Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Relatie verbroken; wat moet ik doen?

  Ik heb een fijne relatie gehad met een jongen. Ik heb hem op een kamp ontmoet. Tijdens de laatste dag kregen we verkering. We hebben een fijne tijd samen gehad. Na drie maanden was het opeens over. Hij hield niet genoeg van mij. Dat was een grote klap voor mij. Ik mis hem nog steeds. Wat moet ik doen? (Een meisje)

   

  Als je verliefd bent en het gaat uit, dan stort jouw wereld in elkaar.

  Eerst die heerlijk spannende tijd voordat de verkering aan is. Dan echt verkering. Jullie eerste zoen. Samen veel kletsen en leuke dingen doen. En als hij er niet is, steeds aan hem denken.

  En dan is dat allemaal ineens voorbij. Hij maakt het uit en je begrijpt niet waarom. Je bent onzeker en verdrietig. Je houdt nog steeds van hem. Hoe kom je daar nu overheen?

  Ik zou zeggen: „Vooral je hoofd koel houden.” Je niet mee laten slepen door je emoties en je herinneringen.

  Omdat je zo graag terugdenkt aan die fijne tijd, bestaat het gevaar dat je je pijnlijke gevoelens gaat koesteren, dat je erover gaat piekeren. Probeer dat te voorkomen.

  Ga iets leuks doen. Of zoek een vriendin op bij wie je je hart kunt luchten, maar die ook tegen je kan zeggen dat het nu weer even genoeg is, zodat jullie het ook weer over iets anders kunnen hebben.

  Het is namelijk wel erg als je verkering uitgaat, maar het leven gaat verder. En jij moet ook verder.

  Ik moest bij je brief aan mijn grootvader denken. Hij zei altijd: „Huwelijken worden in de hemel gesloten.” Denk er eens over na wat dat betekent.

  Stel je eens voor. Jij wordt verliefd op een andere jongen. Jullie leren elkaar goed kennen op elk gebied. Je leert ook samen te bidden. Je mag weten dat de Heere jullie bij elkaar heeft gebracht. Dan heb je een band met toekomst.

  Kijk je dan niet anders tegen die verbroken verkering aan? Je bent die jongen kwijt. Maar hoe verdrietig het ook is, je mag weten dat het de weg is die God met je gaat.

  Ik hoop dat je het op deze manier kunt zien en dat je zo ook leert je vertrouwen op de Heere te vestigen. Verheug je op de jongen die Hij voor jou in gedachten heeft.

  J. Stolk

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail dan naar achterkrant@refdag.nl. Of schrijf naar: Reformatorisch Dagblad, t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

  Reacties (22)

  riet
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  oo egt erg voor je!!! ik heb juist sinds gister verkering gekrege maar ik zou het egt super jammer vinden als het uit zou gaan!! sterkte
  toeds toeds
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  hallo iedereen, heel veel zeggen dat je alles moet proberen te vergeten en vergeven, maar daar ben ik het niet mee eens, dan kom je er nooit overheen. Je moet het proberen te verwerken. Hoe? Dat moet je mij eerlijk gezegd niet vragen, maar iig niet vermijden.
  !!!!!!!!!!KKKKKKKKKK
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:4

  @ikku blijf niet langer treuren en ga verder speuren. dat slaat helemaal nergens op! al je verkering uit gaat heb je op dat moment echt wel verdriet hoor!!!!!
  bianca van engelenhoven
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:8

  hoi ja ik snap dat het niet leuk is heb het ok gehad duurt ff voor je er over bent ma gwoon zoveel mogelijk dingen met andere doen ben je er snel overheen en kijk eens rond jongens zat ik heb maanden er over in gezeten en heb nu weer verkering
  miiiij
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:19

  ik weet wel hoe je je voelt, maar annemaike.. missch is het beter dat je het gelijk uitmaakt want anders komt hij het missch via via te wete, dat zou ook niet zo leuk zijn.. logisch dat de klap voor hem is maar als jij geen liefde voor hem heb is het beste..xxx
  geraldine
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  heeejj... kheb precies tzelfde meegemaakt. khad bijna 4 jaar verkering met een jongn. en terwijl ik met hem ging, ging hij ok met andere meisjes weg en bragt die ok thuis!!!! Ik heb het ok met hem gedaan en daar heb ik mega veel spijt van!! begin daar nooit an!!! hij heeft het een half jaar geleden uitgemaakt en daar kan ik me nog steeds niet over heen zetten!!!! hij heeft ondertussen al weer 6 anderen gehad!!! Meisjes zoek aub een lieve en betrouwbare jongen!! gr my. love m`n exvriend
  meisje van 15
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:4

  hoihoi allemaal ik zag dit staan en ik dacht nu ga ik ook is ff m'n hart luchten over dat verliefd zijn!! Een jaar geleden ging het uit met m'n ex hij was 1 jaar jonger als mij...daarvoor heb ik nog andere vriendjes gehad...maar dat was meer wat je noemt kalverliefde!! Ik zat toen nog maar in de 1e en 2e klas!! soms zit het me super dwars...waarom heeft die wel verkering en ik niet?? soms zie ik meiden van mijn leeftijd (15) die praten al over trouwen over 4 jaar en dat hij 'de ware' is!! nou dan denk ik echt dat er dan wel iets fout met mij is!! of heb ik dat fout?? ik ben nog niet 'hem' tegen gekomen, ben wel verliefd en zo...maar maybe ben ik gewoon nog un beeje te jong!! daarom ga ik rustig m'n eigen gang...ff leuk kletsen met een jongen of weet ik wat is dan ook niet zo erg! soms heb ik het er wel moeilijk mee maar dan bid ik God of hij bij mij wil zijn en of Hij iemand aan mij geeft die echt van mij houd!! Mensen waar van de verkering pas uit is, bid daar ook om HIj wil helpen!!
  miijjjjj
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:19

  volgens mij zijn hier mensen die nodig een vriendjuh of vriendinnejuh nodig hebben... waarvoor zoeken jullie niet, ze komen niet zomaar naar jullie toe hoor!
  marit
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  Ik begrijp wat je bedoeld Ik hield ook heel veel van een jongen.. maar opeens werd hij boos op me ..om iets heel doms! Soms kun je jongens niet begrijpen...
  a boy
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:1

  hallo allemaal het is iid zo: jullie bekijke het alleen van dat meisje dr kant ( is wel goed hoor!)maar stel je voor je ben een jongen en heb verkering met een meisje...en na een poosje tot de ondekking komt dat het niet de ware is...dan kan je toch ook niet schijnheilig gaan doen en net als of?!sorry ik weet het voor jou is het nu echt hard,maar ik ben een jongen en ziet het denk ook anders!!ik zelf heb nu ook verkering met het liefste meisj evan de wereld!!!!!maar hierover hebben we dan ook echt goede gesprekken...ik xou me echt geen raad weten als het uit zou gaan, dat zit er ook niet in!!!!we hebben nu bijna een jaar......je gaat echt aan elkaar hechten lichamelijk en geestelijk wat niet altijd goed is!!!!bijv naar bed gaan!!!!maar goed ik denk dat ik jo snap!!!meisje ook namens me vriendin heel veel sterkte,,je kom er vast wel!!!vraag er maar om, ik ben ook geen lieverdje maar toch!!!
  Suusjuh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:18

  @ikjeh miss zelf vragen...vind ik ook heel gek hoor, zou et zelf noooooitt doen maar is miss een optie!!
  ikjeh
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:50

  @suusje ik heb gewoon gevraagd of we nie is een keertje iets konden gaan doen, en dat vond ie goed! kheb het niet zelf gevraagd or! dat was ik echt absoluut niet van plan!! we hebben nu al twee en een halve maand verkering, en tga heel goed!
  Suusjuh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:18

  @ikjeh: Zo goed hoor...zelf ben ik dan altijd zo zenuwachtig!! Fijn dat je gelukkig met em ben...en khoop voor je dat et lang mag duren!!
  ikjeh
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:50

  Suusjuh: kvond het eigenlijk ook wel een beetje eng, maar we kenden elkaar al bahoorlijk goed, en tduurde zo lang dat ik dacht, nou, nu mag er wel is een keertje wat gebeuren. Op school zeurde ook iedereen erover(we zitten namelijk bij elkaar op school), en toen ist gelukt!! :) :) :)
  Suusjuh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:18

  Ikjeh: Ja leuk joh...wordt maar heel gelukkig met um!! ;-)
  1  2  »