Yord herfst logo
Home      Zoeken      

De Boodschap doorgeven

NAAM: Peter de Niet (21)
WOONPLAATS: Woudenberg
OPLEIDING: bachelor theologie
ONDERWIJSINSTELLING: Vrije Universiteit Amsterdam
STUDENTENVERENIGING: Depositum Custodi

 

WAAROM HIERVOOR GEKOZEN? „Mijn voornaamste reden was dat ik tijdens de opleiding communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede het verlangen kreeg ook in mijn studie meer met de Boodschap van de Bijbel bezig te zijn en die Boodschap daarna ook aan anderen over te mogen brengen.

Een concreet doel voor wat betreft ’werkzaamheden’ na de studie had ik niet voor ogen. Na een halfjaar in Ede te hebben gestudeerd, ben ik overgestapt naar de Vrije Universiteit in Amsterdam om daar theologie te gaan studeren. Van deze opleiding worden vanuit verschillende kerkelijke richtingen trajecten aangeboden. Het traject dat ik volg is dat van de Hersteld Hervormde Kerk.”

DOEL? „Voor mij is dat op dit moment niet helemaal duidelijk. Ik heb een tijd sterk aan het onderwijs gedacht, maar zie tegelijk dat er ook elders zo veel werk te verrichten is. De belangrijkste vraag voor mij is: Wat wil de Heere? Maar ik moet tegelijk toegeven dat het antwoord op die vraag mij momenteel niet helder voor ogen staat.”

Peter de Niet

Peter de Niet

POSITIEF AAN DE OPLEIDING? „Zelf vind ik het een fijn gegeven dat een aanzienlijk deel (zo’n 40 procent) van de vakken in Amsterdam verzorgd wordt door docenten van het kerkelijke traject. Dat biedt een vaak broodnodig evenwicht. Natuurlijk is het prachtig om je in deze studie voortdurend te verdiepen in Gods Woord, de zeggingskracht daarvan in vorige eeuwen (kerkgeschiedenis en ook dogmatiek) en ook in deze tijd. De (godsdienst)filosofische vakken en vakken die zich op het functioneren van religie en het christelijk geloof in de samenleving toespitsen zijn soms moeilijk, maar niet minder verrijkend.”

NEGATIEF AAN DE OPLEIDING? „Ik noemde al de confrontatie. Dat wil ik niet per se negatief duiden, maar het levert soms wel spanningsvolle verhoudingen op tussen geloof en wetenschap. Dat laat je ook persoonlijk niet koud.”

SPEELDEN CARRIE`REMOGELIJKHEDEN EEN ROL? „Volgens mij niet. Had ik carrière willen maken, dan had ik denk ik gewoon mijn communicatieopleiding moeten afronden.”

Reacties (3)

Jack
bezorger
Quote bericht
aantal posts:8

Eindelijk iemand die zn verstand gebruikt en geen flut opleiding doet.

IkBenWieIkBen
journalist
Quote bericht
aantal posts:2239

Lijkt me saai.. Maar jaa!

IkBenWieIkBen
journalist
Quote bericht
aantal posts:2239

 

Jack
bezorger schreef op maandag 6 april 2009 - 20:59

Eindelijk iemand die zn verstand gebruikt en geen flut opleiding doet.


Tss. En wat vind je van iemand die verpleegkundige opleiding doet dan? Is dat zo flut!