Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Ff serieus: Je ouders eren

    Ik ben een meisje van 13 en wil graag oorbellen en een legging dragen. Iedereen om mij heen doet het en ik mag niet van mijn ouders. Ook zou ik mijn haar korter willen. Waar kan ik in de Bijbel terugvinden dat God dit niet wil? Ik zou het het liefst morgen al doen, maar wil nog wel wachten op antwoord, als het niet te lang duurt.

    Fijn dat je niet meteen doet wat je zo graag wilt, maar dat je nog even wilt wachten. Ik begrijp goed dat dit heel belangrijk voor je is. En je hebt gelijk, het is belangrijk. Ik heb een vraag. Voor wie wil jij ertoe doen? Voor je vrienden, je ouders, voor je broers en zussen, voor je leraar, voor de kerkenraad, voor God? Wie zou van jou moeten zeggen: een fijne, leuke, aardige meid? Voor wie wil je zijn? Misschien zeg je: „Voor iedereen: voor God natuurlijk, voor mijn vrienden, mijn ouders, mijn klasgenoten.”

    Oké, zet ze maar op volgorde. Neem daarbij ook mee wat deze mensen voor jou gedaan hebben. Als je nu eens even vijf minuten nadenkt wat de Heere voor je doet. Gezondheid, voedsel, een gezin om in op te groeien.

    Leg je hand op je hart. Iedere hartslag is een signaaltje van Gods geduld. Ik denk dat God bovenaan komt te staan op dat lijstje. Ja toch? Kijk even terug in je leven. Toen je erg ziek was, en je vader bij je bed zat. Toen je laat thuis was en je ouders zo ongerust waren. Toen je geboren werd, waarbij je moeder zo veel pijn had. Denk aan hun zorg. Ik denk dat je ouders in dat lijstje boven je vrienden en klasgenoten komen te staan. Of niet?

    Als dat zo is, dan moet je ook voor hen een fijne meid willen zijn. Ik ben blij dat je nadrukkelijk vraagt wat de Heere wil. Wat in de Bijbel staat. Nu, dat is niet moeilijk. „Eert uw vader en uw moeder”, zegt de Heere. Als je je vader en moeder eert, ben je mooi voor de Heere. Innerlijk mooi. Niet een modieus uiterlijk, maar een zachtmoedige en stille geest is kostbaar voor God, staat er in 2 Petrus 3:2 en 3. Als je erom vraagt, kan de Heere uit genade geven dat je heel graag mooi voor de Heere wilt zijn. Als je dan in de spiegel kijkt, of in een modezaak staat, denk je: Zou de Heere ook willen dat ik dit koop of dit doe?

    Kom, denk eens na. Voor wie wil jij ertoe doen? Ik begrijp zo goed dat je geneigd bent je vrienden bovenaan te zetten. Maar dat is niet reëel. Het is ook niet goed. Vouw je handen en smeek of de Heere uit genade wil geven dat je met blijdschap Zijn wil doet. Hij zal het zegenen!

    S. D. Post

    Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl of stuur een brief.

    Reacties (41)

    dockie
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:148

     

    janusju
    stagiair schreef op maandag 15 september 2008 - 10:32

    Hoi meisje,

    Oorbellen? Zonder kun je ook mooi zijn hoor.

    Waarschijnlijk wil je een legging onder je rok dragen? Niet doen! Wat mij opviel was dat meisjes die geen gewone broek (hiermee bedoel ik bvb een spijkerbroek) mochten dragen als eerste met een legging onder hun rok liepen. Een gewone broek was dus wel erg, en nu er een rok overheen zit is het niet erg?? Vind ik een kromme gedachte.

    En je haar? Ik weet niet hoe of dat je het draagt. Heb je een pony, of juist alles naar achter? Draag het eens los, of doe de scheiding eens aan de zijkant, een beetje lak erin, en je ziet er prachtig uit. Een vriendin van mij had ook de scheiding verlegd, en de hele klas vroeg of ze naar de kapper was geweest. Dat was dus niet zo.

    Probeer het maar eens! Sterkte ermee.

     

    Een ander meisje

     

     


    van harte mee eens!

     Alle goede dingen komen langzaam...
    zjantien
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:84

    Hee! Het is ontzettend lastig als je 'mee wilt gaan' met de dingen van het heden als je ouders er bezwaar tegen hebben. Maar denk hier eens over na: Waarom zou je persé alles moeten dragen/hebben wat de rest uit je omgeving ook heeft? Het is veel leuker om je eigen kledingstijl te creeren! Probeer inderdaad eens een ander kapsel. Kort haar is geen mode. Als je de volgende keer naar de kapper gaat moet je eens vragen wat een leuk kapsel voor jou zal zijn, zonder dat er al te veel haar van je hoofd gehaald wordt. Als je lang haar hebt, valt het over je oren heen en zie je eventuele oorbellen niet. Die halen dan ook niets uit. Durf ook eens iets anders aan te trekken, inplaats van een legging felgekleurde panty's of zoiets. Wees een trendsetter, dat is veel leuker dan de hedendaagse mode nalopen. Je bent 13, dus dan is het wel een beetje lastig om het echt te durven. Maar ik zou je willen zeggen het toch te proberen, dan kan je op jou manier je toch jezelf voelen zonder anderen daarmee pijn te doen of zoiets. Ik zeg dit uit ervaring, maar het wil natuurlijk niet zeggen dat het voor iedereen opgaat, maar het is altijd het proberen waard.
    Succes ermee!

    jani_1993
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:352

    moet je alles na doen wat een ander heeft? wees gewoon je zelf en alst nu mag doe het dan nie hoe moeilijk het ook is.  ik mocht eerst ook geen oorbellen maar nu heb ik ze wel en ik heb ook kort haar gehad maar een legging mag ik ook nie maar die wil ik ook nie meer. suc6 dr mee. 

    janusju
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:639

     

    nanda14
    redacteur schreef op dinsdag 16 september 2008 - 16:01

    er staat NERGENS en dan ook nergens in de bijbel dat je geen broek mag dragen. en een legging is GEEN broek. het is gewoon pantystof en het is een panty met een deel van de panty er afgeknipt om het ff kort te zeggen!

    maar nu ff over dat meisje! weetj. ik heb ook wel is moeite mee dat ik geen broek mag dragen en dat is ook egt balen (nog netjes uitgedrukt) maar je moet maar zo denken: als mensen mij niet accepteren om mijn uiterlijk wil ik ook niks met ze te maken hebben! je vriendschap is veel dieper als je elkaar aardig leuk enz vind om je innerlijk. denk daar maar aan, dat doe ik ook altijd. en als je dan 18 bent ofzo kan je altijd nog een legging gaan dragen of wat dan ook! veel sterkte ermee en leer je zelf accepteren zoals je bent (met of zonder legging en oorbellen)


    Tja, we kunnen elle lange discussies houden over wat wel en wat niet een broek is. (Ik vind een legging dus wel een 'strakke'broek) Ik kan ook nergens in de Bijbel vinden dat het niet mag. Er staat wel ergens dat een vrouw vrouwenkleding aan moet en een man mannenkleding. Nou, ik pas wel op dat ik geen herenbroek koop, dan loop ik toch ook niet in mannenkleding?? In de tijd van de Bijbel liep iedereen in een onderkleed en een opperkleed, of waren en toen wel verschillen in kleding tussen mannen en vrouwen? We kunnen discuseren over hoe lang lang haar is, is lang haar opgestoken ook lang haar?? enz.

    Het belangrijkste is dat je je ouders geen verdriet doet. Je ouders doen veel misschien wel alles voor jou, ze hebben alles voor je over, en doe je ouders dan geen verdriet.

    Sterkte ermee!!

     Jezus heeft niet geleefd om anderen te doden, maar Hij zou sterven, opdat anderen zouden leven.
    steffie179
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:12

    Hoi

    Ik begrijp best dat je een legging, oorbellen of wat korter haar wilt hebben. Over deze dingen denk ik ook veel na en ik denk dat er niets mis mee is. Er staat niet in de bijbel dat je geen legging of geen oorbellen mag dragen. Zelf draag ik niet echt een legging omdat de school dat liever niet heeft, maar ik begrijp jou gedachte over kleding heel goed. Je wilt natuurlijk bij je vrienden horen en je zit met allemaal vragen over waarom mag dit niet en dat niet. Nu is het zo dat ieder ouder daar weer anders over denkt en ik denk dat je dat ook moet respecteren. Maar misschien kan je daareens met je moeder of vader er over praten wat er dan precies in de bijbel erover in staat. Zelf ben ik van mening dat het niet zo is. Ik denk dat God eerder naar je hart kijkt. De heere vind het alle belangrijkste dat je heel je leven aan hem over geeft en dat je berouw over je zonden krijgt. Probeer eens in je gebed te vragen of de Heere een antwoord op je vragen wil geven en vraag aan hem of je Zijn ware liefde mag leren kennen. Want de Heere is liefd en Hij alleen kan je door de genade van de Heere jezus je redden als je in Hem gelooft. En als je dat mag leren kennen dan ben je pas echt gelukkig. Als ik jou was zal ik gewoon naar je ouders luisteren, maar toch eens met hen er eens over te praten. Misschien kunnen jullie dan een tussenweg daarin vinden.

    -xAK92x-
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:337

     

    dockie
    correspondent schreef op dinsdag 16 september 2008 - 16:01

     

    -xAK92x-
    stagiair schreef op maandag 15 september 2008 - 18:33

    Dit vind ik wel een heel bedenkelijke uitleg van je ouders eren, zeker ook omdat God's inzettingen hier als een agent worden gebruikt. Ik eer mijn ouders niet door al hun opvattingen te volgen, praktiseren en over te nemen. Dat is geen eren, dat is gedwongen klakkeloos kopiëren en de weg van de minste weerstand, je mag met je ouders best van mening verschillen over kledingzaken, zeker als het gaat om futiliteiten als oorbellen, leggings en wat korter haar. Als je daar vervolgens een zinnig gesprek met je ouders over voert en ze uitlegt waarom je dit soort dingen wilt, dat er (zeker in dit geval) vanuit zowel Bijbels als ethisch opzicht niets mis mee is kan je vaak best tot een compromis komen.

    Ouders zeggen bij vernieuwingen toch meestal eerst nee, omdat zij een ideaalbeeld in hun hoofd hebben waaraan ze jou zoveel mogelijk conform willen opvoeden zodat je uiteindelijk een respectabele deelnemer van de maatschappij wordt. Het is weliswaar voor je eigen bestwil, maar sommige van die denkbeelden zijn verouderd danwel overbodig en als je op een rustig moment op een rustige, niet dwingende of verongelijkte manier een gesprek voert met je ouders kun je best ver komen. Ouders die dit meteen afkappen met de Bijbel schermend zijn fout bezig, dan moet je echter maar gewoon de tijd van je jeugd uitzitten bij je ouders, dan heeft het gebod van God echt het laatste woord, als je later ouder bent doe je het zelf anders, en, zoals later zal blijken, ook al geheel fout.

    "Ouders zeggen bij vernieuwingen toch meestal eerst nee, omdat zij een ideaalbeeld in hun hoofd hebben waaraan ze jou zoveel mogelijk conform willen opvoeden zodat je uiteindelijk een respectabele deelnemer van de maatschappij wordt."
     

    Tot zover las ik deze reactie... Wat hierboven staat is in zeker mate waar, maar feitelijk is er een veel diepere betekenis.. Waarom geen broek? Omdat de bijbel dat zegt: Eenvoudig! Daar hoef je geen ellenlange discussies over te houden... Als je iets moet kiezen moet je de bijbel als fundament houden! Geen gezeur over ideaalbleed enz. Nee God wil dat!

    Tenminste aardig dat je toegeeft dat je de moeite niet hebt genomen mijn reactie helemaal te lezen.

    Laten we er kort over zijn dat er in de Bijbel niets staat over broeken en rokken, in de tijd van de Bijbel droegen de beschaafde vrouwen broeken en de beschaafde mannen rokken. Er staat in de Bijbel dat het een schande is als vrouwen in mannenkleren rondlopen, alleen valt een vrouwenbroek beslist niet onder mannenkleding. (ik geloof tenminste niet dat jij je (sorry, je geslacht weet ik niet) als jongen prettig voelt in een meisjesbroek (en als meisje in een jongensbroek))

    Daarnaast valt er nog over van mening te verschillen wat een legging van doen heeft met een broek, ondoorzichtige afgeknipte panty lijkt mij een betere definitie. Een legging is een heel zedige, stijlvolle beenbedekking die de mooie vormen van vrouwenbenen beaccentueerd zonder uitdagend te zijn, wat wil je nog meer?

    Heel goed van je dat je op Gods wil probeert af te gaan, alleen ben je nu fout bezig, jouw interpretatie van de Bijbel hoeft niet de goede te zijn, en is het in dit geval, mijns inziens, ook zeker niet. De Bijbel biedt in deze keuze geen uitsluitsel maar slechts wat richtlijnen. Naar mijn mening gaan deze richtlijnen prima samen met het verschijnsel legging.

     No matter what, WE'LL KEEP ON ROCKING TILL WE DIE!!!!!!!!
    tysie
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:62

    je kan ook anders denken over een legging bijvoorbeeld dat het een panty zonder voeten is

    Trijntje
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:597

     

    dockie
    correspondent schreef op dinsdag 16 september 2008 - 15:56

     

    Trijntje
    redacteur schreef op maandag 15 september 2008 - 13:17

    Mijn inziens betekent je ouders eren niet per definitie dat je exact moet doen wat zij graag willen...

    Inderdaad erg jammer dat de reactie van deze meneer zo 'open' of oppervlakkig blijft. Zelf erover nadenken zal wel zijn insteek zijn, maar zijn 'antwoord' blijft voor mij  nu nog wat vaag.
    Hij lijkt er trouwens vanuit te gaan dat dit meisje dit wil, omdat haar klasgenootjes dat ook hebben/willen, maar dat heeft ze helemaal niet gezegd...

    oppervlakkig? Ik vind van niet! Alles wat hij zegt beredeneert hij vanuit de bijbel. Gods woord is het fundament van alle dingen..

    Ja, oppervlakkig. Maar jij interpreteert het woord kennelijk anders dan ik het bedoelde. Met oppervlakkig bedoelde ik dat het voor mij nu allemaal een beetje vaag en dus onduidlijk blijft. Hij geeft wel aan dat je je ouders moet eren, maar hoe hij de link tussen dat, de rest van z'n verhaal en de vraag legt, blijft achterwege. Je ouders eren is niet hetzelfde als exact doen wat zij willen, dus vandaar dat ik vind dat-ie wel wat uitgebreider had mogen zijn. 
     

    Trijntje
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:597

     

    dockie
    correspondent schreef op dinsdag 16 september 2008 - 16:01

     

    -xAK92x-
    stagiair schreef op maandag 15 september 2008 - 18:33

    Dit vind ik wel een heel bedenkelijke uitleg van je ouders eren, zeker ook omdat God's inzettingen hier als een agent worden gebruikt. Ik eer mijn ouders niet door al hun opvattingen te volgen, praktiseren en over te nemen. Dat is geen eren, dat is gedwongen klakkeloos kopiëren en de weg van de minste weerstand, je mag met je ouders best van mening verschillen over kledingzaken, zeker als het gaat om futiliteiten als oorbellen, leggings en wat korter haar. Als je daar vervolgens een zinnig gesprek met je ouders over voert en ze uitlegt waarom je dit soort dingen wilt, dat er (zeker in dit geval) vanuit zowel Bijbels als ethisch opzicht niets mis mee is kan je vaak best tot een compromis komen.

    Ouders zeggen bij vernieuwingen toch meestal eerst nee, omdat zij een ideaalbeeld in hun hoofd hebben waaraan ze jou zoveel mogelijk conform willen opvoeden zodat je uiteindelijk een respectabele deelnemer van de maatschappij wordt. Het is weliswaar voor je eigen bestwil, maar sommige van die denkbeelden zijn verouderd danwel overbodig en als je op een rustig moment op een rustige, niet dwingende of verongelijkte manier een gesprek voert met je ouders kun je best ver komen. Ouders die dit meteen afkappen met de Bijbel schermend zijn fout bezig, dan moet je echter maar gewoon de tijd van je jeugd uitzitten bij je ouders, dan heeft het gebod van God echt het laatste woord, als je later ouder bent doe je het zelf anders, en, zoals later zal blijken, ook al geheel fout.

    "Ouders zeggen bij vernieuwingen toch meestal eerst nee, omdat zij een ideaalbeeld in hun hoofd hebben waaraan ze jou zoveel mogelijk conform willen opvoeden zodat je uiteindelijk een respectabele deelnemer van de maatschappij wordt."
     

    Tot zover las ik deze reactie... Wat hierboven staat is in zeker mate waar, maar feitelijk is er een veel diepere betekenis.. Waarom geen broek? Omdat de bijbel dat zegt: Eenvoudig! Daar hoef je geen ellenlange discussies over te houden... Als je iets moet kiezen moet je de bijbel als fundament houden! Geen gezeur over ideaalbleed enz. Nee God wil dat!

    Onzin. Nergens staat in de Bijbel dat je geen broek mag dragen. Dat staat echt helemaal nergens.
    Er zijn wel verzen over kleding te vinden en daar zijn wel degelijk discussies, door interpretatieverschillen, mogelijk.
     

    dockie
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:148

    Nu ik alle reacties eens goed lees valt me op hoeveel mensen ouderlijk gezag gedeeltelijk afkeuren en leggings e.d. goedkeuren.God zegt in de wet: ''eert uw vader en u moeder''. Wij horen ons daar aan te houden. Ook als een vader en een moeder zeggen dat jij GEEN legging en GEEN oorbellen mag hebben. Ik wil niet zeggen dat ik zelf nu altijd zo goed naar mn ouders luister, maar ik probeer het in alle gebreke wel. Ik snap heel best wel dat mensen met hun vriendengroep mee willen gaan, ook qua mode. Maar is voorgaande niet jezelf uitverkiezen boven God? Die God die elke dag in zijn oneindige (!) genade ervoor zorgt dat jij als zondaar nog weer een dag krijgt, een ademtocht haalt, een hartslag krijgt....! Zou je daar tegenin willen gaan? Ik weet wel dat wij als mensen niet volmaakt zijn.. Ook ik blijf VER in gebreke bij de wet en de bijbel.. Daarom is een waarachtige onberouwelijke bekering nodig! Dan WIL je geen legging meer dragen en dan WIL je geen oorbel meer in. Dan wil je God, dan wil je Hem alleen! Ik weet heel best da dat allemaal niet zo makkelijk is... Ikzelf heb ook wel eens iets wat ik graag wil.. Laten we daarom a.u.b. de Heere zoeken... Dat levert toch zoveel meer op dan dezen wereld... ''Zoekt en gij zult vinden, Klopt en u zal opengedaan worden''.!

     Alle goede dingen komen langzaam...
    studente
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:35

     

    nanda14
    redacteur schreef op dinsdag 16 september 2008 - 16:01

    er staat NERGENS en dan ook nergens in de bijbel dat je geen broek mag dragen. en een legging is GEEN broek. het is gewoon pantystof en het is een panty met een deel van de panty er afgeknipt om het ff kort te zeggen!

    maar nu ff over dat meisje! weetj. ik heb ook wel is moeite mee dat ik geen broek mag dragen en dat is ook egt balen (nog netjes uitgedrukt) maar je moet maar zo denken: als mensen mij niet accepteren om mijn uiterlijk wil ik ook niks met ze te maken hebben! je vriendschap is veel dieper als je elkaar aardig leuk enz vind om je innerlijk. denk daar maar aan, dat doe ik ook altijd. en als je dan 18 bent ofzo kan je altijd nog een legging gaan dragen of wat dan ook! veel sterkte ermee en leer je zelf accepteren zoals je bent (met of zonder legging en oorbellen)


    denk je echt, dat als de Heere in je leven komt je er dan nog behoefte aan heb om er zo modern mogelijk uit te zien?? wordt jij niet iedere week gewaarschuwd in de kerk: bereid ook gij uw huis, want gij zult sterven??? ik kan begrijpen, dat het soms heel moeilijk kan zijn, maar weet dat je van alle dingen die je niet behoort te doen rekenschap af moet leggen,. bovendien staat er in de bijbel: dat een vrouw geen mannenkleding hoort te dragen. 1 ding kan ik je verzekeren als de Heere in je hart komt te werken, gaat de broek en de legging en de oorbellen uit! dan leer je kennen in wat voor vreselijke staat we verkerende zijn!

    groetjes

    -xAK92x-
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:337

     

    studente
    bezorger schreef op dinsdag 16 september 2008 - 21:48

     

    nanda14
    redacteur schreef op dinsdag 16 september 2008 - 16:01

    er staat NERGENS en dan ook nergens in de bijbel dat je geen broek mag dragen. en een legging is GEEN broek. het is gewoon pantystof en het is een panty met een deel van de panty er afgeknipt om het ff kort te zeggen!

    maar nu ff over dat meisje! weetj. ik heb ook wel is moeite mee dat ik geen broek mag dragen en dat is ook egt balen (nog netjes uitgedrukt) maar je moet maar zo denken: als mensen mij niet accepteren om mijn uiterlijk wil ik ook niks met ze te maken hebben! je vriendschap is veel dieper als je elkaar aardig leuk enz vind om je innerlijk. denk daar maar aan, dat doe ik ook altijd. en als je dan 18 bent ofzo kan je altijd nog een legging gaan dragen of wat dan ook! veel sterkte ermee en leer je zelf accepteren zoals je bent (met of zonder legging en oorbellen)


    denk je echt, dat als de Heere in je leven komt je er dan nog behoefte aan heb om er zo modern mogelijk uit te zien?? wordt jij niet iedere week gewaarschuwd in de kerk: bereid ook gij uw huis, want gij zult sterven???

    En besef jij niet dat iedere seconde die God jou doet bestaan een aansporing tot navolging en prijzing van Hem is in het gebruiken en genieten van zijn schepping? En dat die waarschuwing die je in de kerk hoort aan moet sporen tot bezinning, maar niet tot onverschillig fatalisme.

    (Ik zou in dit geval het verschijnsel "reforok" niet bepaald een verheerlijking durven noemen van de mooie vormen die God de mensen heeft gegeven.)

    ik kan begrijpen, dat het soms heel moeilijk kan zijn, maar weet dat je van alle dingen die je niet behoort te doen rekenschap af moet leggen,. bovendien staat er in de bijbel: dat een vrouw geen mannenkleding hoort te dragen. 1 ding kan ik je verzekeren als de Heere in je hart komt te werken, gaat de broek en de legging en de oorbellen uit! dan leer je kennen in wat voor vreselijke staat we verkerende zijn!

    Dan verschillen wij toch van mening, de oorbellen en de legging zijn pas uitdrukkelijk fout als deze puur gedragen worden tot verleiding of uit opstand tegen diegenen die dit afkeuren.

     

    Even een zijspoortje over die laatste regel:

    Het besef van de vreselijke staat die je noemt is niet het eindpunt (zoals bij sommige mensen gepraktiseerd wordt -als het laatste stadium-), maar het beginpunt van de bekering. Dat moet leiden tot Christus die ons voor God bepleit als zijnde gerechtvaardigd in Hem. Dat leidt niet tot droefheid en verwaarlozing maar tot blijdschap en zorg, zowel voor jezelf als voor je medemens.

    Je kent vast het toepasselijke gezegde van Luther (hoezeer die ook twijfelachtige uitspraken en leerstukken had) dat hij, als hij wist dat de aarde morgen zou gaan vergaan, vandaag nog een boom zou planten.

     No matter what, WE'LL KEEP ON ROCKING TILL WE DIE!!!!!!!!
    janusju
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:639

     

    studente
    bezorger schreef op dinsdag 16 september 2008 - 21:48

     

    nanda14
    redacteur schreef op dinsdag 16 september 2008 - 16:01

    er staat NERGENS en dan ook nergens in de bijbel dat je geen broek mag dragen. en een legging is GEEN broek. het is gewoon pantystof en het is een panty met een deel van de panty er afgeknipt om het ff kort te zeggen!

    maar nu ff over dat meisje! weetj. ik heb ook wel is moeite mee dat ik geen broek mag dragen en dat is ook egt balen (nog netjes uitgedrukt) maar je moet maar zo denken: als mensen mij niet accepteren om mijn uiterlijk wil ik ook niks met ze te maken hebben! je vriendschap is veel dieper als je elkaar aardig leuk enz vind om je innerlijk. denk daar maar aan, dat doe ik ook altijd. en als je dan 18 bent ofzo kan je altijd nog een legging gaan dragen of wat dan ook! veel sterkte ermee en leer je zelf accepteren zoals je bent (met of zonder legging en oorbellen)


    denk je echt, dat als de Heere in je leven komt je er dan nog behoefte aan heb om er zo modern mogelijk uit te zien?? wordt jij niet iedere week gewaarschuwd in de kerk: bereid ook gij uw huis, want gij zult sterven??? ik kan begrijpen, dat het soms heel moeilijk kan zijn, maar weet dat je van alle dingen die je niet behoort te doen rekenschap af moet leggen,. bovendien staat er in de bijbel: dat een vrouw geen mannenkleding hoort te dragen. 1 ding kan ik je verzekeren als de Heere in je hart komt te werken, gaat de broek en de legging en de oorbellen uit! dan leer je kennen in wat voor vreselijke staat we verkerende zijn!

    groetjes


     

    Nanda14 schrijft hierboven dat je maar niets meer met die mensen te maken moet hebben die jou niet willen accepteren om je rok e.d. Dit is volgens mij niet Christelijk.  Heb ook uw vijanden lief! Dat is ook gewoon met hen omgaan als met een ander.

    Studente: "Een vrouw behoort geen mannenkleding te dragen", ik koop mijn broek op de vrouwenafdeling, dus ik heb dan toch vrouwenkleding aan??

    Een andere serieuze vraag aan Student: Als er bij ons mensen aan het Heilig Avondmaal gaan, en ze hebben oorbellen aan, zijn het volgens jou geen kinderen van God? Want jij schrijft dat "als de Heere in je hart komt werken gaan de broek en de oorbellen uit."  Je mag toch niet zeggen dat alleen mensen met lange haren, gekleed gaan in het donkerblauw of zo (waarom doen ze dat??) , geen oorbellen dragen, en geen lange broek aan doen alleen kinderen van God kunnen zijn?  Dat vind ik heel gevaarlijk om te zeggen, wij mogen daar toch niet over oordelen? God ziet het hart aan! Ik ken mensen die heel overtuigend spreken over de liefde van God, en waarvan ik een gedeelte van het bekerings verhaal wel eens gehoord heb, en toch oorbellen dragen........Ik durf echt niet te zeggen dat deze mensen geen kinderen van God zijn.

    Ik heb wel eens gemerkt dat het per kerkelijke gemeente ook verschilt. Bij de ene gemeente mag het wel en bij de andere gemeente mag het niet. Gemeentes kunnen dus heel verschillend zijn. Iedere gemeente is weer uniek. Iedereen voelt zich (denk ik) thuis in zijn eigen gemeente. Je opvoeding speelt daarbij ook een grote rol. Ik mocht vroeger geen broek aan, maar mijn ouders zijn er anders over gaan denken. ( God ziet het hart aan, en uiterlijk niet.) Ik denk dat als iemand met een goed geweten in een broek kan lopen en oorbellen kan dragen we daar niet over moeten oordelen.

    Groetjes van mij.

     Jezus heeft niet geleefd om anderen te doden, maar Hij zou sterven, opdat anderen zouden leven.
    aabbcc
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:106

     

    nanda14
    redacteur schreef op dinsdag 16 september 2008 - 16:01

    er staat NERGENS en dan ook nergens in de bijbel dat je geen broek mag dragen. en een legging is GEEN broek. het is gewoon pantystof en het is een panty met een deel van de panty er afgeknipt om het ff kort te zeggen!(...)

    en een broek is dan zeker een afgeknipte maillot?!?....
     

     ...Veel van onze tekortkomingen vloeien voort uit ongebruikte capaciteiten...
    janusju
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:639

     

    aabbcc
    stagiair schreef op woensdag 17 september 2008 - 11:20

     

    nanda14
    redacteur schreef op dinsdag 16 september 2008 - 16:01

    er staat NERGENS en dan ook nergens in de bijbel dat je geen broek mag dragen. en een legging is GEEN broek. het is gewoon pantystof en het is een panty met een deel van de panty er afgeknipt om het ff kort te zeggen!(...)

    en een broek is dan zeker een afgeknipte maillot?!?....
     


    Ha ha die is goed.

    iets met pijpen is voor mij gewoon een broek!!

    We kunnen er lang over door gaan, maar ik vind een legging onder een rok geen gezicht. Als je perse een broek aan wilt laat dan die rok over je legging uit.

     Jezus heeft niet geleefd om anderen te doden, maar Hij zou sterven, opdat anderen zouden leven.
    «  1  2  3  »