Yord herfst logo
Home      Zoeken      

Badeendjes maken Annelieke blij

Een jaar of vier geleden verzorgde Annelieke van Koevorden (14) uit Meerkerk een jong eendje. „Toen is de liefde voor eendjes begonnen, denk ik. Inmiddels heb ik een paar honderd eendjes. Badeendjes, welteverstaan.”

Waarom badeendjes? „Een vriendin, die bij mij logeerde, gaf me twee jaar geleden een badeendje. Toen het bijna sinterklaas was, leek het me een leuk idee om nog meer eendjes te vragen. En die kreeg ik. Inmiddels heb ik ze in alle kleuren, maten en uitvoeringen.”

Annelieke van Koevorden (14): „Mijn chocoladebadeendje mag ik niet opeten, helaas!”

Annelieke van Koevorden (14): „Mijn chocoladebadeendje mag ik niet opeten, helaas!”

Hoe zag het eerste badeendje eruit? „Haha, dat weet ik nog precies. Het was er een met blonde krullen en een bikini.”

Hoe groot is de verzameling? „Mijn verzameling telt nu 227 badeendjes. Niet alleen de bekende gele exemplaren, maar ook bruine en oranje. Beter: ik vind het leuk dat ik er zo veel heb, maar het gaat me er vooral om dat ik zo veel mogelijk verschillende eenden heb. Ik heb ze als bouwvakker, als surfer, als bruid en bruidegom; je kunt het zo gek niet bedenken.”

Wat doe je met de verzameling? „Alle eendjes staan op m’n kamer. Supergezellig. Als ik me een keer niet lekker voel, kijk ik naar die blije eendjes. Dan knap ik gelijk weer op. Het werkt trouwens heel aanstekelijk. Een vriendin van mij spaart badeendjes en het zusje van m’n vriend spaart ze ook.

Als anderen eenmaal weten wat je spaart, krijg je ook regelmatig badeendjes. De vrouw van de dominee komt er ook wel eens mee. „Ik heb weer een badeendje voor je”, zegt ze dan.”

Wat is de meest aparte badeend? „Een knaloranje beest met een felblauw rastakapsel, dat is wel de meest aparte. Echt geinig.

Met sommige badeenden heb ik iets. Omdat ik ze bij een bepaalde gelegenheid of van een bepaalde persoon gekregen heb.

Van mijn vriend heb ik er ook een gekregen. Dat is voor mij een speciale herinnering.

En gisteren heb ik een chocoladebadeend gekregen. Die gaf m’n vriendin me, omdat ik een halfjaar verkering heb. „Als jij het een halfjaar uithoudt, krijg je een badeend van chocola”, zei ze. Vorige week was het zover en ze hield haar woord. Ik mag ’m alleen niet opeten.”

Wat wil je graag nog hebben? „Ik ben niet speciaal op zoek naar een aparte badeend. Ik heb er wel gezien die ik leuk vind om te hebben, maar ik ga er niet stad en land voor afstruinen. Een enkele koop ik, maar de meeste krijg ik. Dat is het leuke van mijn eendjes.”

Reacties (17)

A-n-d-r-e-a
correspondent
Quote bericht
aantal posts:199

WAT EEN ONTZETTENDE LEUKE/ORIGINELE VERZAMELING!!!!!!!

 WEET JE HOE BIJZONDER! WIJ PASSEN ALLEMAAL IN HET PLAN VAN GOD! NIEMAND IS HIER VOOR NIETS!!! Ook al
thefamousfive
correspondent
Quote bericht
aantal posts:140

!!..wat leuk zeg egt tof..!!

«  1  2