Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Bang voor de eeuwigheid

  Ik wil heel graag in God geloven, Hem liefhebben en alles voor Hem en Zijn Zoon overhebben. Maar dat kan ik niet, omdat ik zo bang ben voor de eeuwigheid, ook al zal het nóg zo fijn zijn. Het duurt zo lang, het duurt altijd. Doordat ik de eeuwigheid zo eng vind, kan ik God niet dankbaar zijn dat Hij Zijn Zoon voor mij heeft gegeven. Dat vind ik heel erg. Ik wil zo graag geloven en niet bang zijn. Ik blijf heel de tijd bidden, maar de Heere zal snel terugkomen. Ik heb dus nog maar een kleine tijd om bekeerd te worden.

  Is het fijn om eeuwig in de hemel te zijn? Ik adviseer je om hier niet langer over te piekeren. Onze gedachten verdrinken in denken over eeuwig. Dat kunnen we nooit omvatten. Het is dus logisch dat je erin vastloopt.

  Je mag natuurlijk wel nadenken over het leven met de Heere. Maar daarvoor hoef je niet in gedachten naar de eeuwigheid te gaan. Het leven in heerlijkheid begint voor een kind van God hier, gewoon in de tijd. Paulus zegt tegen de Filippenzen (3:20): „Onze wandel is in de hemel.” De Heere Jezus zegt nog duidelijker in Johannes 17:3: „Dit is het eeuwige leven, dat ze U kennen, en Jezus Christus” (vergelijk 1 Joh. 5:20).

  Dus als je de Heere Jezus persoonlijk door het geloof hebt mogen leren kennen, dan heb je het eeuwige leven al in je. Dan wandel je in de hemel. Dan ken je een vreugde waarin een stukje eeuwigheid zit.

  De centrale vraag is dus niet: „Heb je er zin in om straks eeuwig in de hemel te zijn”, maar: „Ken je God? Ken je de Heere Jezus?” Dat is namelijk het eeuwige leven!

  Weet je het antwoord op deze vraag voor jezelf? Je klinkt een beetje dubbel. Je wilt dankbaar zijn omdat de Heere Zijn Zoon voor jou gegeven heeft en hebt een groot verlangen om alles voor de Heere over te hebben. Je zegt anderzijds dat je nog bekeerd moet worden.

  Hierover moet je volstrekte duidelijkheid hebben. Heb je door genade jezelf leren kennen als zondaar voor God en heb je de Heere Jezus nodig gekregen? Heb je Hem hartelijk lief? Laat je niet verwarren door het denken over de eeuwigheid, maar concentreer je op het heden. Vandaag nog moet je weten of het in orde is tussen de Heere en je ziel.

  S. D. Post

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl of schrijf een brief naar Reformatorisch Dagblad t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

  Reacties (5)

  Marilou
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:531

  Zit ik ook mee hoor!

  xxx my

  ikkieJ
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:77

  Ik vind het ook ontzettend moeilijk, Probeer toch je hulp en vertrouwen op God te stellen!!
  sjoertje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:17

  Is inderdaat een hele moeilijke kwestie, maar o zo mooi om je iets in te verdiepen. Je komt er steeds meer en meer achter hoe machtig Hij is.

  Je raakt zo nooit uitgeleerd als je met zulke dingen bezig gaat!

  Maar stel je vertrouwen op God, geloof in de Heere Jezus, en de eeuwigheid zul je alleen maar mooier vinden, om straks voor eeuwig bij Hem te mogen zijn, wat zal dat mooi zijn. of niet?

  ritLa
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:37

  'k Snap die vraag! Had ik ook. En de reactie deze keer op het artikel: Heerlijk heerlijk heerlijk!!!!!!!! 'Je moet volstrekte duidelijkheid hebben', AMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EN DAT KAN!!!! Bid en dank voor wat je ontvangen hebt in de Heere Jezus. Ga dan genieten van Hem, door contact met Hem te hebben door Zijn Woord en door met Hem te praten (bidden) dat is EEUWIG LEVEN!! Heerlijk.... Werkelijk, als je dat gaat ontdekken..... Dan ben je blij dat je straks een eeuwigheid hebt... ;) :)
  lie
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:387

  Heb ik ook wel eens last van!!!