Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Uitblijvende genezing

  Ik voel me vaak een huilend kind tegenover God. Mijn stoornis houdt zo veel dingen tegen om dingen goed te doen voor andere mensen. God haalt steeds meer grond onder mijn voeten weg. Ik zou niet meer weten hoe ik verder zou moeten leven. Alles waar ik me aan hecht, kan alleen maar pijn doen, en ik ben ook bang dat ik alleen maar andere mensen pijn doe. Ik heb zo vaak gevraagd of de Heere die stoornis weg wilde halen. God, Die het heelal schiep en Die Zijn vijanden kan liefhebben, kan mij toch ook genezen of ervoor zorgen dat ik het accepteer? Mijn vraag is: De Heere is almachtig en Hij genas heel veel mensen, waarom doet Hij het nu haast niet meer?

  Beste jongere, wat spreekt er veel pijn en verdriet uit je brief! Welk mens is bij machte je echt te helpen? Wie zou jou kunnen zeggen wat de Heere met jou voor heeft?

  Eén weg is er gelukkig open: de weg naar boven, naar de God van wonderen! „Doet Hij nog steeds wonderen dan?” Ja! Want Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in der eeuwigheid (Hebr. 13:8). „Zal Hij mij dan genezen?” Dat weet ik niet. Als het past in Zijn plan met jouw leven, zal Hij het zeker doen. Als het daar niet in past, wil Hij een ander wonder doen. Bijvoorbeeld: waarachtige bekering en berusting schenken. Of jou juist met je handicap gebruiken ten behoeve van medemensen. Dat zijn ook wonderen. Stel je voor dat jij het ware geloof ontvangt en juist ín je moeiten getuigen mag van Zijn trouw en leiding en wijsheid! Wat een eer voor Hem! En wat een bemoediging voor anderen als die het zien!

  Dat Hij in onze tijd haast geen mensen lijkt te genezen, hangt ongetwijfeld samen met ons ongeloof (Mark. 6:5-6). Het hangt ook samen met de theologische opvatting van velen dat de Heere vooral in de begintijd van het christendom veel wondertekenen deed. Maar trek daaruit niet de conclusie dat jij ook nooit zult genezen.

  Zoek in de eerste plaats naar genezing van je hart en overgave aan Gods weg. Zoek daarnaast ook naar Zijn bedoeling voor jouw toekomst. Zo zul je weten hoe je om moet gaan met je stoornis en je pijn.

  Ik weet niet of mijn zoekopdrachten je verder helpen. Misschien maken ze het je nog moeilijker. Daarom wil ik je graag een woord uit Gods Woord meegeven: Jesaja 40:25-31. Lees het biddend en zie welke wonderen de Heere doet!

  L. Snoek

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

  Reacties (7)

  leen
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:635

  Als je veel bid, luistert de Heere naar je.
  In de Bijbel staat ook: bid, en je zal gegeven worden!!!!!!!!!
  sjampie
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:68

  ik snap je heel goed, en loop vaak tegen dezelfde dingen aan.. BID.. HIJ kan en wilt je helpen in je diepste nood

  hoihoi
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:2992

  wie Zijn hulp roept in den nood, vind Zijn gunst oneindig groot!

  ccvvrr
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:106

  leen
  redacteur schreef op maandag 3 december 2007 - 12:37

  Als je veel bid, luistert de Heere naar je.
  In de Bijbel staat ook: bid, en je zal gegeven worden!!!!!!!!!

  maar weet je wat ik dan zo moeilijk vind? als je een psychische stoornis hebt ofzo is dat niet te genezen...gelukkig zijn er wel medicijnen en therapieen die ervoor zorgen dat je het misschien beter kan accepteren...
   ...Veel van onze tekortkomingen vloeien voort uit ongebruikte capaciteiten...
  Gjr
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:57

  Hoe lang, o Heer, vergeet U mij

  Alsof U mij niet meer kent?

  Hoe lang, o Heer, verbergt U zich

  Alsof U er niet meer bent?

  De angst en de onveiligheid

  De moeite en de pijn

  De vragen en onzekerheid

  Hoe lang zal dit nog zijn?  Maar ik vertrouw op U

  Uw goedheid en uw liefde

  En ik juich voor U

  Omdat U mij bevrijdt

  Heer, Ik zing voor U

  Want U bent mijn Verlosser

  U bent goed voor mij

  Altijd!  Hoe lang, o Heer, vergeet U mij

  Alsof U mij niet meer kent?

  Hoe lang, o Heer, verbergt U zich

  Alsof U er niet meer bent?  Zie toch Heer en antwoord mij

  O God van het heelal

  Geef mij Heer, uw licht en kracht

  Dat ik niet sterven zal  Maar ik vertrouw op U

  Uw goedheid en uw liefde

  En ik juich voor U

  Omdat U mij bevrijdt

  Heer, Ik zing voor U

  Want U bent mijn Verlosser

  U bent goed voor mij

  Altijd!

   

  Amen

  anompje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:13

  Hoi,

  Dit moet wel heel moeilijk voor je zijn. Bijna iedereen die een ziekte heeft, wil graag weer beter worden. Hoe langer het dan uitblijft, hoe ongeduldiger of/en verdrietiger we worden. Dat snap ik heel goed. Je denkt dat je niet veel kan betekenen voor andere mensen en daarom ben je misschien wel bang dat mensen je steeds minder gaan waarderen. Bedenk wel dit: mensen die echt om je geven doen dat niet, die accepteren je zoals je bent. Dan is je gezondheid niet belangrijk. Je snapt ook niet dat God tegenwoordig zo weinig ziektes geneest, of mensen opwekt uit de dood. Ik ook niet, dat hoeven wij ook niet te  begrijpen. Want God vindt dat niet nodig dat wij dat snappen. Je moet maar denken dat God in de Hemel ook nog wonderen kan doen. Zolang je nog leeft is het nooit te laat. Echt niet. Als je het moeilijk hebt is er maar een uitweg, het gebed. Als je tot hem bidt, zal Hij naar je luisteren. Want hij leeft!!! Als laatste wil ik je nog een tekst meegeven. Ik hoop dat deze tekst voor jou praktijk mag worden.

  Werp al u bekommernissen op Hem, want Hij zorgt voor u. (1 Petr. 5:7.)

  Heel veel sterkte en hartelijke groetjes, een meisje.

  lieneke
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:72

   

  leen
  redacteur schreef op maandag 3 december 2007 - 12:37

  Als je veel bid, luistert de Heere naar je.
  In de Bijbel staat ook: bid, en je zal gegeven worden!!!!!!!!!


   

  God luistert wel altijd naar je, maar verhoort je gebed niet altijd. God doet altijd wat goed is, ook al begrijpen wij soms niet waarom God niet doet wat je wil. het is dus echt niet zo dat als je iets aan God biddend vraag dat je er zeker van kunt zijn dat je het ook zal krijgen. want misschien is het niet in Gods weg om dat te doen. maar 1 ding is zeker, God heeft altijd het best met je voor!