Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Ff serieus: Schepping in zes dagen

    Er wordt ontzettend veel gediscussieerd over de schepping. Moet ik geloven dat hemel en aarde in zes dagen zijn geschapen of spreekt de Bijbel daar niet zo duidelijk over?

    Elke kerkganger hoort 52 keer per jaar in Gods huis lezen dat de Heere in zes dagen de hemel en de aarde heeft geschapen. Ga eens even in je gedachten mee naar de plaats waar de Heere de wet afkondigde. De berg Sinaï rookte en beefde. Een geweldig onweer brak los. Tussen de donderslagen hoorde het volk een krachtig bazuingeluid. Wie de berg aanraakte, zou onmiddellijk sterven.

    „Toen sprak God al deze woorden, zeggende…”, zo luidt het vervolg in Exodus 20. Zou er één Israëliet zijn geweest die twijfelde aan deze woorden? Ruim een maand later lijken ze de wet te zijn vergeten als ze dansen rond een kalf. Maar, wie zou het ooit kunnen vergeten als de Heere Zich in zo’n majesteit openbaart?

    Dé kernvraag rond alle discussies over de schepping is of wij deze God persoonlijk leerden kennen. Hebben wij leren beven voor de grote Schepper van hemel en aarde? Hebben wij onze Schepper al om genade leren bidden? (Job 9:15.)

    Misschien zegt iemand: Zo wordt de discussie te simpel gemaakt. Nee, dat bedoel ik niet. Juist als tegenwicht wil ik je proberen de vastigheid uit Gods Woord mee te geven. Je hebt een stevige bodem nodig, anders spoelen de golven over je heen. Dan blijven er misschien onopgeloste vraagstukken over. Kun je dat verdragen? Of wil je verstand alles kunnen oplossen? Zeer beperkte, zondige schepselen kunnen de wonderlijke schepping echt niet doorgronden.

    Weet je wat nodig is? Het ware geloof! „Door het geloof verstaan wij, dat de wereld door het woord Gods is toebereid.” (Hebr. 11:3.)

    Ds. J. M. D. de Heer, Middelburg

    Heb jij ook een vraag rond geloof of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

    Reacties (18)

    «  1  2 
    schooltas
    journalist
    Quote bericht
    aantal posts:1716

     

    oliver
    correspondent schreef op maandag 16 maart 2009 - 15:34

     

    schooltas
    verslaggever schreef op maandag 16 maart 2009 - 11:47

    stop  MET DIT GEZEUR.BESTEED JE   GENADE TIJD OM GOD TE ZOEKEN.....EN HEM  NIET VERDACHT MAKEN WEL OF NIET ZESDAGEN SCHEPPING..VRESELIJK!!!! 

    volgens mij moet je mensen die niet geloven in de schepping ook laten merken dat God de aarde heeft gemaakt, wij kunnen het niet bewijzen, maar door de natuur en Gods woord kunnen we het laten zien... GOED ONDERWERP DUSSS........YORD


     

    Zeker./.....maaar we blijven in rondtje draaien wel of niet geloven...

    sus
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:66

    domme vraag, jij wist tog bst dat het in 6 dagen geschapen is

    een beetje belachelijk, want de Bijbel is ER o zo duidelijk over

    Music68
    journalist
    Quote bericht
    aantal posts:2078

    Allereerst klopt het niet wat die dominee zegt. Hij zegt: "Elke kerkganger hoort 52 keer per jaar in Gods huis lezen dat de Heere in zes dagen de hemel en de aarde heeft geschapen."

     

    Dat is een halve waarheid, soms zijn er namelijk 53 zondagen in een jaar. Hoe doe je dat trouwens met de Cathechismus?

     

     

    OK, nu even serieus. Ik citeer even: "Weet je wat nodig is? Het ware geloof!"

    Ja dat is wel waar....maar....je moet niet vergeten welke gevolgen dat heeft.

    De schepping kunnen we niet begrijpen. Ben ooit eens in Barcelona geweest en daar de Sacrada Familia gezien van Gaudi. Zo geweldig, zo overrompelen, zo prachtig gemaakt en ontworpen. Ik kon er met mijn pet niet bij. Hoe zou ik dan de schepping kunnen begrijpen? Als God iets maakt waar wij 14,5 miljard jaren voor nodig hebben om datgene wat God in zes dagen gemaakt heeft te verklaren.

     

    Dus kan ik de schepping eigenlijk niet geloven, laat staan in zes dagen.....en toch is het waar. Dus moet ik het loslaten, even 'parkeren' en ik heb mijn hele leven nog om antwoorden te krijgen hierop en zo niet, dan de eeuwigheid nog.

     

    Dus waarom zouden we ons druk maken over één of andere vage discussie?

     

    «  1  2