Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Onbegrepen weg

  Waarom neemt de Heere die jongen uit het leven weg op wie ik verliefd was? Ik vind het zo moeilijk om te geloven dat de wegen van de Heere de beste zijn. Ik weet dat dit zonde is, maar het komt gewoon vanzelf. Wat moet ik doen? Een meisje.

  Wat zul jij het moeilijk hebben met je gevoelens. Ik kan me heel goed voorstellen dat er allerlei vragen bij je bovenkomen, ook die pijnlijke waaromvraag.

  Toch moet je die vraag eigenlijk aan de Heere stellen. Want Hij regeert alle dingen. Hij is de Enige Die het antwoord weet.

  Hij is ook de Enige Die weet wat dit voor jouw leven moet betekenen.

  Maar krijg ik dan antwoord? Ja, ik geloof dat jij dan antwoord krijgt. Besef daarbij wel: jij verdient het niet dat God antwoord geeft. Als God zwijgt, kun je Hem niets verwijten. Bovendien: Gods gedachten zijn hoger dan jouw gedachten (Jes. 55:9).

  Daarom kan Gods antwoord op een ander moment komen dan jij wilt en er heel anders uitzien dan jij denkt. Het kan zijn dat je na verloop van tijd gaat zien: het was goed dat de Heere die jongen uit mijn leven wegnam, want daardoor heb ik heel belangrijke dingen geleerd.

  Het kan ook zijn dat er geen direct antwoord komt op je vraag, maar dat je er tevreden mee bent dat de Heere die vraag onbeantwoord laat.

  Maar waarom gelooft u dan dat God een antwoord geeft?

  Omdat de Heere in de Bijbel heeft gezegd dat Hij naar zondige bidders luistert (Psalm 50:15) en hun geopende mond wil vervullen (Psalm 81:11).

  Neem Habakuk. Aan het begin van zijn boekje roept hij zijn vragen naar de hemel. Aan het eind klinkt het: Nochtans zal ik in de Heere van vreugde opspringen (Hab. 3:18). Maar het is toch zondig dat ik niet kan geloven dat Gods wegen de beste zijn? Ja, dat is een zonde die je moet belijden. En waar zou je dat anders moeten doen dan aan Gods genadetroon, aan de voeten van de Heere Jezus (Jes. 55:6 en 7 en Joh. 6:67-69). Want Hij begrijpt waarom jij het er moeilijk mee hebt. Hij weet dat jij niet kunt en wilt geloven. Bij Hem is genade om je te bekeren en je vertrouwen op Hem te geven.

  Bij Hem is kracht om het verlies te verwerken. Bij Hem is wijsheid en nuchterheid om je aandacht weer te richten op je gewone leven en werk en op andere leeftijdgenoten. Blijf niet op die waaromvraag staren, maar wees moedig en kijk op naar de vele dingen waarmee de Heere je zegent.

  L. Snoek

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

  Reacties (17)

  «  1  2 
  LoveYou
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2239

  Echt erg meisje. Ik hoop dat je de kracht en de steun van God krijgt om het te verwerken. God bless you

  Christen
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2239

  Dat kan ontzettend onbegrijpelijk voor je zijn en dat is het ook! Vooral als je verliefd op die jongen bent. Je begrijpt het niet en dat is opzich logisch. Ik zou het ook vreselijk vinden.. Toch hoop ik dat je getroost wordt met de wetenschap dat het Gods man voor jou niet was... GELOOF DAT! Anders had Hij hem wel laten leven en met jou laten trouwen.

   

  HE KNOWS BEST!!!!

  «  1  2