Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Hoe kan ik, als homofiel, van God houden?

  Ik strijd met mijn gevoelens en voel me erg fout en mislukt. Ik heb al een paar keer geprobeerd een eind aan m’n leven te maken. In de christelijke wereld is het onderwerp homofilie nog heel taboe. Het is moeilijk om met deze gevoelens om te gaan. Mijn vraag is hoe ik van God kan houden als Hij in Zijn Woord mijn gevoelens verbiedt?

  Wat heb jij het moeilijk! Met jezelf en ook met God. Seksuele gevoelens kunnen je hele denken beheersen. Vooral als die gevoelens door de mensen in je omgeving worden afgewezen. Je voelt je in een hoek gedreven, alleen. Is het wel mogelijk daar uit te komen? Hoe gaan andere homofiele jongeren daarmee om?

  Heel verschillend, maar je kunt toch wel zeggen dat er drie wegen zijn die je op kunt gaan. Er zijn jongeren die hun homofiele gevoelens geheim houden. Niemand kent hun innerlijk en uiterlijk passen zij zich aan. Vragen over verkering worden ’handig’ omzeild en seksuele spanningen worden in stilte ’opgelost’. Die weg is heel erg zwaar. Een mens kan immers niet zonder anderen die jou kennen zoals je bent en die je in vertrouwen kunt nemen.

  Er is ook nog een tweede, zo te zien veel gemakkelijker weg. Ik denk aan jongeren die voor hun homofilie uitkomen en ook een seksuele relatie hebben. Het zijn jongeren die de Bijbel niet kennen, of niet serieus genoeg nemen. Sommige dominees zeggen immers ook dat het wel mag! Dat is een doodlopende weg, omdat het een weg zonder God is.

  Dan is er nog een derde weg met de Bijbel als richtingwijzer en met Christus Die je bij de hand neemt. Dat is van alle drie de moeilijkste weg, want hier moet een mens zichzelf verloochenen en afzien van een seksuele relatie. Is het daarom ook een eenzame weg? Beslist niet. Echte christenen in je omgeving zullen je niet veroordelen, maar je helpen. Zij weten dat zij zelf ook vol zondige gevoelens zitten en dat zij een Verlosser nodig hebben, net als jij. Sterker nog, zij geloven in God, juist omdat bij Hem verlossing te vinden is voor hun verkeerde gevoelens en daden. Echte christenen zullen voor je klaar staan als moeiten je naar de keel grijpen. Ze zullen je een luisterend oor geven, al bel je midden in de nacht bij hen aan.

  Jij bent niet méér fout en mislukt dan andere mensen. Je bent een waardevol mens, met ongewone gevoelens. En om je op die derde weg te bewaren, heb je Zijn hulp nodig en de hulp van mensen. Stort je hart uit bij iemand in je omgeving die je kunt vertrouwen en die Christus als zijn of haar Verlosser kent. Dat laatste is belangrijk, want voor je het weet, stuurt iemand je de tweede weg op. Denk ook zeker aan de mogelijkheid om contact op nemen met een professionele hulpverlener, zoals Eleos. Ook dat kan een stap zijn op de weg die de Heere met jou wil gaan.

  J. Stolk

  Reacties (24)

  Beertje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:4

  Ten eerste, er is ÉÉN groot verschil. Er zijn twee verschildende "homo's". Groep 1, die er niks aan kunnen doen. En groep 2 zijn "homo's" die er BEWUST voor gekozen hebben. En ten tweede het woordje homo betekend mens. Homofiel is het correcte woord. ALLE HOMOFIELEN, VEEL STERKTE!!!
  ikreageer
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:180

  mar.. als je een meisj ben: 'Dank God er maar voor dat j g1 lesbi ben!!' en ik weet wel cker dat God van ALLE mensen houd!! ook van homofielen en lesbienes...!
  007
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:5

  Voor degene die hier mee worstelen, God kracht toegewenst. Als je hier mee zit.. dan is er hoop, lees de Bijbel maar, God komt juist naar de speciale mensen toe!!
  Unoxjuhh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  God houdt van alle mensen dus ook van jou!!
   Na regen komt zonneschijn:)
  knooky
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  Vraag God om hulp hij kan je helpen,

  Als je bidt wordt je rustig,

  Maak geen eind aan je leven, God heeft jou niet voor nix geschapen,

  met iedereen heeft hij een bedoeling

  vicky
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  Werk regelmatig met homofielen/lesbienes.

  Zijn over t algemeen erge lieve mensen met hart voor hun werk.

  Buiten de Bijbel moet je ook het boek "Gods gevangene" van Wilma eens lezen. Begin vorige eeuw geschreven (dus toen ook al, toen werd het verstopt)

  maar ook voor nu erg actueel. Probeer er nu open over te zijn. Thuis, bij je predikant, ouderling. Zodat er biddende mensen om je heen kunnen zijn die jou willen helpen. Die je begrijpen. Veel sterkte in de strijd.

   

  IkBenWieIkBen
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2239

  Weet je hoe ontzettend moeilijk iemand het er mee kan hebben. Om met tegenstrijdige gevoelens geboren te worden. Eerst natuurlijk niet zo te merken, maar daarna wel. Ik kan wel begrijpen (niet helemaal, want zelf heb ik het niet) dat die jongen zich onbegrepen en raar voelt. Alleen ik geloof dat ze toch bekeerd kunnen worden..

  IkBenWieIkBen
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2239

  Je zal het wel moeilijk hebben. Sterkte!

  ForLife
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2239

   

  mar
  bezorger schreef op dinsdag 17 oktober 2006 - 15:58

  NEE!!! ik heb GEEN begrip voor een homofiel!!!


   

  Nee, natuurlijk niet. Je hebt er ook weinig mee te maken, zo gevoelloos als je dit eruit laat springen. Ja: het is je eigen mening. Maar zo fout als wat! Waar staat in de Bijbel dat een homofiel fout is? Het is niet goed, maar dat is geen een zonde, dan. Pas als je echt homo bent, ik bedoel dat je als homo samenwoont/leeft, dan ben je verkeerd bezig. Want God kan ook homo's bekeren, als ze er naar vragen. Er is geen mens die goed doet, homo's niet, jij ook niet.

  «  1  2