Yord herfst logo
Home      Zoeken      

Liefde voor de natuur

NAAM: Arjan Versprille (22)
WOONPLAATS: Krabbendijke
OPLEIDING: niveau 4 bos- en natuurbeheer
ONDERWIJSINSTELLING: Staatsbosbeheer in samenwerking met Helicon Opleidingen MBO in Velp
STUDENTENVERENIGING: geen

 

WAAROM HIERVOOR GEKOZEN? „Als kind was ik al nauw betrokken bij de natuur en bezig met planten en dieren. Mijn vader heeft een fruitteeltbedrijf, en ik ging vaak met hem mee de polder in, waar planten en dieren leven.

Ook kwam ik als kind vaak bij een boer die me meenam naar de weilanden en de gorzen. Hierdoor is de liefde ontstaan voor de natuur en is het verlangen gegroeid om dagelijks in de natuur te werken.”

DOEL? „Met de opleiding die ik nu volg, kan ik na ervaring te hebben opgedaan opzichter of boswachter worden.”

POSITIEF AAN DE OPLEIDING? „Het eerste positieve punt is dat je heel vakgericht, maar ook heel praktisch wordt opgeleid. Je staat midden in de praktijk. Je kunt aan tafel schuiven bij mensen van de praktijk die de nodige kennis in huis hebben. Ook is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Arjan Versprille

Arjan Versprille

Het tweede positieve punt is dat er gelegenheid is om fouten te maken. Juist van fouten die je maakt, leer je heel veel.

Het derde is dat iedere leerling een eigen praktijkopleider heeft. Die laat je werkzaamheden doen waar je veel van leert, maar hij kan op een gegeven moment ook kritisch zijn en je klantgericht leren denken.”

NEGATIEF AAN DE OPLEIDING? „Dat is meer een persoonlijke kwestie en dat is het grote aantal kilometers tussen Zeeland en Drenthe, waar nu mijn standplaats is.”

SPEELDEN CARRIEREMOGELIJKHEDEN EEN ROL? „Ja, voordat ik aan de opleiding bos- en natuurbeheer niveau 4 begon heb ik de opleiding bos- en natuurbeheer niveau 3 voor de functie van veldmedewerker gevolgd. Toen ik klaar was met deze opleiding, was het heel moeilijk om werk te vinden. Doordat Staatsbosbeheer leerlingplaatsen beschikbaar stelt, kon ik de opleiding niveau 4 gaan volgen. Met deze opleiding kan ik in de toekomst doorgroeien naar een hogere functie en is de kans op een vaste baan veel groter.”

Reacties (4)

Arendsoog
redacteur
Quote bericht
aantal posts:600

leuk

 Witte Veder
bmwfan
verslaggever
Quote bericht
aantal posts:1008

 eeejjj egt leuk!!

 -xxx- van my
IkBenWieIkBen
journalist
Quote bericht
aantal posts:2239

Okee. Wel redelijk.

jiska
bezorger
Quote bericht
aantal posts:10

okeey best leuk!!!

maar ik zou het niet gaan doen