Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Hoe kan ik, als homofiel, van God houden?

  Ik strijd met mijn gevoelens en voel me erg fout en mislukt. Ik heb al een paar keer geprobeerd een eind aan m’n leven te maken. In de christelijke wereld is het onderwerp homofilie nog heel taboe. Het is moeilijk om met deze gevoelens om te gaan. Mijn vraag is hoe ik van God kan houden als Hij in Zijn Woord mijn gevoelens verbiedt?

  Wat heb jij het moeilijk! Met jezelf en ook met God. Seksuele gevoelens kunnen je hele denken beheersen. Vooral als die gevoelens door de mensen in je omgeving worden afgewezen. Je voelt je in een hoek gedreven, alleen. Is het wel mogelijk daar uit te komen? Hoe gaan andere homofiele jongeren daarmee om?

  Heel verschillend, maar je kunt toch wel zeggen dat er drie wegen zijn die je op kunt gaan. Er zijn jongeren die hun homofiele gevoelens geheim houden. Niemand kent hun innerlijk en uiterlijk passen zij zich aan. Vragen over verkering worden ’handig’ omzeild en seksuele spanningen worden in stilte ’opgelost’. Die weg is heel erg zwaar. Een mens kan immers niet zonder anderen die jou kennen zoals je bent en die je in vertrouwen kunt nemen.

  Er is ook nog een tweede, zo te zien veel gemakkelijker weg. Ik denk aan jongeren die voor hun homofilie uitkomen en ook een seksuele relatie hebben. Het zijn jongeren die de Bijbel niet kennen, of niet serieus genoeg nemen. Sommige dominees zeggen immers ook dat het wel mag! Dat is een doodlopende weg, omdat het een weg zonder God is.

  Dan is er nog een derde weg met de Bijbel als richtingwijzer en met Christus Die je bij de hand neemt. Dat is van alle drie de moeilijkste weg, want hier moet een mens zichzelf verloochenen en afzien van een seksuele relatie. Is het daarom ook een eenzame weg? Beslist niet. Echte christenen in je omgeving zullen je niet veroordelen, maar je helpen. Zij weten dat zij zelf ook vol zondige gevoelens zitten en dat zij een Verlosser nodig hebben, net als jij. Sterker nog, zij geloven in God, juist omdat bij Hem verlossing te vinden is voor hun verkeerde gevoelens en daden. Echte christenen zullen voor je klaar staan als moeiten je naar de keel grijpen. Ze zullen je een luisterend oor geven, al bel je midden in de nacht bij hen aan.

  Jij bent niet méér fout en mislukt dan andere mensen. Je bent een waardevol mens, met ongewone gevoelens. En om je op die derde weg te bewaren, heb je Zijn hulp nodig en de hulp van mensen. Stort je hart uit bij iemand in je omgeving die je kunt vertrouwen en die Christus als zijn of haar Verlosser kent. Dat laatste is belangrijk, want voor je het weet, stuurt iemand je de tweede weg op. Denk ook zeker aan de mogelijkheid om contact op nemen met een professionele hulpverlener, zoals Eleos. Ook dat kan een stap zijn op de weg die de Heere met jou wil gaan.

  J. Stolk

  Reacties (24)

  willine
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  hoi ik denk dat het heel moeilijk is om met die gevoelens te leven. bij veel mensen kom je onbegrip tegen. dat jou waarschijnlijk weer heel naar laat doen voelen. misschien als ik iemand met die gevoelens had ontmoet had ik misschien ook heel onbegrijpelijk gedaan. maar ik ben er wel achter gekomen dat je je zelf niet gemaakt heb. dat het alleen God is geweest die jou geschapen heeft. je kunt die gevoelens niet zo maar weg nemen je moet er mee leren omgaan. hoe moeilijk het soms is. maar als je het moeilijk is bidt dan tot God. Hij laat jou nooit in de kou. wat soms wel zo lijkt als God niet gelijk antwoord. maar God laat zich niet comanderen. wat wij wel zo graag willen. maar ik zo zeggen heel veel sterkte in de moeilijke dagen. die je misschien heel veel hebt.
  mij
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  @ikke: Ja, het is zo moelijk. Ik heb makkelijk zeggen, omdat ik 'het niet heb'. En toch weet ik het zeker, de Heere wil het niet. Je zegt: ik vecht er al zes jaar tegen, waarom helpt God me dan niet? Weet je hoe dat komt? Door de zonde. Misschien vraag je je af, waarom de Heere wil, dat jij zo geaard bent. Dat wil Hij ook niet. Hij heeft niet voor niets aan Adam een vrouw gegeven. Man en vouw schiep Hij hen. Niet man en man. of vrouw en vrouw. De Heere wil het zelf ook niet, dat er zulke mensen zouden zijn. Maar het is de straf op de zonde. Je vraagt je af waarom God je dan niet helpt. Heb je de Heere gebeden of Hij je wil helpen? Aanbidt je Hem? Met heel je hart? Bidt dan maar of je met een oprecht hart mag bidden en zonder ophouden! En vraag dan ook gelijk, of God je wil bewaren voor opstand. Dat is Hij niet waard. Hij is het waard om aangebeden geworden. Kijk eens, hoeveel Hij je nog elke dag geeft. Zou je Hem dan niet alle eer willen geven. Sterkte!
  mij
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  @ikke, WWJD heeft gelijk. Met jou is niets mis, alhoewel, iedereen is zondig, maar met je daden zou wel iets mis zijn..
  anoniemerd
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  hoi, wat een discussies hier. en dat door m'n vraag. kdacht laatk ook maar eens wat van me horen. Eerst wil ik Wouter, Kirsten, mij en nog heel veel anderen bedanken. Ellebel heeft helaas geen gelijk, ik spreek namelijk helemaal uit ervaring en vind dat niet kunne als je zegt dat 'het' tussen je oren zit. Ik loop hier al ruim twee jaar mee, en loop met een zeer negatief zelfbeeld. je word de grond in geschopt door zulke reacties. Er zitten heel veel reacties bij die echt steen goed zijn, maar ook veel negatieve reacties.. Je verlang zo vaak naar een knuffel, een zoen of wat dan ook. En dan mag het niet. omdat je fout ben. Ik ben smoorverliefd, maar mag het niet wezen. ik ga ff een discussiezin bedenken, want wil hier wel verder over praten. je hoort nog van me..
  Hanniballie
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:82

  @anoniemerd Ik vind het heel naar voor je dat je het zo moeilijk hebt. Ik zal niet zeggen dat ik het begrijp, want dat is niet zo. Dit moet zo moeilijk voor je zijn, dat kan ik me niet voorstellen. Ik hoop wel dat je iemand in je omgeving hebt, waar je hier goed over kan praten, of dat die iemand er nog komt! Ook hoop ik dat je er met God uitkomt, dat je Zijn aanwezigheid mag ervaren. Jezus wil er ook voor jou zijn.
  mar
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  NEE!!! ik heb GEEN begrip voor een homofiel!!!
  Hanniballie
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:82

  @mar Ik vind jou reactie behoorlijk ongenuanceerd en niet respectvol, zou je het met argumenten kunnen onderbouwen? By the way...ik vraag me af/weet wel cker dat Jezus dit nooit zou zeggen. Jezus gaat juist naar de homo's toe e.d. @Yord, waarom werd deze reactie van mar eigenlijk geplaatst? Ik vind het een tamelijk beledigende boodschap voor sommige mensen, die niet erg een christelijke toon heeft...!
  ikkej
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:1

  ik zit hier dus ook mee met dit probleem.. had het heel erg moeilijk enzo..en ik wilde niets meer van God weten eigenlijk.. Toen ik het thuis vertelde kreeg ik echt een klap in mijn gezicht van hoe ze erover dachten.. Ik haate God.. Dat is nu wel over gegaan ik heb het een beetje onderzocht hoe de bijbel en de kerk er overdacht..Het is heel moeilijk maar er wordt wel gezegt dat God het verbied en dat vind ik zo moeilijk omdat ik me daar gewoon niet aan kan houden.. Als je 1 keer toe hebt gegeven aan je gevoelens dan kan je ze niet meer wegstoppen en beantwoorden dat lukt je gewoon niet.. tenminste bij mij niet.. Ik vind het goed zo en ik heb er vrede mee..al heb ik nog wel vaak die momenten dat ik het heel moeilijk der mee heb @ mar.. nogmaals.. hoe zou je het vinden als je bijvoorbeeld gehandicapt was en je kreeg geen respect.. denk daar maar eens over na.. niet dat dit hetzelfde is hoor absoluut niet maar ik vind het ronduit grof dat je zoiets durft te zeggen!!
  hupl
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:20

  @ikkej: Er is er ╔Ún bij wie je altijd terecht kunt met al je zorgen en problemen! ook dit hoor! De Heere wil je helpen, als je het ook echt van Hem alleen verwacht! Probeer er tegen te blijven vechten, en ook al heb je die gevoelens, ook jij kunt bekeerd worden! sterkte ermee hoor!
  anoniemerd
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  @mar: Als je nog eens wat weet, dan mag je je hoofd wel dicht houden.. Probeer dan in ieder geval dan een beetje begrip te tonen. Wat zijn je argumenten? en ben je wel eens iemand tegen gekomen die homofiele gevoelens heeft? Als jij gevoelens hebt voor een bepaald persoon, en er word gezegd dat het niet mag, wat zou je dan doen?? Ik vind het fout van je dat je dit gezegd heb.. @hanniballie: super bedankt voor je lieve reactie. Je toont begrip!! Hartstikke bedankt.. Het is ook moeilijk om het voor te stellen. ik zelf vind het ook moeilijk om iemand te zien die wel 'normaal' is. Bedankt voor je begrip..!! Maar wat denken jullie hiervan: Is het liegen als je je anders voor doe dan je in werkelijkheid ben?? Als je doe alsof je normale gevoelens hebt?
  jel
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:42

  homofielen zijn ook mensen, even zondig, net als ik, net als een ander, en dus kunnen ook homofielen bekeerd worden zolang je in de genadetijd leeft! er is er altijd Een bij Wie je je problemen voor kan leggen, sterkte ermee!!
  truuske
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:50

  @jel: helemaal mee eens. Homofielen kunnen ook bekeerd worden, en daar gaat het toch om?!
  ikkuhhhhhhhh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:37

  heej ... ik weet niet hoe oud je bent (vrager) maar als je nog een tiener/puber bent is het heel normaal als je homofiele gevoelens heb... dan hoop ik dat die voor jou snel over zijn ... als je al ouder bent hoop ik dat je de beste weg kunt kiezen!! k bid voor je!! en voor iedreen die het moeilijk heeft!! Hij hoort je echt!! en maak geen einde aan je leven ... dat is geen uitkomst alleen dan ben je van de wereldse probleme af ... maar bij de duivel zijn er nog veel meer narigheden ... knap dat je het gevraagt heb!
  rrrrrrrrrrotterdammer
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:279

  @mar denk eerst ergens over na voordat je het hier laat plaatsen, okÚ? je weet volgens mij niet hoe moelijk zo iemand het er mee kan hebben! je hebt je zelf toch ook niet gemaakt, ik bedoel dit niet spottend tegenover God! maar God heeft ook zeker weten een bedoeling met zo iemand, God weet wat hij heeft gedaan en heeft daar ook zeker een bedoeling mee. stel je voor dat ejzelf zo bent en anderen reageren zo op jouw, wedden dat je je verschrikkelijk ellendig zou voelen!! en de vrager, Heel veel sterkte in alles, en leg het bij God neer, want alleen hij kan je helpen, vergeet dat nooit! en maak vooral geen eind aan je leven daar bereik je echt niks mee.
   Sometimes you wonder if the road you're on has a reason... Try to go on when you just don't know! --
  Maszj
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:19

  STERKTE, (God houd volgens mij van alle mensen(?))
  1  2  »