Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Waarom maakt God homo’s?

  Waarom maakt God homo’s, terwijl Hij die praktijk verbiedt? (een 15-jarige jongen).

   Je hebt gelijk. God heeft alles gemaakt. Als er een klein baby’tje geboren wordt, is dat jongetje of meisje door Zijn hand bereid. Als zo’n klein wezentje opgroeit, blijkt echter dat er van alles mis is. Het kindje is soms gehandicapt, soms ongehoorzaam, soms vloekt het zelfs tegen zijn Schepper. Waarom maakt God kinderen zo?

   De schilder Picasso gaf een Duitse officier eens een afdruk van een aangrijpend schilderij over oorlogsleed. De officier vroeg: „Hebt u dat gemaakt?” Picasso: Nee, dat hebt u gemaakt.”

  Begrijp je? De Heere heeft zonde, misvorming en dood niet in ons jonge leven gebracht, dat hebben wij als mensen gedaan. Wij leven in oorlogsverhouding tot God. We hebben Hem afgezworen. Je bent een zondig kind van zondige ouders. Het is grondig mis met onze genen. Iedere bron van zonde ligt in ons, soms diep verankerd in ons menselijk zijn. Dat zijn de ontzettende gevolgen van onze keus in het paradijs.

  Nu hunkert ons hart naar dingen die God verbiedt. Het is een bijzonder kruis als dat homofilie betreft. Iets wat zo mooi lijkt, liefde en verbondenheid aan elkaar, benoemt God als onnatuurlijke en zondige liefde. Hoe is de schepping verwoest, wat is alles verdorven!

  God heeft je goed geschapen. Hij blijft de zonde verbieden en straffen. Ook al zit die zonde in ons, zonder dat we er bewust voor kiezen. Zo is God. Rechtvaardig.

  Is dat alles?

  Dat zou alles zijn als de laatste tekst in de Bijbel Genesis 3:14 was. Maar er is meer. „Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.” God zoekt zondaren vol vijandige gedachten op in Zijn Zoon, de Heere Jezus Christus.

  Ga daarom naar de Heere met je vragen. Leg Hem alle opstandige gedachten voor. Vraag of Hij je verstand wil verlichten, zodat je alles mag zien zoals het echt is. God in al Zijn deugden, jezelf in al je zonden, en Christus in Zijn overvloeiende genade.

  God kan begeerten dempen. Hij kan de seksuele gerichtheid veranderen. Hij kan leren buigen onder het kruis. Hij kan kracht geven om staande te blijven in de strijd. Hij kan je ziel redden. Hij heeft de zonde, de dood en de duivel overwonnen. Bij Hem moet je zijn!

  S.D. Post

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl of schrijf een brief naar Reformatorisch Dagblad t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

  Reacties (9)

  lie
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:387

  Is wel een goeie vraag. Lijkt me moeilijk als je met een andere geaardheid geboren bent...
  Anne-Lize
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:314

  ik weet het ook niet

  Joosee
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:192

  goeie vraag.. Zo zijn er vast nog wel meer vragen;; als God de zonde tegen kan houden, waarom doet Hij dat niet?? Maar alles wordt wel door God bestuurt, en zal uiteindelijk zijn doel krijgen!
  Jenita10
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:471

  alle elende op deze wereld is onze eigen schuld.  de Heere wil alles wel goed doen, maar wij zondigen steeds weer, en daarom hebben wij straf verdiend!

   everyoneweb.com/christelijkforum
  vissrtje
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:307

  goed antwoord!

  helemaal dat voorbeeld van picasso!

   wat er ok gebeurt... altijd blijve lachen.
  doppie
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:203

  Goeie vraag en een goed antwoord!
  WouterBee
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  Wel een wat erg eenzijdig antwoord. Is de liefde tussen mensen onderling verboden? Dat kan ik nergens vinden. Dat de praktijk niet goedgekeurd wordt, daar kan ik me in vinden. Maar noem het beestje dan bij de naam! Liefde en verbondenheid 'lijken' niet alleen mooi, ze ZIJN mooi.

  En daarbij, is iedereen dan niet even zondig? Hebben we (zoals dhr. Post zelf zegt) niet allemaal een hunkering naar dingen die God verbiedt? Is deze reactie dan niet een beetje gevoelloos naar de vraagsteller, iemand die waarschijnlijk met dit onderwerp worstelt? Wordt de vraag niet een beetje makkelijk doorgeschoven naar onze Schepper?

  Pabootje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  glukkig ben ik niet zo! als j het wel ben is het moeilijk. maar k denk dat zulke mensen maar eens met iemand moete gaan prate die het snapt wat het is om homo te zijn. want anders krijg j van die standaard antwoorden...
  vicky
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  Adviseer ieder die hier iets over wil weten het boek

  "Gods gevangene" te lezen geschreven door Wilma en

  dit al begin vorige eeuw.

  Ook voor een christen nu erg actueel.

  Gelukkig mag je er nu wel over spreken en hoef je

  het niet te verstoppen.

  Vraag me soms wel af of iedere homo echt homo is,

  soms lijkt het wel een modeverschijnsel. Alles willen

  proberen. Alles moet kunnen.