Yord herfst logo
Home      Zoeken      

„Ik duik ’s nachts lekker weg in een boek”

Ze leest heel de nacht. Hoewel, om twee uur vindt Margreet Post (15) uit Urk het toch wel verstandig om te gaan slapen. Maar tot die tijd: „Muziek aan en lekker wegduiken in een boek. Het is ’s nachts altijd zo heerlijk rustig.”
 

Margreet Post. Foto familie Post

Boek: ”Het kleine meisje van meneer Linh” van Philippe Claudel, 142 bladzijden.

Samenvatting: „Meneer Linh vlucht met zijn kleindochter uit een land waar oorlog is. Zijn hele familie is vermoord, behalve het meisje. Hij wil dat zij een goede toekomst krijgt. Daarom gaan ze naar een rijk land.

In het rijke land –de namen van de landen worden niet genoemd– ontmoet meneer Linh een andere man: meneer Bark. Ze spreken elkaars taal niet, maar toch worden ze vrienden.

Op een dag wordt meneer Linh in een psychiatrische inrichting geplaatst, zonder dat hij dat weet. Hij mist zijn vriend. Als hij meneer Bark gaat zoeken, wordt hij onderweg geschept door een auto. Omstanders denken dat hij verongelukt is, maar hij leeft toch nog.”

Mooi: „Op de allerlaatste bladzijde, als meneer Linh een ongeluk krijgt, blijkt de ‘kleindochter’ geen kind te zijn, maar een pop. Het hele boek draait om die kleindochter. Meneer Linh geeft haar schone luiers. Dan lees je opeens dat het een pop is. Het eind is echt geniaal.”

Minder mooi: „Ik kon er niet zo goed een verhaallijn uit halen. Het boek bestaat vooral uit sfeerbeschrijvingen. Op den duur weet je wel dat meneer Bark een dikke, vriendelijke man is. Dat hoef je niet op elke bladzijde te lezen.”

Boekenwurm: „Vooral nu in de vakantie lees ik enorm veel. Normaal lees ik twee boeken per week, nu ongeveer vijf. Dikke boeken, meestal. Ik lees heel de nacht. Nou ja, tot een uur of twee dan. Het is ’s nachts altijd zo rustig, heerlijk... Muziek aan en lekker wegduiken in een boek. Ja, je kunt mij wel een boekenwurm noemen.”

Laatst gelezen: „”Babylon” van Tim LaHaye. De archeoloog prof. Murphy krijgt een brief. Daarin staat een aanwijzing van de plaats waar een deel van de koperen slang van Mozes verborgen is. Een geheimzinnige groep is ook op zoek naar de drie delen van de slang. De wereldmacht Babylon zal herrijzen als de slang weer compleet is.”

Tips: „”Babylon” is een heel mooi boek. ”De therapie” van Sebastien Fitzek is ook echt geweldig. En vooruit, nog eentje: ”Dri3” van Ted Dekker.”

Er zijn nog geen reacties geplaatst.