Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    MIJN DOMEIN: Sjezen op het industrieterrein

    GENEMUIDEN – Een kruising tussen een brommer en een bakfiets. Daar lijkt het unieke vervoermiddel van Wilco van Dijk (11) nog het meest op. „Ik ken niemand die zo’n ding heeft.”

    Wat? „Dit vervoermiddel kan gebruikt worden als een bromfiets voor oudere mensen. Op de voorspan –de verlaging tussen beide voorwielen– kun je een scootmobiel of rollator neerzetten. De fiets is helemaal van ijzer gemaakt, loodzwaar dus, en heeft een soort groen-blauwe kleur.”

    Hoe aan gekomen? „Mijn vader heeft een eigen zaak waar hij scootmobielen en rollators verkoopt. Via een klant kon hij dit voertuig kopen. Ik denk dat dat twee jaar geleden was. Echt een gelukje, ik ken in mijn omgeving niemand die een brommer of een fiets heeft die hierop lijkt.”

    Gebruik? „Ik gebruik deze driewieler eigenlijk alleen op zaterdag. Dan testen mijn vader en ik de fiets in de winkel.

    Als je erop rijden wilt, moet je eerst aan een hendel trekken. Daarna moet je keihard gaan rennen, dan slinger je de motor aan. Het is een soort opgevoerde brommer. De manier van fietsen lijkt eigenlijk best veel op die van een elektrische fiets.

    Ons huis staat op een indus­trieterrein in Genemuiden. Op dat terrein staan ook grote tapijtfabrieken met veel parkeerplaatsen. Super gaaf om daar rondjes te rijden: lekker crossen en sjezen. Als er maar geen politie in de buurt is, natuurlijk.”

    Bijzonder? „Ik ken niemand die een brommer heeft die lijkt op de mijne. Mijn zusjes schamen zich ervoor, maar ik vind het prachtig om op deze fiets te rijden.”

    Onderhoud? „Zaterdags spuit ik de fiets af. Soms geef ik hem een grondige schoonmaakbeurt. Meestal in de winkel van mijn vader.

    Omdat de fiets maar een kleine tank heeft achter het zadel, moet ik regelmatig een soort smeerolie halen. Dat doe ik met een jerrycan, daar gaat precies een volle tank brandstof in.”

    Prijs? „Volgens mij kostte de fiets bij aanschaf ergens tussen de 500 en de 1000 euro. Hoeveel precies weet ik niet.

    Verder ben ik per week tussen de 5 en de 10 euro kwijt aan brandstof.”

    Aanrader? „Ik denk dat deze fiets erg handig is voor bejaarden. Als je scootmobiel kapot is, kun je die zo voorop de voorspan kwijt.

    Het voordeel van mijn fiets is namelijk dat-ie niet alleen op benzine rijdt, maar dat je er ook gewoon op kunt fietsen.”

    Een opgeknapte omafiets, een stoere brommer of een legervoertuig. Ben jij in het bezit van een origineel vervoermiddel? Mail je gegevens vandaag nog naar achterkrant@refdag.nl.

    Reacties (17)

    «  1  2 
    Lindaaaatje
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:84

     

    Lindaaaatje
    stagiair schreef op woensdag 18 november 2009 - 15:35

    Jou hor! ik zie al een bejaarde naast zo'n ding renne om em te starte!

    lekr handig! En past een scootmobiel daar wel op???


     

     Ook goeiemorge!
    hanne
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:218

    Heel leuk!!! echt gaaf...

    «  1  2