten slotte is het belangrijk dat je weer gewoon gezellig met vriendinnen optrekt en dat je je richt op jongens van je eigen leeftijd. Wees blij dat de Heere je liet merken dat je op de verkeerde weg was. Hij wil jou ook verder de weg wijzen naar een echt christelijk huwelijk. Verkeerde ’liefde’ geeft alleen maar verdriet. Liefde naar Gods hart is onvergelijkbaar mooi.

    J. Stolk

    Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl of schrijf een brief naar Reformatorisch Dagblad t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

    Reacties (34)

    knooky
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:7

    Wat moet dit moeilijk voor je zijn!!!!!! sterkte.....

    maar God kan je helpen bid toch naar hem hij kan jou echt helpen!!!!!

    Liefs Een Jong Meisje >12

    jco
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:4

    Bedankt voor de vele bemoedegende woorden.

    Groeten de vraagstelster

    Marjootje
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:49

    hoi,

    vertrouw maar op  Jezus, hij kan je helpen

     Los je problemen zo geruisloos mogelijk op.
    kraamverzorgster
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:3

    Héy,

    'k begrijp jouw probleem, ik heb met hetzelfde rondgelopen. 'k zit nu in de 3e, ben 14. Vorig jaar had ik een leraar ned. Hij is ong. 29/30?! Ik was helemaal hoteldebotel. Gelukkig ben ik er met Gods hulp nu zo'n beetje overheen. Ik hoop dat het bij jou ook zo mag gaan. Je kunt je ervoor schamen maar dat lost niets op.

    Maar, bij jou was het toch anders, ik weet niet. Gods hulp in ieder geval toegewenst!! 't is al een poos geleden dat je dit opstuurde, maar het kan soms lang duren voor je eroverheen bent. Ik hoop dat dit zo is.

    Ik wil je verder alle goeds toewensen in je leven. Ook hoop ik dat je God mag vinden, Hij alleen kan je in je verdere leven met al je problemen helpen! Sterkte en vergeet God niet als je Hem niet nodig hebt, dit gebeurt ook bij mij maar al tevaak.

    Het beste, groetjes annelynn

     liefde in het frans is l'amour
    liefde in het engels is love
    «  1  2  3