Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Duopinie: Obama

  Obama is de nieuwe president van Amerika. Ik volg het nieuws met interesse en denk dat hij een goede leider zal zijn, is de stelling. Sabine en Jannieke reageren. 

  „Ik ben helemaal weg van dat mooie land”
  „Het nieuws rond Obama heb ik voor het grootste deel gevolgd. Ik vond vooral de verkiezingen in november spannend, hoewel ik wist dat Obama een grote kans maakte om te winnen.
   

  Op het moment van de inauguratie gistermiddag was ik jammer genoeg nog niet thuis uit school. ‘s Avonds heb ik het via internet wel bekeken en erover gelezen. Het lijkt me cool om zo’n inauguratie van dichtbij mee te maken.

  Over het algemeen denk ik positief over Obama. Hij wil zich extra inzetten voor de binnenlandse veiligheid en de gezondheidszorg. Dat vind ik goede plannen.

  Een belangrijk punt waar ik het niet mee eens ben, is zijn beleid rond abortus. In bepaalde gevallen wil hij dat toestaan.

  Ondanks dat Amerika ver weg is, volg ik het buitenlandse nieuws wel. Het interesseert me nu meer dan een paar jaar geleden.

  Het liefst ga ik zelf een keer naar Amerika. Ik ben weg van dat land. Alles is groots en de taal vind ik geweldig. Een bezoekje aan het Witte Huis hoort er dan natuurlijk bij.”
  Sabine Ebbers (17), Kesteren

  „Amerika doet mij denken aan pizza’s”
  „De inauguratie van Obama heb ik gisteren wel gevolgd. Het was het belangrijkste nieuws en niemand kon er omheen.

  In de strijd om het presidentschap tussen Obama en McCain heb ik me niet verdiept. Verschillen kan ik dus niet opnoemen. Politiek nieuws heeft niet echt mijn interesse. Amerika doet mij meer denken aan lekkere grote American pizza’s.

  Obama heeft wel verschillende plannen, hoorde ik. Hij wil onder andere alle Amerikaanse soldaten uit Afghanistan terugtrekken aan het einde van dit jaar. Dat vind ik een goed plan. Zo kan Amerika ook meer bezuinigen.

  Ik ben niet van plan om het nieuws rond Obama te gaan volgen. Meestal bekijk ik de foto’s wel in de krant, maar ik lees er niet over. Amerika is voor mij toch wel erg ver weg en politiek vind ik lastig te begrijpen.

  Gelukkig is het nieuws rondom Obama niet allemaal saai. In Indonesië is een dubbelganger gesignaleerd. Dat vind ik dan wel weer leuk nieuws.”

  Obama is de nieuwe president van Amerika. Ik volg het nieuws met interesse en denk dat hij een goede leider zal zijn.
  Jannieke van Wendel (13), Grafhorst

  Reacties (16)

  «  1  2 
  jacko_wacko
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:15

  obama is helemaal niet zo goed als iedereen denkt. hij is voor abortus enzo, en mensen in amerika vinden hem helemaal niet leuk meer

  «  1  2