Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Attenties van een getrouwde man

  Als een volwassen, getrouwde man die twee kinderen heeft, zegt dat hij gek op je is, wat moet je dan terugzeggen? Ik weet het niet.

  Toen ik je vraag las, voelde ik mezelf flink boos worden. Van een getrouwde man verwacht ik dat hij gek is op zijn vrouw en kinderen. Flirten met een ander kan alleen maar narigheid opleveren.

  Inmiddels heb ik rustiger over je vraag nagedacht. Ik realiseer me dat ik maar weinig informatie heb. Ik weet bijvoorbeeld niet of deze man de opmerking schertsend gemaakt, terwijl je hem nauwelijks kent en ook niet meer hoeft te ontmoeten. Of dat het iemand is die je regelmatig ziet en in vertrouwen heeft meegedeeld dat hij gek op je is. In beide gevallen is zijn gedrag fout. Je reactie kan dan echter wel verschillen. Als je de man niet meer hoeft te ontmoeten, kun je kort en krachtig zeggen dat je zon opmerking van een getrouwde man niet op prijs stelt. Ook als het iemand is die je goed kent en vaker ontmoet. Dan kun je het contact verbreken door bijvoorbeeld weg te lopen of een praatje met iemand anders te beginnen. Hoe je verder met hem praat, is afhankelijk van de situatie en van jullie relatie. In ieder geval zullen jullie het contact moeten verbreken. Als deze man met zijn opmerking bedoelt dat hij serieus verliefd op je is, moet hij daartegen vechten. Hij had dit tegen jou nooit mogen uitspreken. Door dat te doen, zondigt hij tegenover de Heere, is hij ontrouw tegenover zijn vrouw en beschadigt hij jou.

  Iemand die getrouwd is, heeft beloofd zijn leven lang zijn vrouw in alle omstandigheden trouw te blijven. Dat is voor iedere man reden genoeg om nooit tegen een andere vrouw of een meisje te zeggen dat hij gek op haar is. Het kan een getrouwde man wel overkomen dat hij verliefd wordt, maar aan die gevoelens mag hij niet toegeven. Dat is niet gemakkelijk, want verliefdheid is een sterk, spannend en prettig gevoel. Maar het is wel mogelijk. Verliefdheid gaat na kortere of langere tijd over. Zeker als iemand er tegen vecht en zich op andere dingen en andere mensen richt. Voor een getrouwde man betekent dit dat hij zich weer op zijn eigen vrouw moet richten om aan een goede huwelijksrelatie te werken.

  Deze man heeft ook bij jou schade berokkend, schreef ik. Hij brengt je in verwarring. Je weet niet hoe je moet reageren. Aan de ene kant schrik je misschien van zijn opmerking. Aan de andere kant is het ook wel interessant en spannend als een man tegen je zegt dat hij gek op je is. Je schrijft niets over je eigen gevoelens, maar misschien vind jij hem best aardig, of ben je zelfs verliefd. Doordat hij zijn gevoelens tegenover jou uitspreekt, brengt hij je in verleiding om te zondigen. Als je verliefd op hem bent, bid dan om doorzettingsvermogen om daar tegen te vechten en om moed om duidelijk te zijn in je afwijzing tegenover deze man.

  Je mag er zeker van zijn dat de Heere je daarin helpt en zegent! Geef geen aanleiding om te denken dat je toch contact met hem wilt houden. Ook niet als hij zegt dat hij zo fijn met je kan praten of dat hij je hulp nodig heeft. Wijs hem er eventueel op dat hij zijn vrouw heeft om mee te praten of dat hij andere hulp moet zoeken. Wees radicaal en laat je niet verleiden!

  Nella van Dijke

  Reacties (14)

  schooltas
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:1716

   laat je na kijken zo Man........meteen zijn vrouw of Fam inschakelen.. kost zijn gezin dadelijk ook als Pa wilt scheiden.....

  HM
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:228

  Waaah... dat lijkt me heel nie leuk! sterkter nog het is voor jouw helemaal niet leuk!

  sterkte meid!

  grtsels Rinuzzz

  ikke93
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:448

  heel veel sterkte

   www.zondervaderleven.web-log.nl
  janusju
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:639

  Negeren!

  En hem er op wijzen dat hij een vrouw heeft die hij trouw moet zijn!

   Jezus heeft niet geleefd om anderen te doden, maar Hij zou sterven, opdat anderen zouden leven.
  josie
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:22

  sorry, maar dit vindt ik echt heeeeel dom, vraag het gewoon aan iemand anders..

   

  LovedbyGod
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:205

  Tja..das wel een probleem natuurlijk!

  Maar ik vrees dat het wel vaak voorkomt, heel veel sterkte ik denk dat het lastig is om niet aan zijn liefde te beantwoorden!

  -xAK92x-
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:337

  josie
  bezorger schreef op maandag 10 november 2008 - 16:54

  sorry, maar dit vindt ik echt heeeeel dom, vraag het gewoon aan iemand anders..

   

  Gezien het antwoord wat je hier krijgt geef ik je gelijk. Maar als je niet zo'n antwoord zou hebben gehad is dit de ideale manier, het is anoniem en wordt serieus behandeld.

   No matter what, WE'LL KEEP ON ROCKING TILL WE DIE!!!!!!!!
  HM
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:228

  o

  josie
  bezorger schreef op maandag 10 november 2008 - 16:54

  sorry, maar dit vindt ik echt heeeeel dom, vraag het gewoon aan iemand anders..

   


   

  oke jij bent deze anonieme afzender en jij stapt gelijk op pa en ma af??

  denk hhet niet..!

  rinuzz

  hoihoi
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2992

  moeilijke situatie!!!maar kbent wel mett antwoord eens.

  laat je absoluut ni verleiden (wat zeker ni altijd makkelijk is), doe dat dan ook biddende.

  en probeer er idd wat van te zeggen. ook misgien dat je er onzeker door word, en dat je liever hebt dat hij zulk soort dingen niet meer zegt. ook omdat hij dan iets beschadigt. (zij het in de relatie (kennisen of iets dergelijks)) hij brengt daarin schade toe. je kanm dan nooit meer zo vertrouwen als daarvoor, omdat dat er tusse blijft staan. (is mijn ervaring zo'n btje...)

  hoihoi
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2992

  veel suc6!

  leen
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:635

  moeilijk zeg..

  asdghjklnveryjv
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:9

  hij moet zich laten nakijken

  LovedbyGod
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:205

  'Je laten nakijken'

   

  zo snel moet je niet oordelen, denk ik, je kunt zo snel verliefd worden!

  LoveYou
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2239

  G...  hij is toch getrouwd????

  xx sterkte en ik bid voor je