Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: ”Haast u en spoed u”

  Dominees zeggen vaak in hun preek: „Haast u en spoed u om uws levens wil.” Hoe moeten wij dit doen? Bestaat dat alleen uit bidden om bekering? Wij kunnen toch niet meer doen aan onze zaligheid?

  Hijgend komt de conciërge het lokaal binnen. „Er is brand! Iedereen zo vlug mogelijk de school uit.” Snel verlaat de klas het lokaal. Alleen Jantine blijft nog even zitten; ze is zuinig op haar spulletjes. Netjes pakt ze haar rugtas in. Nog een keer komt een andere conciërge langs. „Nu moet je echt gaan. Tas achterlaten, het is levensgevaarlijk!” Jantine ruikt geen brandlucht en ziet geen vuur. Nog even, denkt ze, ik kom wel. Ze pakt haar rugtas en loopt weg. Als ze bij het trappenhuis komt, ziet ze een dikke rookwolk. Nu beseft ze dat de conciërge gelijk had dat ze zich moet haasten om haar leven. Is het nu te laat? Haasten om ons levens wil betekent ook bidden. Maar het betekent ook geloven dat we in groot gevaar zijn.

  „Die de Zoon ongehoorzaam is, die zal het leven niet zien, maar de toorn Gods blijft op hem” (Joh. 3:36b). De eeuwige brand van Gods toorn wacht ons als we onbekeerd doorleven en sterven. „Vreselijk is het te vallen in de handen des levenden Gods” (Hebr. 10:31). Denk niet als Jantine: ik ruik geen brandlucht, het zal wel meevallen. Het valt níet mee! Ons haasten betekent alles achterlaten wat ons hindert om zalig te worden. Denk aan de rugtas van Jantine. Ga eens na wat in de weg staat om de Heere te dienen. Je tijdschriften, muziek, films? Urenlang hyven? Stop ermee! Niet over een jaar, niet over een uur, maar nu. Je leven loopt gevaar. Luister naar de indringende en vriendelijke roepstem van het Evangelie: zoek de Heere, terwijl Hij te vinden is. God is een verterend vuur tegen de zonde, maar Hij is ook een barmhartig en genadig God voor hen die in berouw tot Hem vluchten.

  Ds. J. M. D. de Heer, Middelburg

  Reacties (18)

  «  1  2 
  97HOIHOIHOI97
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:471

  OM ALLES WAT JE DOET MOET JE VRAGEN OF HET GOED IS.

  EN RUDI HEEFT GEWOON GELIJK!!!

   

   

   everyoneweb.com/christelijkforum
  nickname
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:51

  arme troef? juist gewelidig toch dat hij op het laatst van zijn leven de volle genade van God mocht ervaren. Het kan ook dat God hem al eerder had bekeerd, alleen dat hij nu meer duidelijkheid kreeg, maar dat weet ik ook niet, ik ken hem niet.

  even over jou:: Er staat in de bijbel dat Gods kinderen door vele verdrukkingen in zullen gaan. Ze zullen hun hele leven vechten tegen de zonde, en tegen het boze wat nog in hen is. en dat is dus niet: 'geen gezeur, geen gezijk, niet dat knagende gevoel'. hier op de aarde word het nooit volmaakt, nooit zonder zonden en zonder twijfel. De duivel valt Gods kinderen juist aan, of hun geloof wel echt is. En God beproeft zijn kinderen.

  dus ik denk niet dat je dan opeens een perfect leven hebt, je komt er juist steeds meer achter hoeveel verdriet je God nog steeds doet met je zonden, want de oude mens blijft in je tot je dood toe.

   

  rudi
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  Ja ik ben het helemaal met je eens.

  Het zal niet zonder strijd gaan.

  En als je te makkelijk denkt dan zul je daat spijt van krijgen!

  «  1  2