Yord herfst logo
Home      Zoeken      

„Het verhaal boeit en is totaal onvoorspelbaar”

Het liefst worstelt hij dikke pillen door. Met name thrillers zijn favoriet bij Henco van Ommeren (16) uit Scherpenzeel. Enige voorwaarde die hij aan een boek stelt: als het maar spannend is. Het boek Dri3 is daar een perfect voorbeeld van.

Henco worstelt het liefst dikke pillen door. Foto familie Van Ommeren

Boek: ”Dri3” van Ted Dekker, 352 bladzijden.

Samenvatting: „Kevin Parson –een theologiestudent– zit achter het stuur als hij een angstaanjagend telefoontje krijgt. Ene Slater dreigt zijn auto op te blazen, als hij niet binnen drie minuten zijn zonde aan de wereld belijdt. Kevin raakt in paniek. Wie is Slater? Maakt hij zijn dreigementen ook waar? Kevin neemt het zekere voor het onzekere, zet de auto stil en springt eruit. Precies drie minuten later volgt de ontploffing. Zo begint een nachtmerrie, waarin steeds meer levens op het spel komen te staan. Weer een telefoontje, weer een raadsel, weer een deadline, nog een bomaanslag. En zo zal het doorgaan zolang Kevin zijn zonde niet belijdt. Het probleem is echter dat Kevin niet weet op welke zonde Slater doelt. Samen met FBI-agente Jennifer en CBI-agente en jeugdvriendin Samantha probeert Kevin de identiteit van Slater te achterhalen.”

Mooi: „Het verhaal boeit en is totaal onvoorspelbaar. Aan het einde van het boek kwam ik er pas achter dat de hoofdpersoon uit drie personen bestaat. Het zijn eerst op zichzelf staande figuren. Je leest het verhaal daarom vanuit drie perspectieven. Dan is het des te verrassender dat het boek zo eindigt. Ook vind ik de meerwaarde van het boek dat het de strijd tussen goed en kwaad tekent. Kevin moest keuzes maken, zoals wij dat ook moeten doen. Uiteindelijk zal het goede overwinnen.”

Minder mooi: „Tegen het einde van het verhaal vindt de ontknoping wel heel snel plaats. Voor mijn gevoel zat ik nog midden in het verhaal en was het ineens voorbij. Dat is een beetje ontnuchterend.”

Boekenwurm: „Ik plunder de bibliotheek regelmatig leeg, ja. Gemiddeld lees ik twee boeken per week. In toetsweken lukt me dat uiteraard niet altijd.”

Laatst gelezen: „Het boek ”Jordans vuurproef” van Randall Arthur. Dat maakte behoorlijk indruk op me.”

Tips: „Ik kan de boeken van Joël C. Rosenberg aanbevelen. Hij schrijft aan de hand van Bijbelteksten over de eindtijd. Spannend en aangrijpend.”

Er zijn nog geen reacties geplaatst.