Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  „In een boek mag iets ook wel eens verkeerd aflopen"

  Ga in Staphorst naar de bibliotheek en de kans is groot dat je Hiljan Visscher (15) tegenkomt. Wie een boek per avond leest en ’s zondags drie of vier boeken, moet wel vaak in de bibliotheek te vinden zijn.

  Hiljan Visscher.

  Hiljan Visscher.

  Boek: "Pjotr" van Jan Terlouw, 142 bladzijden.

  Samenvatting: „Pjotr woont in de buurt van Moskou. Na lang sparen mag hij van zijn vader een pathefoon –een soort platenspeler– kopen. Op de terugweg wordt hij beroofd door een marskramer. Pjotrs vader, die hem tegemoet is gelopen, ziet het gebeuren en slaat de marskramer dood.

  Vanwege de moord wordt Pjotrs vader gevangengenomen en verbannen naar Siberië. Pjotr wil zijn vader zoeken en probeert daarom ook naar Siberië verbannen te worden."

  Mooi: „De zoektocht van Pjotr wordt mooi beschreven. Onderweg naar Siberië ontmoet hij een man en een vrouw die hem op het spoor van zijn vader brengen. De vrouw scheidt van haar man. Daarna reist ze samen met Pjotr verder.

  Het einde is bijzonder. Als Pjotr zijn vader vindt, blijkt die in een mooi huis te wonen in plaats van in een strafkamp. Hij heeft een commandant gered van de dood."

  Minder mooi: „Ik vind dat het ook wel eens verkeerd had mogen aflopen. Als Pjotr zijn best doet om naar Siberië verbannen te worden, steekt hij een huis in brand. Daarvoor wordt hij juist beloond, omdat daardoor gestolen spullen worden teruggevonden. Als Pjotr de burgemeester slaat, gaat het net zo: de burgemeester is blij dat hij zijn zere kies kwijt is."

  Boekenwurm: „Ik lees normaal zeven of acht boeken per week. Elke avond een boek en ’s zondags drie of vier boeken. In de vakantie lees ik nog meer, maar daarbuiten ook wel eens wat minder. Dan gaat het huiswerk voor. Ja, ik ben heel vaak in de bibliotheek te vinden."

  Laatst gelezen: „"Blind vertrouwen" van James H. Pence. Het is mooi en heeft een heel onverwacht einde. Dat komt niet zo vaak voor. Vooral bij christelijke boeken weet je meestal op de helft al hoe het afloopt."

  Tips: „"Eigen rechter" en "Blinde woede" van Terri Blackstock. Daar gebeuren heel spannende dingen in. Verder: de boeken van Dee Henderson. Zij heeft veel series geschreven. Die heb ik bijna allemaal gelezen."

  Reacties (17)

  «  1  2 
  Johnny
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:23

   

  muziekinstrumenten
  stagiair schreef op zaterdag 1 augustus 2009 - 11:57

  kvindet n beetj kinderagtig boek voor zon leeftijd.

  vin ik ook

  a1673m
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:19

  Tuurlijk mag het verkeerd aflopen dat is juist mooi

  als het altijd goed afloopt is het ook niet meer leuk.

  in de wereld loopt ook veel verkeerd.

  «  1  2