Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Overtuigingen

  Er is een tijd geweest dat ik in de kerk zat en de preek zo’n indruk op me maakte. Dat ik zo’n verlangen voelde om de Heere te mogen kennen. Op Gods kinderen was ik zo jaloers. Dan nam ik me zo voor om de Heere te gaan zoeken. Maar nu lijkt het wel of er nooit iets van dat verlangen geweest is. Ik bid wel, ik lees uit de Bijbel, maar ik kan mezelf niet verootmoedigen. Nu twijfel ik zo of het geen inbeelding of gevoeligheid geweest is. Hoe weet ik of het een oprecht verlangen in mijn hart was?

  Stel dat ik zou zeggen: Wees niet bang, ik geloof vast dat het van de Heere was. Ben je daarmee geholpen? Ik hoop dat je zegt: Nee! Wat is het erg als iemand geholpen wordt door een mens, als hij zijn hoop bouwt op wat mensen van hem denken. Daarmee komen we bedrogen uit.

  Ik ben ervan overtuigd dat je dit ook niet wilt. De vragen die je hebt, gaan zo diep dat het antwoord van een mens niet helpt. Je hebt in je leven overtuigingen gehad. Wees daar blij mee. Zulke overtuigingen maken ons bang voor de zonde en trekken naar het Woord en de dienst van de Heere. Maar, en dat is je grote vraag, zijn dat echte, zaligmakende overtuigingen geweest of waren het algemene overtuigingen die voorbijgaan? Neem die vraag heel serieus. We reizen immers naar een eeuwigheid en kunnen onszelf maar één keer vergissen. Ziel verloren is alles verloren.

  Als de overtuigingen van de Heere waren en alles is ver weggezakt, wat heb je dan nodig? Bekering! Een omkeer, zodat je weer ernstig gaat zoeken naar de Heere. Hoe lang zoeken? Totdat je als een verloren zondares de grootste Schat mag vinden: de Parel van grote waarde, de Heere Jezus. En als je overtuigingen slechts gevoeligheid was, wat heb je dan nodig? Bekering! Een omkeer in berouw, een totale vernieuwing van het leven.

  Welk gebed is daarom in alle opzichten gepast? Het gebed om bekering. Het was het laatste gebed dat we lezen van de godvrezende Jeremia (Klaagl. 5:21). Wie werkt dat wonder? De Heere. Verwacht het daarom niet van mensen, maar zoek de Heere terwijl Hij te vinden is. Hij is een barmhartig God, Die Zich ontfermt over arme zondaren.

  Reacties (8)

  Pienemienn
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:584

  Goede vraag en antwoord..!

  Jaco
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:273

  Wat zou het groot zijn als wij de Heere mogen leren kennen en liefhebben boven alles...!

  OranjeBarret
  verslaggever
  Quote bericht
  aantal posts:950

  Goed antwoord

  margroet
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2881

  goeie vraag=> daar heb je wat aan~~

   B3VA is the best..
  OranjeBarret
  verslaggever
  Quote bericht
  aantal posts:950

   

  margroet
  journalist schreef op maandag 12 oktober 2009 - 16:38

  goeie vraag=> daar heb je wat aan~~


   

  de vraag is goed, maar ik denk dat je meer aan het antwoord hebt op de vraag, dan aan de vraag zelf, hoewel je snapt natuurlijk wel dat de vraag niet onbelangrijk is.

  Jantine
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:332

  Zo herkenbaar!

  Vorige week was ook vol van God! Ik probeerde voor de zoveelste keer weer te leven zoals Jezus dat van ons vraagt. Ik probeerde niet kortaf te zijn, in liefde te reageren.. Nog geen dag vol gehouden! Maar ik probeerde het dag op dag. Had verlangen naar de cathechesatie les, om meer over God te leren. Tot eigenlijk deze zaterdag.. De zondag zat ik in de kerk, ik kon me absoluut niet concentreren! Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook niet me best genoeg er voor deed om het te volgen. Meestal schrijf ik mee, maar na een paar woorden was ik gestopt...  En dan vraagt iemand na de kerkdienst, wat vond je er ervan? En tja dan wordt je met je neus op de feiten gedrukt. Je probeert er onderuit te komen met 'deze ds is niet echt mijn type' Maar daar wordt ook snel door heen geprikt. Ik weet zelf hoe het komt dat ik niet kon luisteren, er zat een zonde tussen God en mij in. Toen ik thuis kwam heb ik die zonde nog een keer beleden, en het achter gelaten in de hand van God. 's avonds hadden we jv, en er was weer verlangen om naar God! Samen gezongen van Gods goedheid! Morgen weer cathechesatie, ik wou dat het elke avond was!

  Volgens mij ben ik afgedwaald, maar moest het even kwijt hier.

   

  ForLife
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2239

  Goede levensvraag en goed antwoord gegeven!

  hoihoi
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2992

  goed antwoord!duidelijk!