Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Verliefd op een onkerkelijke jongen

  Mag ik verliefd worden op een onkerkelijke jongen?

  Verliefdheid is meestal niet iets waarvoor je kiest. Verliefd zijn overkomt je. Maar wat er daar­-na gebeurt, is wel een keuze.

  Je kunt verliefdheid aanwakkeren of zo min mogelijk voeding geven. Wat je doet, zal afhangen van de vraag of een huwelijk mag volgen.

  Welke aanwijzingen staan er daarvoor in de Bijbel? De Heere is de Bedenker van het huwelijk. Hij heeft ons gemaakt met een verlangen naar een wederhelft. Met die ander mag je één worden, juist ook in de belangrijkste dingen van het leven. God zegt dat je geen ongelijk span moet vormen met iemand van wie je van tevoren weet dat je er geestelijk niet mee kunt optrekken (2 Kor. 6:14). God heeft je daar niet voor over. Het zou niet goed voor je zijn!

  Misschien ben je het daar niet zomaar mee eens. De ander kan toch via jou tot geloof komen? Dan kan die ander zien hoe het is om in God te geloven.

  Ik wil je twee dingen meegeven. Het eerste is het belangrijkst. Als God er ”Verboden toegang” bij zet, wie ben jij dan om te denken dat jij wijzer bent dan God? Het tweede is dat jij invloed hebt op die ander, maar de ander ook op jou. Anders is er geen sprake van een goede relatie. En als die ander zich niet laat leiden door Gods Woord, is die invloed niet goed. Verkering is bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Maar als een huwelijk met een onkerkelijke jongen uitgesloten is, waarom zou je dan aan verkering beginnen?

  Als je onverhoopt toch verliefd bent en het kan niets worden, voed die gevoelens dan niet. Zoek geen contact en probeer zo min mogelijk aan hem te denken. Zoek concrete dingen die je afleiding geven. En ten slotte het allerbelangrijkste: bid of je verliefdheid overgaat en vraag of de Heere –als dat Zijn wil is– een jongen op je weg brengt die wel een goede echtgenoot voor je kan zijn.

  Sarina Brons

  Heb jij ook een vraag over relatie, geloof of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

  Reacties (19)

  «  1  2 
  Music68
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2078

  dierenvriend
  redacteur schreef op maandag 6 april 2009 - 19:38

   

  Music68
  verslaggever schreef op maandag 6 april 2009 - 17:53

  "Bidt of die verliefdheid overgaat...."

  Lijkt me moeilijk om dat te bidden. maar.....als je dan toch zover komt, je zet het op je gebedslijstje, je bidt elke dag, gaat vasten, je wijdt je aan God.....en het wordt je steeds duidelijker dat deze onkerkelijke jongen toch de ware is?

   

  Ik weet zo een paar voorbeelden op te noemen.

  noem dan.

   

  Nee, dit is genoeg.

  maj
  verslaggever
  Quote bericht
  aantal posts:973

   

  bianca-loves-nick
  correspondent schreef op maandag 6 april 2009 - 21:55

  wij zijn van dezelfde kerk dus hebj al die problems glukkg nie!!


  Daar mag je zeer zeker blij mee zijn! Ik heb die problemen wel gehad..

   Willetje I love you 4 ever!! The best friends ooit!
  soepballetje
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:78

   

  bianca-loves-nick
  correspondent schreef op maandag 6 april 2009 - 21:55

  wij zijn van dezelfde kerk dus hebj al die problems glukkg nie!!


  DAt moesten we natuurlijk net weten....

  IkBenWieIkBen
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2239

  Moeilijk hoor!

  «  1  2