Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Wonderen van God en het Woord van God

  Waarom gebeuren er geen wonderen? Waarom gebeurden er in de tijd van de Bijbel veel meer dan nu? Toen de Heere nog op de aarde was, maakte Hij zieken beter door hen aan te raken en wekte Hij dode mensen op. Waarom gebeurt dat nu niet meer?

  Wat is een wonder? Als er iets gebeurt wat je met de wetten van de natuur niet kunt uitleggen. De meest geleerde oogarts kan niet uitleggen hoe je iemand van blindheid kunt genezen door slijk op zijn ogen te smeren. Bij een wonder doet de Heere iets zonder gebruik te maken van de natuurwetten. Als de Heere de natuurwetten wel gebruikt, noemen we het geen wonder, maar Gods gewone voorzienigheid.

  In de wereldgeschiedenis zijn na de schepping tot nu toe drie perioden geweest waarin er veel wonderen gebeurden: de tijd van de uittocht uit Egypte, van Elia en Elisa en de tijd van de Heere Jezus op aarde. Ook in de Bijbelse tijd waren er dus lange perioden waarin er geen of weinig wonderen gebeurden.

  Waarom zijn er dan in de ene tijd wel wonderen en in de andere tijd niet? De Heere doet een wonder om te laten zien wie Hij is. Wonderen zijn tekenen. Net zo als je in je aantekeningen ergens een grote pijl bij zet. De Heere doet wonderen om de woorden die Hij over Zichzelf spreekt, te benadrukken. Wonderen in de tijd van de Heere Jezus waren een dikke streep onder het feit dat Jezus door God gezonden was. Nu je vraag. Waarom gebeuren er vandaag nauwelijks of geen wonderen meer? Wat ik erover kan zeggen is dat God het in Zijn wijsheid kennelijk op dit moment niet goed vindt om wonderen te doen. Het verschil met de Bijbelse tijd is dat wij de Bijbel hebben, waarin de Heere heel veel van Zichzelf laat zien. Het Woord van God is nu compleet en nog duidelijker dan in de tijd van Mozes, Elia of van de Heere Jezus. Misschien zijn daarom wonderen niet nodig.

  Wil je graag dat de Heere een wonder doet? Een wonder op zich helpt ons niet zo veel. Kijk naar het volk van IsraŽl. Weinig mensen hebben zo veel wonderen gezien. Maar de meesten zijn door ongeloof niet in Kanašn gekomen. Niet het wonder, maar het Woord is het gewone middel van de Heilige Geest.

  We spreken ook over wonderen van Gods goedheid. Die wonderen gebeuren in jouw leven. Als je alleen even bedenkt dat je er nog mag zijn ondanks al je zonden. In het heden der genade. Echt een wonder. Van Zijn ontferming en geduld.

  S. D. Post

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail ím dan naar achterkrant@refdag.nl.

  Reacties (18)

  Jez
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:64

  Inderdaad, goed antwoord!!! God liet Zich kennen door de wonderen, maar nu laat Hij Zich kennen door Zijn Woord!!

  marye
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:46

  Er gebeuren geen wonderen meer? volgens mij gebeuren er nog heel heel veel wonderen.. ik zie ze om me heen! Was net de uitzending van Jan Zijlstra aan het kijken, ... misschien goed om eens te kijken, wat Jezus Christus daar voor wonderen doet, in en door die genezingsdiensten .. ik heb het Zelf ervaren!

  Misschien goed om ook eens zo´n uitzending te kijken?

  www.levensstroom.nl

  Music68
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2078

  Waarom gebeuren er geen wonderen? Waarschijnlijk omdat je niet goed om je heen kijkt. Ze gebeuren wel degelijk.

   

  Watr Jezus deed met blinden, kunnen knappe chirurgen tegenwoordig ook. Er is één verschil. Als je iemand door middel van een operatie geneest van zijn blindheid is het meestal zo dat de ex blinde psychische stoornissen krijgen omdat hij ineens dingen kan sien. Meestal wil hij het liefst weer blind worden.

   

  Toen Jezus een blinde genas, was hij blij dat hij weer kon zien, dus hij geneest veel meer dan alleen de ogen.

   

  Wonderen gebeuren nog steeds en dan heb ik het over wonderen die boven elke natuurwet staan. Er gaat in mijn omgeving vrijwel geen jaar voorbiuj of ik hoor vanuit de eerste hand al weer verhalen van dergelijke dingen.

   

  Dus het feit dat er 'geen wonderen gebeuren' ligt puur aan jouw ongeloof.

  LoveJesus
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:25

  God doet echt nog wel wonderen!!!

  Mensen in GerGem denken dat dit niet meer zo is. Maar denk eens aan verschillende genezingbedienaars! Bijv. Jan Zijlstra! Er worden echt nog wel mensen genezen... God wil dit nog steeds gebruiken, alleen kom je het niet echt tegen in de GerGem, dit omdat de GerGem er kritische tegenover staat.

  Ik andere kerken kennen mensen het wel. Daarom, laat niet je visie zijn, alleen maar wat er in de GerGem gezegd wordt, maar kijk verder! Veel succes ermee!

  Groetjes,

  -xAK92x-
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:337

  Alleen het feit al dat je geen wonderen ziet is een wonder.

  Als je naar buiten kijkt zie je of de zon, of de maan, is het geen wonder dat die er zijn, is het überhaupt geen wonder dat je kan zien? Zo kan je blijven doorgaan, leven op zichzelf is een wonder, als je daar niet op let en alleen de dingen wil zien die jij nog bijzonderder vindt zie je zelden iets.

   No matter what, WE'LL KEEP ON ROCKING TILL WE DIE!!!!!!!!
  ---visje---
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:180

  Ik vraag me wel eens af: In hoeverre erkennen we de macht van God?

  Is het niet zo dat we teveel onze blik op de vijand (satan) richten in plaats van onze blik op Jezus te richten? Ik geloof waar en zeker dat God almachtig is om dingen te doen!

  Overigens: misschien zijn wij wel zo 'blind' dat we zelfs genezingen in het ziekenhuis niet meer als wonder ervaren... Misschien wel als wonder, maar niet als bijzonder, omdat het niet bovenatuurlijk is...

  Moet dan ALLES als apart/bijzonder worden ervaren, voordat wij het echt als een WONDER zien...

  Ik denk dat we bij onszelf eerst moeten gaan bedenken wat de definitie 'wonder' inhoudt........

   

  hoihoi
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2992

  ook komen de wonderen nu niet in de krant ( niet vaak) dus je hoort er minder tot niet van, dus denk je dat er geen wonderen meer zijn/komen.

   

  mijn broer heeft een 3 jaar terug een heel ernstig bedrijfsongeval gehad. het kwam er op neer dat hij:

  een gebroken borstbeen, geklapte long, een geperforeerde long, gekneusde ribben, een gekneusd hart en hartritmestoornissen had.

  het bloedschuim lag op zijn lippen. ter plekke is hij egopereerd en in het ziekenhuis weer. ze verwachten niet dat hij het ziekenhuis zou halen.

  we zijn met z'n allen gaan bidden en mijn vader kreeg een tekst uit jesaja. (ik weet niet meer precies welke) het was een hele vertroosting en we geloofden dat hij het zou overleven. de volgende morgen kregen we te horen dat hij die nacht weer hartritmestoornissen had gedaan.

  ons geloof dat hij het zou overleven werd miniem. weer hebben we gebedem en weer kreeg mijn vader een bijbeltekst. we mochten geloven dat hij het echt zou overleven. de artsen geloofden het niet.

   

  7 dagen lag hij op het Itensive Care in het ErasmusMediCentrum.

  de 8ste dag mocht hij naar huis!hij heeft 2 weken nog op bed gelegen, na een paar maanden mocht hij weer werken. er is bij hem niks meer te zien (behalve littekens) of te merken.

  het was voor ons allen een waarschuwing, maar toch ook een heel groot wonder!

  later heeft hij de chirurg nog gesproken van de trauma helikopter die hem op het terrein nog heeft geopereerd, ze kon haar ogen en oren niet geloven, dat hij nog in leven was.

  heel "toevallig"(of tog een wonder?!!!) is zij de beste chirurg op de trauma. alleen zij had deze operatie kunnen uitvoeren. ze werkte alleen op de woensdag. toevallig???nee, Godsbesturing!

  silfie78
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:12

  En of er wonderen zijn! Kijk eens om je heen: de maan de sterren de natuur, is dat geen wonder? Er word in deze tijd veel afgevraagd waarom er geen wonderen gebeuren, maar als je de wonderen niet wil zien dan kan je wel stellen dat ze niet gebeuren omdat je ze niet ziet! Denk bijv. inderdaad eens aan Jan Zeilstra. Ik geloof dat deze man een middel van God is die door God mensen geneest. Ben je daar dan op tegen, wil je het niet geloven of whatever... nee dan bestaan er geen wonderen meer. Moet iemand speciaal zijn om een wonder te verrichten? Nee! God kan iedereen gebruiken om wonderen te verrichten!

  Een poos geleden sprak ik iemand en die was tegen gebedsgenezing omdat als God wou dat ze genezen werd dan zou Hij het zelf wel doen! Pure gemakzucht denk ik dan. Men moet op zoek gaan naar iets waardoor God je wil genezen. Dan komt niet van jezelf... En als je je bij zo'n genezingsdienst niet goed om dan naar voren te gaan, en je gelooft diep in je hart niet dat God je wil en kan en zal genezen dan mag je dat niet doen! Er moet geloof zijn daarvoor! Dat is ook de reden dat ik nog nooit bij een genezingsdienst naar voren ben geweest. Ik zit in een rolstoel maar ik weet van mezelf dat als ik nu naar een genezingsdienst zou gaan, en ik zou naar voren gaan dat ik dan diep in mijn hart twijfel of God mij wil genezen. Ik denk ook niet dat ik naar voren zal gaan, want ik geloof dat God mij met mijn handicap accepteerd en misschien door middel van mij en mijn handicap zijn woord wil laten klinken in deze wereld.

   

  Misschien kennen mensen de film van Nora. Een jonge vrouw, kerngezond en vrolijk in het leven. Todat ze met een duik haar nek breekt en definitief in een rolstoel komt. Zij word niet genezen door God, zij gaat met haar handicap overal heen om het woord te verkondigen. En er zullen vast en zeker mensen zijn die wel genezen worden en dan vertellen dat God grote dingen kan doen omdat hij hun genezen heeft!

  Maar ik geloof dat God nog steeds wonderen doet en zal blijven doen, maar mensen, zet je ogen er voor open! Zie al het moois in je leven als een Wonder! En elke vriend of vriendin die je hebt waarmee je goed overweg kan enz. is een geschenk van God. Je moet de wonderen leren zien! En bovenal: Dank God voor de wonderen die hij doet. Dank hem voor de natuur, dank Hem voor de mensen die het evangelie brengen aan deze wereld, dank Hem voor je oma waarmee het weer goed gaat, dank Hem dat je een fijne dag hebt gehad.

   

  Dank Hem!

  Larissiejj
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  Jan Zijlstra :O
  Die man heeft een duivelse macht in zich! Denken jullie echt dat God dat doet? Ik weet zeker van niet! Kijk alsjseblieft niet de uitzending van Jan zijlstra!
  Groet..

  Larissiejj
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  Jij hebt gelijk. mensen in de gergem willen niet genezen worden door een duivelse man als zijlstra. Die kunnen zelf ook bidden om genezing, dat hoeft Zijlstrat niet voor hun te doen. Er is helemaal nix mis met de gergem , begrepen?

  LoveJesus
  bezorger schreef op maandag 13 oktober 2008 - 17:43

  God doet echt nog wel wonderen!!!

  Mensen in GerGem denken dat dit niet meer zo is. Maar denk eens aan verschillende genezingbedienaars! Bijv. Jan Zijlstra! Er worden echt nog wel mensen genezen... God wil dit nog steeds gebruiken, alleen kom je het niet echt tegen in de GerGem, dit omdat de GerGem er kritische tegenover staat.

  Ik andere kerken kennen mensen het wel. Daarom, laat niet je visie zijn, alleen maar wat er in de GerGem gezegd wordt, maar kijk verder! Veel succes ermee!

  Groetjes,

  marye
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:46

  Jan Zijlstra :O
  Die man heeft een duivelse macht in zich! Denken jullie echt dat God dat doet? Ik weet zeker van niet! Kijk alsjseblieft niet de uitzending van Jan zijlstra!
  Groet..

   

  Sorry dit vind ik echt erg wat ik hier lees. Jan vraagt bij elke genezing, en getuigenis..wie heeft t gedaan? Jezus he.. Jezus, vergeet die naam Nooit!

  En hij roept ook uit, In de naam van Jezus. Ik geloof zeker dat God door deze man wonderen verricht! Misschien moet je gewoone eens zo´n uitzending kijken? of een dienst meemaken?


  Wat ik wel erg mooi vind is de vele reacties die een beetje onbegrijpelijk op de vraag reageren... Er zijn zoveel wonderen.. kijk naar buiten, naar de natuur, kijk naar het leven .. de mens!

  Goed om hier over na te denken...

  qd
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:88

   

  Larissiejj
  bezorger schreef op dinsdag 14 oktober 2008 - 15:12

  Jan Zijlstra :O
  Die man heeft een duivelse macht in zich! Denken jullie echt dat God dat doet? Ik weet zeker van niet! Kijk alsjseblieft niet de uitzending van Jan zijlstra!
  Groet..


   

  inderdaad is het denk ik verstandig om hier niet naar te kijken, ik keek er gisteren naar, maar ik voelde gewoon dat het niet goed is.

   

  Music68
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2078

   

  Larissiejj
  bezorger schreef op dinsdag 14 oktober 2008 - 15:12

  Jan Zijlstra :O
  Die man heeft een duivelse macht in zich! Denken jullie echt dat God dat doet? Ik weet zeker van niet! Kijk alsjseblieft niet de uitzending van Jan zijlstra!
  Groet..

  Oordeelt niet opdat je zelf niet geoordeeld wordt.

   

  Ik zie weinig verkeerds in Zijlstra en ik weet van mensen die daar zijn genezen.

   

  Naar Johannes de Doper werd ook met enige scepsis gekeken. Geen profetenmantel maar een kamele huid.....enz.

  DebbieSHIT-
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:5

  Uhms,, tjaa,, waar ga ik beginnen::
  nou ik heb dit gelezen::
  er zijn dan nu niet zulke groote wonderen meer dan vroeger,,
  maar toch zijn ze er nog. het is gewoon hoe je ertegen aan kijkt.
  wonderen gebeuren wel,, alleen op een andere manier,,
  als jij aan god vraagt of je zieke oma nog mag blijven leven
  dan kan het zijn dat je dood gaat. maar alleen maar omdat
  zij dan uit haar lijden word verlost.

  god verhoort je gebed altijd,, maar hij luistert er pas naar
  als jij iedereen ook hebt vergeven. als jij ruzie hebt met iemand,,
  en jij wil diegene niet vergeven,, waarom zou God je dan wel
  vergeven?

  er stond ook bij:
  zo kijk nu maar eens wat voor wonderen jij hebt gekregen van god.

  omatruus
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:57

   

  Music68
  correspondent schreef op dinsdag 14 oktober 2008 - 18:47

   

  Larissiejj
  bezorger schreef op dinsdag 14 oktober 2008 - 15:12

  Jan Zijlstra :O
  Die man heeft een duivelse macht in zich! Denken jullie echt dat God dat doet? Ik weet zeker van niet! Kijk alsjseblieft niet de uitzending van Jan zijlstra!
  Groet..

  Oordeelt niet opdat je zelf niet geoordeeld wordt.

   

  Ik zie weinig verkeerds in Zijlstra en ik weet van mensen die daar zijn genezen.

   

  Naar Johannes de Doper werd ook met enige scepsis gekeken. Geen profetenmantel maar een kamele huid.....enz.

  ja, die mensen die weet ik ook. maar wat doet het er toe? als je je wat meer in de evangelische beweging verdiept kom je heel andere kanten tegen.. dit kan niet goed zijn echt niet! denk eerst na voordat je wat zegt... en zeker over dat veroordeelt worden. zeker als het niet goed is en je plaatst je gedachten ook nog hier...pas alsjeblieft op!

  1  2  »