Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Geloofszekerheid

  Ik zit met een probleem. Geloofszekerheid is een van de belangrijkste zaken in het leven van een christen. Ik dacht zeker te zijn van mijn geloof. Toch blijf ik heel erg twijfelen. Geloof ik waarachtig in God? Want ik geloof om mijn eigen zaligheid; dat is toch egoïstisch? Ik las in 1 Johannes 4:18 dat je geen volmaakte liefde kent als je angst hebt. Maar ik ken die angst. Ik ben bang voor het oordeel, maar ik wil wel met God leven. Ik ben erg verward. Kunt u me helpen?

  Nee, ík kan jou niet helpen, maar de Héére wel. Ik mag je wel de weg naar Hem wijzen, maar het is Zíjn werk om jou geloof en zekerheid te geven.

  Enkele dingen zijn goed om te bedenken: Geloofszekerheid is nooit een conclusie van je verstand, maar een vaste overtuiging in je hart. Je kunt jezelf geen zekerheid aanpraten, maar door het werk van de Heilige Geest ontkiemt en groeit zij. Geloofszekerheid vind je niet doordat jij van alles doet, maar doordat je afziet van je eigen werk en alles verwacht van Gods genade. De Heere verwacht niet van je dat jij de afstand tussen Hem en jou overbrugt. Het is eervol voor Hem als je dat Hém laat doen.

  De reden waarom jij zekerheid zoekt, is ongetwijfeld besmet met egoïsme. Want je bent een zondaar met een zondig hart. En het is nodig dat je daarvan doordrongen bent. Maar het is beslist niet verkeerd om voor jezelf naar de zaligheid te zoeken, want dat verlangen sluit precies aan bij de wens van je Schepper: „Hierin heb Ik lust dat de goddeloze zich bekeert en leeft.” (Ezech. 18:23)

  Je schrijft dat je erg verward bent. Weet je hoe dat komt? Omdat je blik naar de verkeerde kant is gericht. Je wroet voortdurend in jezelf, terwijl de Heere je oproept op Hem te zien. „Deze is Mijn geliefde Zoon, in Dewelke Ik al Mijn welbehagen heb. Hoort Hem!” (Matth. 17:5)

  Het komt de Heere Jezus toe dat jouw gedachten op Hem gericht zijn. En laat de toepassing ervan op jouw hart en vragen maar aan Zijn Geest over.

  Reacties (5)

  Aaltjuh
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:1774

  Daar is over nagedacht...!

   

  Goede vraag en antwoord....!

  margroet
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2881

  okey.. good article!

   B3VA is the best..
  maj
  verslaggever
  Quote bericht
  aantal posts:973

  Oké...

   Willetje I love you 4 ever!! The best friends ooit!
  ForLife
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2239

  Goed artikel.

  Veel sterkte verder!

  bmwfan
  verslaggever
  Quote bericht
  aantal posts:1008

   

  Aaltjuh
  verslaggever schreef op maandag 22 juni 2009 - 10:15

  Daar is over nagedacht...!

   

  Goede vraag en antwoord....!


  ik geef je gelijk Aaltjuh!

   -xxx- van my