Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  „Mijn opa voelt heel vertrouwd”

  Zij woont in Den Helder, hij in Reeuwijk. Geen afstand die je elke week even overbrugt om elkaar te zien. Elsien Teekens (12) zou haar opa wel wat vaker willen zien. „Wel zitten elkaar altijd te plagen.”

  Elsien met haar opa.

  Elsien met haar opa.

  Wie: „Mijn opa Teekens. Ik zie hem bijna alleen met verjaardagen en op familiedagen.”

  Positief: „Ik kan goed met hem praten. Mijn vader lijkt op hem en daardoor voelt het heel vertrouwd om bij hem te zijn. Hij kan goed orgelspelen, net als mijn vader. Ze hebben allebei dezelfde manier van praten en zijn goed in dingen oplossen.

  Mijn opa is lief. Ik vind het gezellig om met hem te praten. Ook plagen we elkaar graag. Afgelopen zaterdag was mijn opa bij ons, samen met mijn stiefoma. Hij zat me te plagen met dit interview. Ik mocht alleen maar positieve dingen over hem zeggen in de krant.”

  Negatief: „Niet het plagen, dat vind ik niet erg. Dat doe ik ook bij hem. Ik zou hem wel wat vaker willen zien, dat wel. Verder weet ik niets negatiefs.”

  Hoe heb je zo’n goede band met hem gekregen? „Mijn opa is ruim een jaar geleden gevallen. Hij had iets aan zijn heup en moest naar het ziekenhuis. Gelukkig knapte hij al snel op, maar ik ben daar wel van geschrokken. Ik wilde helemaal niet dat opa niet meer zou kunnen lopen. Ik denk dat ik toen besefte dat ik veel van mijn opa houd.

  Mijn broertje en ik logeren wel eens bij opa en oma Tee-kens. Het grappige is dat mijn broertje veel meer naar mijn oma toe trekt en ik veel meer naar mijn opa. Ik ga als ik bij mijn opa ben soms folders met hem rondbrengen. Dat vind ik gezellig.”

  Wat doe je samen? „We plagen elkaar, we praten samen en we doen spelletjes. Mens-erger-je-niet bijvoorbeeld. Als we bij mijn opa op bezoek gaan, gaan we vaak met het hele gezin. Dan praten mijn vader en moeder het meest met mijn opa en oma. Maar ik ga er dan naast zitten.” Lachend: „Soms kruip ik op zijn schoot.”

  Wat zou je nog samen willen doen? „Ik zou het wel leuk vinden om een dagje met hem uit te gaan, maakt niet uit waarheen. Het hoeft geen heel bijzondere locatie te zijn. Het is al leuk om gewoon samen weg te gaan.”

  Leukste herinnering: „Het samen folders bezorgen. Dat vond ik heel gezellig. Lekker samen een eind fietsen over landweggetjes, langs allemaal boerderijen. Dat is mijn beste herinnering.”

  Wie is een bijzondere persoon in jouw leven? Je leraar? Je broer of je schoonzus? Of heb jij misschien een speciale band met je buurvrouw? Laat het weten aan achterkrant@refdag.nl en vergeet niet je leeftijd en telefoonnummer te vermelden.

  Reacties (22)

  «  1  2 
  HeInAnDa
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:79

  Ja..fijn dat je z'n goede band hebt..Elsien!!

  Hou het zo!!

  Mijn opa en oma wonen ook niet zo dicht bij ons

  k zou wel willen dat ze naast ons woonde!!

   Het allerergste is een egoist die niet van zichzelf houdt.
  dierenvriend
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:431

  mijn opa heeft kanker.

  bmwfan
  verslaggever
  Quote bericht
  aantal posts:1008

  leuk, heb ook wel een goede band met mn opa

   -xxx- van my
  Klaartje
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:261

  leuk!

   I LOVE........... jaja!!
  eeflientje
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:53

   

  dierenvriend
  redacteur schreef op dinsdag 24 maart 2009 - 19:58

  mijn opa heeft kanker.


  Sterkte hoor, het is een vreselijke ziekte.

  Ik heb helemaal geen opa of oma meer.

   iemand die niets te doen heeft
  elsemientje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:36

  Ja klopt, grappig dat jij ook op yord zit

  flapoortje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  leuk hoor

  ik vind het een leuke rubliek

  cool

  «  1  2