Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  CHECK: De maan kan eigenlijk niet bestaan

  De maan bezorgt de evolutionisten hoofdpijn. Feitelijk kan de maan volgens hun theorieën niet eens bestaan.

  Vijftig miljoen jaar nadat de zon was gaan gloeien, botsten twee pasgeboren planeten op elkaar: Aarde en Theia. De korst van Theia verdampte tot miljarden kleine deeltjes, die aarde omringden als een dikke deken.

  Bewijs
  Dankzij de lijm van de zwaartekracht klonterden al die kleine deeltjes binnen een jaar samen tot een mooie maan. Nu draait hij in een nagenoeg perfecte cirkel elke dag een rondje om de aarde. Wonderlijk genoeg zijn op aarde nergens tastbare bewijzen van deze botsing te vinden, zelfs geen krater. Het enige ‘bewijs’ voor deze botsing is het bestaan van de maan.

  Grap
  Om zo’n grote maan te laten ontstaan, moet de inslag zo krachtig zijn geweest, dat de aarde nu veel sneller zou moeten draaien om zijn as. En waar zijn trouwens al die stofdeeltjes gebleven in de baan van de maan? Een expert die goed van deze problemen op de hoogte is, maakt er een grap over: „De beste verklaring voor de maan is dat wij het verkeerd zien – want de maan bestaat helemaal niet."

  De maan.

  De maan.

  Toeval
  Toch is het bestaan van de maan is een feit. De maan is precies groot genoeg om de aarde bewoonbaar te houden. Hij stabiliseert weer en klimaat en veroorzaakt eb en vloed. Hij draait even snel om zijn eigen as als om de aarde, zodat wij steeds dezelfde kant van de maan zien. Ook is de maan precies zo groot dat hij de zon exact kan verduisteren. Toeval?

  Geschapen
  De Bijbel is duidelijk: God maakte de maan op de vierde dag als het kleine licht tot heerschappij des nachts (Gen 1:16).

  Dit is het achtste deel in een serie over schepping en evolutie.

   

   

  Reacties (18)

  «  1  2 
  test2
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:0

   

  Laz
  stagiair schreef op woensdag 25 februari 2009 - 20:30

  Waar zijn de bronnen van dit artikel? Op wat wordt gebaseerd dat de rotatie sneller zou moeten zijn? Ik kan namelijk he-le-maal niets vinden over dit probleem op internet. Ik zou graag de naam van de zogenoemde 'expert' willen.

  Bovendien verdampte Theia niet in miljarden kleine deeltjes. Die botsing vond plaats zo'n 40 miljoen jaar na het onstaan van ons zonnestelsel. Het was een grote flodder lava met wat deeltjes puin. Ook vormde het niet in 1, maar in zo'n 100 jaar de maan.

  Bovendien maakt toeval een feit niet onwaar.

  Do your research voor je gelooft wat je leest.

  Laz, ik ben het helemaal met je eens dat toeval een feit niet onwaar maakt. De vraag is of de theorie over het ontstaan van de maan een feit is. In het veelgeprezen boek "Wat is er in hemelsnaam gebeurd? Het complete verhaal van onze geschiedenis van de oerknal tot nu" schrijft Christopher Lloyd: "Wat er toen gebeurde was wel heel buitenissig. (...) Ongeveer 50 miljoen jaar nadat de zon begon te gloeien knalden twee pasgeboren planeten op elkaar. (...) De buitenste lagen van Theia verdampten tot miljarden miniem kleine deeltjes (dus geen flodders lava). (...) Al ongeveer één jaar na de enorme inslag had de aarde een nieuwe metgezel: onze reusachtige, heldere maan. Er is tegenwoordig geen tastbaar bewijs te vinden voor de gevolgen van de botsing met Theia."

  De expert was de Amerikaanse hoogleraar astronomie dr. Irwin Shapiro, die dit tijdens een college astronomie zei.

  Ook tonen berekeningen aan dat alleen een botsend voorwerp, twee keer zo groot als Mars, genoeg materiaal heeft om de maan te vormen. Maar dan zou de aarde verpulverd zijn. 

  Kortom, ken je bronnen en beweer niet iets alleen op grond van één site. 

  wj18
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:76

   

  ikreageer
  correspondent schreef op dinsdag 24 februari 2009 - 18:03

  Tjah..

  De evolutie hangt helemaal aan elkaar van veronderstellingen. Met alle passende schakels.. hoest:p

  Maarja... We moete tog wat verzinne, zonder God erbij te halen als t ff kan...;)

  Xx

  ps. Er was niets, dat is toen ook nog ontploft... weetjewel:p

  Bij ons hangt het ook aan elkaar van vooronderstelling hoor... En ook bij ons zijn er vele losse schakels... Bijde theorien (evolutie en schepping) zijn even onwaarschijnlijk. Je moet het alleen geloven. En dat er niets was en toen ontplofte: weet jij wat er was voor de aarde werd geschapen??? er moet iets zijn geweest behalve God...
   

  Arendsoog
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:600

   

  liselotje1996
  bezorger schreef op dinsdag 24 februari 2009 - 19:22

  ????


  ????????

   Witte Veder
  «  1  2