Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Ff serieus: Bidden om verkering

    Ik ben verliefd op een jongen, maar hij is niet verliefd op mij. Mag ik toch blijven bidden of wij bij elkaar mogen gaan horen?

    Zeker mag je dat bidden. Alles mag je aan de Heere voorleggen. Verkering krijgen is het absoluut waard om biddend mee bezig te zijn.

    Misschien wil je nog even verder meedenken. Waarom wil je verkering met deze jongen? Ik denk, omdat je graag een vriend wilt met wie je in liefde verbonden bent. Je kunt dus ook bidden: „Geef me een lieve vriend.” Dat is al iets breder. Je kunt dan vragen: „En als dat deze jongen niet is, wilt u dan ook mijn verliefdheid voor hem wegnemen?”

    Waarom wil je een lieve vriend? Misschien wel omdat je graag gelukkig wilt worden. Nu kun je wel om een vriend bidden, maar je weet niet zeker of je met een vriend gelukkig wordt. De Heere weet dat wel. In plaats van het vorige zou je dus ook kunnen vragen: „Heere, wilt U geven dat ik gelukkig mag worden.”

    Ik ga nog een stapje verder. Echt gelukkig word je als je leven weer voldoet aan de oorspronkelijke bestemming: Gods eer bedoelen, je in Hem verblijden. Je kunt dus ook bidden: „Heere, dat ik voor U mag leven en de vreugde mag ervaren die in U is.”

    Weet je, de Heere is veel wijzer dan wij. Wij kunnen soms om iets specifieks vragen, maar als de Heere dat geeft, zouden we er wel juist ongelukkig van kunnen worden. Dus we kunnen alles beter in Zijn handen geven en zeggen: „Heere, U weet wat goed voor me is. Wilt U uit genade in ontferming mijn leven leiden.”

    Dan mag je er bij zeggen: „Als het kan, Heere, als het goed voor me is, wilt U dan geven dat deze jongen ook verliefd op me wordt. U kunt immers alles. Maar, Uw wil is wijs en goed. Uw wil geschiede.”

    S. D. Post

    Heb jij ook een vraag rond geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

    Reacties (17)

    «  1  2 
    Annemarije92
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:30

    Ik heb precies hetzelfde probleem! Heb anderhalf jaar geleden een jongen pas echt goed leren kennen tijdens een vakantie. Nadien heb ik hem nooit meer gezien, maar ik ben eigenlijk nog steeds verliefd. Vier maanden nadat we terug waren van vakantie hoorde ik dat hij verkering had. Daar heb ik het echt even moeilijk mee gehad, uiteindelijk kon ik het accepteren maar toen ik er achter kwam een paar weken geleden dat hij geen verkering meer heeft, kwamen al die gevoelens weer omhoog.

    En nu hoop ik en bid ik dat het deze jongen mag zijn waar ik gelukkig mee mag worden...

    (Gek eigenlijk, dat je anderhalf jaar op iemand verliefd kan zijn zonder hem te zien en dat het dan gewoon niet overgaat...)

     Wat is verdraagzaamheid ook alweer? :s
    bezorger
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:103

    goed stukje!

    «  1  2