Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Bedoeling van het merkteken

  Wat wordt bedoeld met het merkteken in Openbaring 13:16 en 17?

  In Openbaring 13 gaat het over twee beesten. Het eerste beest komt op uit de zee. Dit beest lijkt erg op de draak, (Openbaring 12:3), van wie het macht krijgt. Het beest lastert God. De hele wereld loopt dit beest verwonderd achterna. Ze vereren het beest, en daarmee de duivel, als een god.

  Het tweede beest is het beest dat uit de aarde opkomt. Dat beest lijkt niet op de draak, maar juist op het Lam, op Jezus Christus. Het doet grote tekenen en verleidt de hele wereldbevolking om een beeld te maken van het eerste beest. Daaraan kun je zien dat het beest uit de aarde wel op Christus lijkt, maar bij de duivel hoort. Het spreekt als de draak.

  Wat ontzettend verwarrend, het lijkt op Christus, maar verleidt tot de duivel! Het is de valse profeet. De ware aard van het tweede beest komt naar boven als het iedereen verplicht het eerste beeld te aanbidden. Wie niet buigt, wordt gedood. We het wel doet, krijgt een teken op de rechterhand of op het voorhoofd. Zonder dat teken kun je niet kopen of verkopen. De naam van dit tweede beest is 666.

  Openbaring is een boek vol symboliek. Ook dit merkteken moet je symbolisch opvatten. Het gaat mijns inziens dus niet om een chip, die onder de huid geïmplanteerd wordt of zoiets. Het teken op de hand wijst op het handelen. Het teken op het hoofd op denken. Het gaat om arbeid doordat je iets maakt met je handen, of arbeid die meer met het hoofd wordt verricht.

  Je kunt gissen wat dat concreet betekent, maar dit is duidelijk: wie het beest niet aanbidt, wordt uitgesloten van het economisch verkeer. Je zult niet meer meedoen, of je nu handwerk verricht of het met je hoofd verdient. Wegkruipen is er niet bij. Op een of andere manier zul je duidelijk herkenbaar zijn als christen.

  Dat zal erg zijn! Stel je voor dat je niets meer kunt kopen.

  Er is iets wat oneindig veel erger is: wél het teken hebben. Dan treffen alle plagen van Openbaring je. Dan zal de rook van je pijniging eeuwig duren en heb je geen rust meer, dag en nacht.

  Als je echter het zegel van Christus hebt, wacht je een toekomst van eeuwige vreugde en onuitsprekelijke blijdschap.

  S. D. Post

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl of schrijf een brief naar Reformatorisch Dagblad t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

  Reacties (5)

  immetje
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:365

  Ik zit achter mijn PC met mijn RECHTERHAND op de muis en het beeldscherm voor mijn VOORHOOFD.

  Ik schrok ervan toen dat tot me doordrong. Je kunt straks alleen nog kopen en verkopen via deze weg. Digitaal, elecrtronisch. Ik zit gekluisterd aan dat ding. Zoals velen met mij.

  De uitleg van Post heb ik nog niet eerder gehoord (handel en denken). Ik vraag me ook sterk af of het zo 'simpel' is. Ik zie er geen 'merkteken' in .

  Op Internet moet je overal gegevens van je achterlaten, om informatie op te zoeken, te vragen, om te betalen, om te verhandelen.

  Het getal 666 is het getal van een (bijna) mens. Zeer menselijk in elk geval. De mens gaat zelf in deze dingen mee, door vast te zitten aan de PC!

  IKWEER

  niempje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:11

  Volgens mij gaat het niet om de pc, of internet, zoals ik hier de gedachte zie bij de reacties. Er is onderzoek gedaan om een chip te plaatsen in een mens. Dit zou alleen kunnen in het voorhoofd of in de rechterhand. Er zou dus een chip komen waar je de winkel in en uit kan lopen en dat je dan via die chip betaald. Er komt een tijd, dat zulke chips verplicht worden. Volgens mij zijn ze daar al voor bezig. Nee, nog niet in Nederland. Maar hoe snel doet ons land mee met de allernieuwste technieken? Een ontwikkeling wat zorgen baart.

  Maar dit is niet het belangrijkste. Niet het belangrijkste om ons druk te maken. De duivel is machtig. Maar er is er nog Één die er Boven staat. Mogen we vertrouwen in Hem!! Ik hoef niet te vertellen wat wél het belangrijkste is.

  Zo hoorde ik ook gisteren een preek. Stel dat je op de ene kant het leven naar de wereld legt, en aan de andere kant het leven voor God. De zorgen over bovenstaande zouden dan zwaar gaan wegen. Het zou gaan om het eigen ík. De weegschaal zou nog meer uit balans raken. Daarom is een leven met God zo gewenst. Het valt niet mee. Wat dienen we vaak het 'lam' met het merkteken.

  jaap-kaashoek
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:104

  immetje
  redacteur schreef op maandag 14 april 2008 - 15:49

  Ik zit achter mijn PC met mijn RECHTERHAND op de muis en het beeldscherm voor mijn VOORHOOFD.

  Ik schrok ervan toen dat tot me doordrong. Je kunt straks alleen nog kopen en verkopen via deze weg. Digitaal, elecrtronisch. Ik zit gekluisterd aan dat ding. Zoals velen met mij.

  De uitleg van Post heb ik nog niet eerder gehoord (handel en denken). Ik vraag me ook sterk af of het zo 'simpel' is. Ik zie er geen 'merkteken' in .

  Op Internet moet je overal gegevens van je achterlaten, om informatie op te zoeken, te vragen, om te betalen, om te verhandelen.

  Het getal 666 is het getal van een (bijna) mens. Zeer menselijk in elk geval. De mens gaat zelf in deze dingen mee, door vast te zitten aan de PC!

  IKWEER


  openbarngen is volgens mij het moeilijkste boek uit de hele bijbel idd vol met symboliek en beeldspraak. ik ben er zelf ook ng helemal niet over uit wat er bedoelt wordt met al die dingen die bescheve worden wel denk ik dat ik die beeldspraak wel een beetje kan uitleggen. johannes hat allerlij visioenen, hij zach dus allerlij dingendie zouden komen en dus ook dingen die hij niet kende (hoe zou jij het uitleggen ls jij in die tjd leefe en je zag een auto rijden ik noem maar wat) je zal dat uitleggen wet de woorden die je kent  zo staat er in openbaringen 9 versen 16 tot en met 19 hier wordt gesproken over paarden met kopen als leeuwen en uit de bekken kwam rook vuur en zwafel een behoorlijk cryptisch beeld van iets wat johannes heeft gezien maar niet kende waarschijnlijk en het daarom op deze aier uitgelecht wat hij heeft gezien dat zal ik niet zegen want dat weet ik ok niet. er zijn wel mensen die zeggen dat hij hiermee tanks enzo bedoelt dat zijn dan vooral de mensen die denken dat de eindtijd en strijd elk moment kan uitbreken. maar ook daar wordt veel over gediscuseerd want de eindstrijd word door mensenop verschillende tijdstippen vn het verhaal geplaats sommige plaatsen het voor het 1000 jarig vrederijk en sommige plaatsen het ernaa wat mij et meest waarschijnljkst lijkt zoals ik het lees want in openbaringe 20 wordt gesproken dat na de 1000 jaar satan wordt vrijgelaten en dan alle legers verzameld voor de eindstrijd dus volgens mensen die de eindstrijdvoor de 1000 jaar plaatsen zijn er dus waarschijnlijk 2 eindstrijden en dat klopt natuurlijk niet.

   

  met 666 wordt een persoon bedoelt (niet de duivel zoals sommige mensen ook zegen) hoe je deze code kan ontcijferen weet ik niet maar er wordt wel gesproken over de getalswaarde van de hebreeuwse leters elke leter heeft een waarde in getallen als je deze getalswaarde toepast op mensen uit die tijdheb je een match met bijvoorbeeld nero cesear de keizer (wat niet zo'n hee vriendelijk ventje was) hij ooide voorvermaak van de mensen christenen voor de leewen inde stadions (vond hij leuk).

  ik durf verder niet echt veel te zeggen over openbaringen omdat ik rzelf ook nog mee bezig ben wel verwacht ik niet dat de antichrist in deze tijd zal komen of dat het 5 voor 12 is dat jezus terug komt jezus komt als een dief in de nacht dus als niemand het verwacht. nu zijn er genoeg mensen die Hem verwachten. 

  als je er anders over denkt wil ik het graag horen want daar kunnen we alleen maar van leren.

  Jaap Kaashoek. 

   Wie heb ik in de hemel behalve U? Behalve U Verlang ik ook niets op aarde. psalm 73 vers 25
  juultj
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:44

  Bij ons heeft een leraar een keer uitgelegd dat je dit lettelijk moet opvattern, Dus dat de techniek op een gegeven moment zo ver is dat je wèl een (betaal??) chip in je hand heb. Of een chip dat je kunt zien waar iedereen is. Dus dat dit zo 'letterlijk' is bedoeld. En dat schijnt al ergens op de wereld te kunnen. Voor criminelen, en dat, dat over een heel aantal jaar iets heel gewoons is.
  Reageer maar, ik ben benieuwd wie het zo nog meer uitgelegd  heeft gekregen.
  i_am_in_luf
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:239

  heaj juultj!

  Idd, ik heb het ook zo gehoord. Tenminste we hebben het er op jv over gehad. Dat dit misschien die chip is, daar is veel onderzoek naar gedaan. Van deze dingen kun je nooit helemaal ckr zijn, en dat hoeft en mag denk ik ook niet, dat is in Gods hand. Maar ik heb er ooit een ppp van gezien. En daar ging het dus ook over die biochip (teken van het beest) en werd diverse keren verwezen naar Openbaringen. Het zal nooit helemaal duidelijk zijn, totdat God Zijn teken zal geven, denk ik. En over die chip, idd heel je karakter staat er in en wrs. kan je alleen nog dingen kopen en verkopen met dat ding. niet met iets anders.... Je kan er heel lang over praten, hoe het is en waar het op slaat en of je het letterlijk moet nemen! Maar er is er Een die er boven staat!

  grtz mij

   ~ I want to make you happy, because seeing you smiling makes me happy! ~