Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Relatie verbroken; wat moet ik doen?

  Ik heb een fijne relatie gehad met een jongen. Ik heb hem op een kamp ontmoet. Tijdens de laatste dag kregen we verkering. We hebben een fijne tijd samen gehad. Na drie maanden was het opeens over. Hij hield niet genoeg van mij. Dat was een grote klap voor mij. Ik mis hem nog steeds. Wat moet ik doen? (Een meisje)

   

  Als je verliefd bent en het gaat uit, dan stort jouw wereld in elkaar.

  Eerst die heerlijk spannende tijd voordat de verkering aan is. Dan echt verkering. Jullie eerste zoen. Samen veel kletsen en leuke dingen doen. En als hij er niet is, steeds aan hem denken.

  En dan is dat allemaal ineens voorbij. Hij maakt het uit en je begrijpt niet waarom. Je bent onzeker en verdrietig. Je houdt nog steeds van hem. Hoe kom je daar nu overheen?

  Ik zou zeggen: „Vooral je hoofd koel houden.” Je niet mee laten slepen door je emoties en je herinneringen.

  Omdat je zo graag terugdenkt aan die fijne tijd, bestaat het gevaar dat je je pijnlijke gevoelens gaat koesteren, dat je erover gaat piekeren. Probeer dat te voorkomen.

  Ga iets leuks doen. Of zoek een vriendin op bij wie je je hart kunt luchten, maar die ook tegen je kan zeggen dat het nu weer even genoeg is, zodat jullie het ook weer over iets anders kunnen hebben.

  Het is namelijk wel erg als je verkering uitgaat, maar het leven gaat verder. En jij moet ook verder.

  Ik moest bij je brief aan mijn grootvader denken. Hij zei altijd: „Huwelijken worden in de hemel gesloten.” Denk er eens over na wat dat betekent.

  Stel je eens voor. Jij wordt verliefd op een andere jongen. Jullie leren elkaar goed kennen op elk gebied. Je leert ook samen te bidden. Je mag weten dat de Heere jullie bij elkaar heeft gebracht. Dan heb je een band met toekomst.

  Kijk je dan niet anders tegen die verbroken verkering aan? Je bent die jongen kwijt. Maar hoe verdrietig het ook is, je mag weten dat het de weg is die God met je gaat.

  Ik hoop dat je het op deze manier kunt zien en dat je zo ook leert je vertrouwen op de Heere te vestigen. Verheug je op de jongen die Hij voor jou in gedachten heeft.

  J. Stolk

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail dan naar achterkrant@refdag.nl. Of schrijf naar: Reformatorisch Dagblad, t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

  Reacties (22)

  Meish-16
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:147

  Liefdesverdriet is zoooooo moeilijk:S vooral als je er zelf niks aan kunt doen!
  hvjOuuww
  verslaggever
  Quote bericht
  aantal posts:1059

  sterkte...!!
   ....love....
  leen
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:635

  bale zeg
  dwergkonijn
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  sterkte, bij mij ging het ook uit maar wel op een goede manier
  Marjootje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:49

  Hoi,

  Dat moet echt heel moeilijk voor je zijn (geweest) Juist, omdat je dacht dat het zo goed zat. Jullie hebben op de camping met elkaar gelopen enz. Toen jullie verkering kregen, kon je jou geluk niet meer op. Dat is logisch als je verkering heb, en vooral als je lang goede vrienden bent geweest. Je dacht dat het wel serieus zou zijn, dat hij er misschien eerst goed over nagedacht heeft. Misschien heeft hij dat ook wel. Liefde is iets moois, maar het kan ook overgaan. Ik weet niet hoe vaak jullie elkaar in jullie verkering ontmoet hebben. Misschien hadden jullie beter nog langer vrienden kunnen blijven, dan was de teleurstelling niet zo groot geweest als hij had gezegd: we kunnen goede vrienden blijven, maar je bent helaas niet de ware voor mij. Het had dan allicht ook wel tranen gekost, juist omdat je verliefd op hem was, maar dan was juist alles in goede harmonie verlopen en hadden jullie gewoon vrienden kunnen blijven. Nu is het dus (definitief) over. Jij hebt verdriet, dat is ook echt heel goed te begrijpen. Ik weet zelf niet wat het is om zoiets meegemaakt te hebben. Wel weet ik dat je bij zulke omstandigheden kan bidden. Hij zal juisteren,

   Los je problemen zo geruisloos mogelijk op.
  Marjootje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:49

  Marjootje
  bezorger schreef op donderdag 20 maart 2008 - 16:28

  Hoi,

  Dat moet echt heel moeilijk voor je zijn (geweest) Juist, omdat je dacht dat het zo goed zat. Jullie hebben op de camping met elkaar gelopen enz. Toen jullie verkering kregen, kon je jou geluk niet meer op. Dat is logisch als je verkering heb, en vooral als je lang goede vrienden bent geweest. Je dacht dat het wel serieus zou zijn, dat hij er misschien eerst goed over nagedacht heeft. Misschien heeft hij dat ook wel. Liefde is iets moois, maar het kan ook overgaan. Ik weet niet hoe vaak jullie elkaar in jullie verkering ontmoet hebben. Misschien hadden jullie beter nog langer vrienden kunnen blijven, dan was de teleurstelling niet zo groot geweest als hij had gezegd: we kunnen goede vrienden blijven, maar je bent helaas niet de ware voor mij. Het had dan allicht ook wel tranen gekost, juist omdat je verliefd op hem was, maar dan was juist alles in goede harmonie verlopen en hadden jullie gewoon vrienden kunnen blijven. Nu is het dus (definitief) over. Jij hebt verdriet, dat is ook echt heel goed te begrijpen. Ik weet zelf niet wat het is om zoiets meegemaakt te hebben. Wel weet ik dat je bij zulke omstandigheden kan bidden. Hij zal luisteren. Als laatste wil ik je meegeven dat het wel heel eerlijk van je vriend is om het uit te maken. Het klinkt misschien wat hard, maar anders was hij er maanden mee blijven lopen en dan zal het nog moeilijker voor je zijn geweest.

  Ik wens je heel veel sterkte, groetjes Marieke.


   Los je problemen zo geruisloos mogelijk op.
  femsie
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:9

  hoi,

  ik snap wel een beetje hoe je je voelt. ik leerde een jongen kennen, en begon hem steeds leuker te vinden. hij maakte me ook verliefd met zijn smsjes enz. maar het was zijn bedoeling mij een beetje te gebruiken door met mij van alles te doen. gelukkig ben ik er op tijd achter gekomen! ga niet gelijk heel intens met iemand om, maar leer hem eerst beter kennen, voordat je iets doet.

  Liefs..

  «  1  2