Yord herfst logo
Home      Zoeken      

Uit idealisme gekozen

NAAM: Gerdine Schouten (20)
WOONPLAATS: Barneveld
OPLEIDING: tweede jaar maatschappelijk werk en dienstverlening
ONDERWIJSINSTELLING: Christelijke Hogeschool Ede
STUDENTENVERENIGING: Solidamentum

 

WAAROM HIERVOOR GEKOZEN? „Ik heb gekozen voor het directe contact met mensen en een stuk persoonlijke ontwikkeling. Ik vind alles boeiend wat met mensen te maken heeft, zoals het gedrag, de opvoeding en de omgeving.

Verder trekt het me om met mensen te werken die op wat voor manier dan ook buiten de boot vallen en zonder hulp er moeilijk weer in kunnen klimmen. Maatschappelijk werk en dienstverlening is een brede opleiding met veel mogelijkheden.”

DOEL? „Dat is nog lastig te zeggen, omdat het werkveld breed is. Ik wil later graag een baan als maatschappelijk werker met veel afwisseling en onverwachte situaties, bijvoorbeeld bij Slachtofferhulp.”

Gerdine Schouten

Gerdine Schouten

POSITIEF AAN DE OPLEIDING? „Je leert veel over mensen: communiceren, met emoties omgaan, feedback geven, hoe verhoudt je eigen persoonlijkheid zich tot anderen en (non-)verbaal gedrag.

Deze zaken zijn van belang voor het werk. Tegelijkertijd heb je daar elk moment van de dag wat aan, omdat je altijd met mensen te maken hebt. Wat je leert, pas je toe op je hele leven.”

NEGATIEF AAN DE OPLEIDING? „De opleiding is niet afgebakend tot de lessen op school en je zelfstudie. Als je niet oppast, blijf je continu bezig. Dat is voor mij een belangrijk minpunt.

Een ander negatief punt is de manier van toetsen van de theorie. Er wordt op een passieve manier getoetst, namelijk door zogeheten QMP-toetsen. Dat zijn meerkeuzetoetsen op de computer. Op zich is dat een handig systeem, omdat je direct de uitslag weet, maar het bepaalt wel hoe je leert. Je hoeft voor de toetsen de lesstof eigenlijk maar ongeveer te weten, maar je hoeft nooit precies een antwoord op te schrijven.”

SPEELDEN CARRIE`REMOGELIJKHEDEN EEN ROL? „Absoluut niet. Ik heb uit idealisme deze opleiding gekozen. Dan kom je gaandeweg de studie er ook achter dat het werkveld haken en ogen heeft. Toch heb ik mijn idealisme gelukkig nog steeds niet verloren.”

Reacties (4)

IkBenWieIkBen
journalist
Quote bericht
aantal posts:2239

Goede opleiding. Kunnen mensen mee geholpen worden!

Sterkte!

TiEnEr
redacteur
Quote bericht
aantal posts:698

wel goed dat je kiest voor iets waar je helemaal achterstaat

 -- Alleen reis je meestal sneller; samen kom je doorgaans verder --
smurfje
journalist
Quote bericht
aantal posts:1570

lijkt me een goede opleiding!

 D0 M@@ GW00N D@$ @L GK GN0G!!!
jiska
bezorger
Quote bericht
aantal posts:10

ik vind dat het een goed beroep is 

je kunt er mensen mee helpen en dat vind ik goed!!!

ik hoop dat je ver komt 

en in de andere tijd veel sterkte 

doeg